Connecteu-vos amb nosaltres

Kazakhstan

Posar la innovació al centre de l'educació a l'Àsia Central

COMPARTIR:

publicat

on

El mes passat, la Unió Europea va aprovar el primer desemborsament d'a Subvenció de 27 milions d'euros al Kirguizistan per ajudar a millorar i desenvolupar el sector educatiu del país. Després d'un període difícil, en què la pandèmia de la COVID-19 va pressionar molts sistemes educatius d'Àsia Central, aquesta subvenció ajudarà a millorar la qualitat educativa i promoure millors estàndards. Amb la seva gran varietat de programes d'educació i formació, com ara Erasmus+ i l'Espai Europeu d'Educació, la UE ha treballat àmpliament per donar suport a l'educació i el desenvolupament dels joves en aquesta part del món, escriu Yerkin Tatishev, president del Consell d'Administració de la Universitat de Gestió d'Almaty i president del grup Kusto.

Juntament amb el segon Fira d'Educació de la Unió Europea, celebrada recentment a Uzbekistan, la UE vol convertir-se en un soci indispensable, ajudant a transformar els sistemes educatius de la regió. En aquest context regional, el ràpid creixement del nostre panorama educatiu i la qualitat de l'ensenyament a Kazakhstan haurien de servir com a exemple encoratjador. Com d'altres, ens hem beneficiat de polítiques que fomenten els intercanvis internacionals, la col·laboració en recerca i els programes de mobilitat, i del suport internacional de la UE i els EUA. Tanmateix, la nostra transformació també requereix lideratge del sector privat, que crec que hauria de continuar jugant un paper important per ajudar a preparar millor la propera generació.

Com a president i fundador de Grup Kusto, un holding internacional diversificat, he intentat utilitzar la meva posició per crear nous models d'educació al Kazakhstan. A principis d'aquest any, vaig tenir l'honor de convertir-me en el president del Patronat de la Universitat d'Almaty Management, la primera escola de negocis del país. La universitat ha tingut un paper fonamental en la configuració del panorama educatiu del país, com ho demostra l'acollida recent Conferència CEEMAN – i pretenc millorar encara més els seus programes acadèmics, obrir noves portes a col·laboracions internacionals i promoure l'emprenedoria entre els seus estudiants.

Davant d'un conjunt dinàmic i complex de reptes locals i internacionals, les nostres escoles han d'oferir una experiència educativa d'avantguarda, que empodera els estudiants i ensenyi les habilitats necessàries per tenir èxit en una economia globalitzada. En aquest sentit, High Tech Academy d'Almati, una escola que estic orgullós d'haver fundat, ha fet de la cooperació, el treball en equip, la creació d'habilitats i l'enfocament en els problemes del món real un element central de la seva missió.

Va començar el 2017 amb l'objectiu de transformar l'experiència d'aprenentatge, High Tech Academy és la primera escola innovadora d'aprenentatge basat en projectes (PBL) al Kazakhstan. L'acadèmia combina mètodes d'ensenyament innovadors dels Estats Units, el finlandès i el kazakh, creant una comunitat global que pot preparar els estudiants per al nostre món cada cop més interconnectat. Avui, l'escola lidera el camí amb el seu compromís amb les noves tecnologies i els mètodes d'aprenentatge, per garantir que la propera generació estigui preparada per tenir un impacte.

El nucli de l'enfocament de l'High Tech Academy és l'"Aprenentatge Basat en Projectes", una metodologia d'ensenyament dedicada en la qual els estudiants aprenen abordant i resolent problemes i problemes complexos de la vida real. Combinat amb un enfocament en tecnologia i emprenedoria, aquest mètode permet a cada estudiant desenvolupar la seva capacitat de pensament crític i creatiu mentre es manté immers en les tecnologies i els problemes que estan definint el nostre món.

En només 6 anys, l'Acadèmia High Tech ja ha cridat l'atenció de líders mundials en polítiques públiques i educació, com ara Ben Nelson, el visionari darrere Universitat Minerva, que va visitar la nostra escola el mes passat. Durant una gira per l'acadèmia, Nelson la va descriure com la "millor escola del món" i es va delectar amb el seu compromís amb el futur.

anunci

No és l'únic a veure el potencial i els èxits de High Tech Academy. Però a mesura que els països de tot el món busquen adaptar els seus sistemes educatius per satisfer les necessitats del demà, necessitem més suport per fer créixer el model. Com a tal, tot i que aplaudeixo la recent inversió de la UE a Àsia Central, tots hem d'assumir aquests esforços d'importància crítica, especialment aquells del sector privat que tenen el poder de donar forma a aquests canvis.

Espero que la nostra experiència a Kazakhstan, i la contribució que la comunitat empresarial ja ha fet a la ràpida modernització i expansió del nostre paisatge educatiu, serveixi d'exemple per als altres i proporcioni un camí a través de l'Àsia Central per participar en l'assegurament d'un futur pròsper per a tots.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències