Connecteu-vos amb nosaltres

Tabac

El grup de treball del diputat del tabac revela el llibre blanc amb motiu de la COP10 i la MOP3

COMPARTIR:

publicat

on

Tobacco consumption represents a major public health challenge in Europe. Tobacco kills 700,000 people every year in Europe, including 15% of which are non-smokers, and is the leading cause of preventable cancer – writes Anne-Sophie Pelletier, MEP GUE/NGL

At the end of February 2024, in Strasbourg, a group of MEPs will present a white paper setting out concrete proposals for the revision of Directives 2011/64/EU on the taxation of excisable products including tobacco, and 2014/40/EU on tobacco products, known as the Tobacco Products Directive (TPD). With the World Conference on Tobacco Control (COP10) and the 3rd session of the Meeting of the Parties (MOP3) to the WHO Protocol taking place this week in Panama, the European Parliament’s Parliamentary Working Group on Tobacco presents its recommendations.


L'objectiu d'aquest Llibre blanc sobre el tabac és informar sobre els intercanvis, conclusions i advertències resultants de les audiències organitzades durant l'any 2023 pel Grup de treball parlamentari sobre tabac (iWG TPD), en col·laboració amb Smoke-Free Partnership, l'Aliança contra el tabac. i la Universitat de Bath. El Llibre blanc dels eurodiputats sobre el tabac es distribuirà en anglès i francès a tots els diputats actuals i futurs del Parlament Europeu, els grups polítics, la Comissió, l'Organització Mundial de la Salut (OMS) i el Conveni Marc de l'OMS per al Control del Tabac (FCTC). ONG de salut pública i mitjans de comunicació.

Anne-Sophie Pelletier (The Left), co-responsible for this white paper, states: “While the EU has set itself the goal of a “tobacco-free generation” by 2040, the European Parliament, in the conclusions of its BECA report (named after the Special Committee “BEating CAncer”), underlined in February 2022 the urgent need to update our anti-tobacco policies. Here we are two years later, and the European Commission is dithering, constantly postponing revisions to these two tobacco directives on an obscure pretext.”.

LES SET PRIMERES RECOMANACIONS DEL LLIBRE BLANC

  • Publicació per part de la Comissió Europea abans de l'estiu de 2024 de les propostes de revisió de la Directiva 2011/64/UE de l'impost sobre el tabac i la Directiva 2014/40/UE de productes del tabac.
  • Creation of an independent Ethics Committee, responsible for ensuring compliance with the WHO Framework Convention on Tobacco Control’s implementing directives, notably on transparency, revolving doors, limiting contacts, and preferential treatment of the tobacco industry.
  • Aplicació estricta de l'article 5.3 del FCTC i obligació d'inscriure al Registre de Transparència tots els agents de lobbying dels productes del tabac i activitats relacionades: fabricants, federacions i associacions professionals, minoristes, contractistes, etc.
  • Implementació de quotes de lliurament i traçabilitat independent, tal com exigeix ​​el Protocol d'aplicació de la FCTC.
  • Immediate termination of “cooperation agreements” signed between the EU and tobacco manufacturers that are still in force
  • Prohibició, dins de les institucions europees i dels estats membres, de tota forma de finançament polític, publicitat, patrocini, mecenatge d'activitats esportives, culturals, socials i sanitàries per part de la indústria del tabac de manera directa o indirecta.
  • Obertura d'una investigació sobre sospites de conflictes d'interessos i tràfic d'influències en el cas Dentsu / Jan Hoffman

Les recomanacions completes del Llibre blanc sobre el tabac es presentaran a finals de febrer de 2024 al Parlament Europeu a Estrasburg.

EL GRUP DE TREBALL DEL TABAC DELS MEP


The objective of the European Parliament’s tobacco working group, an informal group created in 2020 by Christian BUSOI and then co-chaired by MEPs Michele RIVASI (Greens/EFA) and Anne-Sophie PELLETIER (The Left), is to raise awareness among European parliamentarians, NGOs, but also all citizens who are also taxpayers and voters, on tobacco-related issues to enable them to face tobacco lobby disinformation campaigns, lies and manipulation.

Les taules rodones públiques del grup de treball de tabac dels eurodiputats s'han dut a terme en compliment dels compromisos del Conveni Marc de l'OMS per al Control del Tabac (FCTC), en particular l'article 5.3 d'aquest Tractat internacional, signat i ratificat des de l'any 2003 per 168 Estats, que pretén protegir les polítiques públiques de les interferències de la indústria del tabac. Les estratègies d'influència dels lobbies del tabac a les institucions europees, la fiscalitat i la traçabilitat com a instruments de lluita contra el comerç paral·lel, i els costos ambientals ocults del tabac formen part de les preguntes temàtiques revisades.

Informació Del Contacte:
Oficina d'Anne-Sophie Pelletier, eurodiputada GUE/NGL
Adreça electrònica: [protegit per correu electrònic]
Telèfon, oficina del Parlament Europeu a Brussel·les: 0032 2 28 45364

Foto: haim charbit on Unsplash

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències