Connecteu-vos amb nosaltres

EU

#Health Riscos dels materials en contacte amb aliments: normes de seguretat més estrictes de la UE necessaris

COMPARTIR:

publicat

on

menjar-MKLes regles de seguretat de tota la UE són necessàries per obtenir més materials en contacte amb aliments, com ara els que es fan servir en envasos, estris de cuina i vaixella, segons van dir els diputats europeus en una resolució no vinculant el dijous (6 octubre). Observen que només alguns d'aquests materials, com ara plàstics i ceràmiques, han estat provats completament per a la seguretat per a la salut humana. Altres, incloent vernissos i recobriments, tintes i adhesius, encara no han estat provats completament.

“Així assegurem que els materials que estan en contacte directe amb els nostres aliments són segurs. La regulació actual permet disposar de 17 substàncies, però només quatre d’aquestes, de moment, estan harmonitzades a nivell de la UE. La resta correspon als estats membres treballar ”, va dir el ponent Christel Schaldemose (S&D, DK). El seu informe va ser aprovat per 559 vots a favor, 31 en contra i 26 abstencions.

"La manca de normes harmonitzades provoca problemes per als consumidors, per a les empreses i per a les autoritats. En realitat, significa que el mercat únic no és un mercat únic: alguns països tenen uns estàndards elevats, uns altres que són baixos. Sabem per diversos estudis que és el que està en els envasos que estan causant problemes de salut. Per tant, la UE hauria de revisar la legislació vigent. La seguretat alimentària hauria de significar el mateix a tota la UE ", va afegir.

Els diputats als diputats diputats als diputats, els diputats als eurodiputats, els líquids químics procedents de materials de contacte amb aliments (FCM) cap als aliments poden posar en perill la salut humana o canviar la composició dels productes alimentaris.
Només quatre de les FCM enumerades a la UE de 17 estan actualment cobertes per mesures de seguretat específiques previstes en la legislació vigent de la UE: plàstics, ceràmics, cel·lulosa regenerada i materials "actius i intel·ligents".

Atesa la prevalença de MFC al mercat de la UE i el risc que poguessin suposar per a la salut humana, la Comissió Europea hauria de prioritzar l'elaboració de mesures comunitàries específiques per a paper i cartró, vernissos i revestiments, metalls i aliatges, tintes d'impressió i adhesius, Els diputats diuen.

Segons un estudi del departament de recerca EPRS del Parlament Europeu, no s’ha avaluat una sèrie de substàncies presents als materials de contacte amb aliments, especialment per a les impureses del material acabat i / o possibles reaccions químiques amb ell.

L'EPRS diu que hi ha un ampli consens entre les parts interessades que la manca de mesures uniformes perjudica la salut pública i la protecció del medi ambient i el bon funcionament del mercat interior.

anunci
Més informació

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències