Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Declaracions del president Barroso següents reunió especial del Consell Europeu

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

BarrosoBrussel·les, 17 de juliol de 2014

"El president del Consell Europeu ja va presentar les principals conclusions d'aquesta cimera. Limitaré les meves observacions a les qüestions que he tingut l'oportunitat d'informar al Consell Europeu. Qüestions que la Comissió Europea segueix directament, és a dir, la implementació de l'acord d'associació amb Ucraïna, inclòs el DCFTA, i també les converses trilaterals sobre l'energia i la situació energètica, concretament sobre l'impacte de la crisi entre Rússia i Ucraïna a Europa.

"He actualitzat el Consell Europeu sobre les converses trilaterals sobre l'aplicació de l'acord d'associació entre la Unió Europea i Ucraïna.

anunci

"Com ja sabeu, fa temps que he proposat establir un procés de consulta juntament amb el president Poroshenko i el president Putin sobre algunes preocupacions normatives (normes tècniques de regulació o mesures sanitàries), algunes preocupacions que Rússia ha expressat en relació amb la implementació A la reunió que vam organitzar aquí a Brussel·les, vam decidir establir un procés de consulta per trobar solucions a aquests assumptes.

"Tindrem la propera reunió a nivell polític el 12 de setembre per revisar les conclusions dels experts i abordar els punts pendents. Per la part europea, és el comissari De Gucht, el comissari de comerç, qui representa la Unió Europea, reunint els ministres d’Ucraïna i de Rússia.

"El subministrament d'energia a Ucraïna és un altre àmbit de preocupació. En aquesta etapa, Ucraïna està satisfent les seves necessitats actuals de gas procedent de fonts nacionals i proveïdors alternatius, i la Comissió també està permetent els fluxos inversos de gas dels estats membres de la UE. Hem fet algunes propostes i ara estan treballant.

anunci

"També estem treballant amb les parts, concretament Ucraïna i Rússia, intentant portar-les a la taula de negociacions per aconseguir un acord sobre el subministrament de gas. El vicepresident de la Comissió i comissari d'Energia Oettinger ha mantingut converses amb el ministre rus i treballa per reinicieu les negociacions el més aviat possible.

"La Comissió també ha llançat un exercici de prova d'estrès per comprovar la resistència dels nostres sistemes energètics a diferents escenaris de interrupció parcial o total del subministrament de gas a Ucraïna ia través d'ella. Estarem preparats per informar de les conclusions de l'exercici abans de la reunió europea d'octubre Consell.

"També he repetit el meu missatge a tots els caps d'Estat i de Govern de la Unió Europea sobre la importància que la UE mantingui la seva unitat d'enfocament. La nostra política de reforçar la seguretat energètica d'Europa i reduir la dependència externa requereix transparència i respecte pel nostre mercat intern. regles.

"L'altra prioritat important és ajudar a recuperar l'economia d'Ucraïna i continuar les reformes necessàries. La reunió d'alt nivell sobre coordinació i implementació del suport internacional celebrat el 8 de juliol, acollida aquí a Brussel·les per la Comissió, va confirmar la nostra decisió. Seguirem apostant per Ucraïna i treballarem, amb l'ajuda del grup de suport que hem creat, per atraure més inversions públiques i privades per reiniciar l'economia.

"Així doncs, aquests van ser els punts principals que he discutit avui, en les competències de la Comissió, al Consell Europeu. Les altres qüestions que ja va esmentar el president Van Rompuy".

Comissió Europea

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 231 milions d’euros en prefinançament a Eslovènia

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat 231 milions d’euros a Eslovènia en prefinançament, equivalent al 13% de l’assignació de subvencions del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la implementació de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència d’Eslovènia. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resiliència d'Eslovènia.

El país rebrà 2.5 milions d’euros en total, que consistiran en 1.8 milions d’euros en subvencions i 705 milions d’euros en préstecs, durant la vida del seu pla. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementaran amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU.

L’RRF és el centre de NextGenerationEU, que proporcionarà 800 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes entre els estats membres. El pla eslovè forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Xipre

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 157 milions d’euros en prefinançament a Xipre

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat a Xipre 157 milions d'euros en prefinançament, equivalent al 13% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència de Xipre. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resistència de Xipre.

El país haurà de rebre 1.2 milions d’euros en total durant la vida del seu pla, amb 1 milions d’euros en subvencions i 200 milions d’euros en préstecs. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres.

El pla xipriota forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Bèlgica

Política de cohesió de la UE: Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia reben 373 milions d’euros per donar suport als serveis socials i de salut, les pimes i la inclusió social

publicat

on

La Comissió ha concedit 373 milions d’euros a cinc Fons Social Europeu (FSE) i Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia per ajudar els països amb resposta i reparació d’emergència per coronavirus en el marc de REACT-UE. A Bèlgica, la modificació del PO de Valònia permetrà disposar de 64.8 milions d'euros addicionals per a l'adquisició d'equips mèdics per a serveis sanitaris i innovació.

Els fons donaran suport a les petites i mitjanes empreses (pimes) en el desenvolupament del comerç electrònic, la ciberseguretat, llocs web i botigues en línia, així com l’economia verda regional mitjançant l’eficiència energètica, la protecció del medi ambient, el desenvolupament de ciutats intel·ligents i el baix nivell de carboni. infraestructures públiques. A Alemanya, a l’Estat federal de Hessen, 55.4 milions d’euros donaran suport a la infraestructura de recerca relacionada amb la salut, la capacitat diagnòstica i la innovació en universitats i altres institucions de recerca, així com a inversions en recerca, desenvolupament i innovació en els camps del clima i el desenvolupament sostenible. Aquesta esmena també proporcionarà suport a les pimes i fons per a empreses emergents mitjançant un fons d'inversió.

A Sachsen-Anhalt, 75.7 milions d’euros facilitaran la cooperació de les pimes i les institucions en recerca, desenvolupament i innovació, i proporcionar inversions i fons de treball per a les microempreses afectades per la crisi del coronavirus. A més, els fons permetran inversions en eficiència energètica de les empreses, donaran suport a la innovació digital de les pimes i adquiriran equips digitals per a escoles i institucions culturals. A Itàlia, el PO nacional “Inclusió social” rebrà 90 milions d’euros per promoure la integració social de les persones que pateixen privacions materials greus, sensellarisme o marginació extrema, mitjançant serveis “Housing First” que combinen la prestació d’habitatge immediat amb serveis socials i laborals habilitants. .

anunci

A Espanya, s’afegiran 87 milions d’euros al PO del FSE de Castella i Lleó per donar suport als autònoms i als treballadors que tenien el contracte suspès o reduït a causa de la crisi. Els diners també ajudaran a les empreses afectades a evitar acomiadaments, especialment en el sector turístic. Finalment, els fons són necessaris per permetre que els serveis socials essencials continuïn de manera segura i per garantir la continuïtat educativa en tota la pandèmia mitjançant la contractació de personal addicional.

REACT-EU forma part de NextGenerationEU i proporciona finançament addicional de 50.6 milions d’euros (en preus actuals) als programes de política de cohesió durant el 2021 i el 2022. Les mesures se centren en el suport a la resiliència del mercat laboral, als llocs de treball, a les pimes i a les famílies amb pocs ingressos, així com a establir bases per al futur les transicions verdes i digitals i una recuperació socioeconòmica sostenible.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències