#Greece: Juncker nomena Coordinador de la UE per organitzar aplicació operativa a Grècia

Juncker en gestos

El president Jean-Claude Juncker ha nomenat Maarten Verwey per actuar com a coordinador de la UE per implementar la declaració UE-Turquia. Això segueix l'acord dels caps d'estat o reunió del govern del Consell Europeu d'avui que "la Comissió coordinarà i organitzarà juntament amb els estats membres i les agències les estructures de suport necessàries per implementar-lo amb eficàcia".

Després de l'acord assolit el 18 de març entre la Unió Europea i Turquia per tornar tots els nous migrants irregulars que creuen de Turquia a les illes gregues a partir 20 de març 2016, tots els estats membres de la UE van acordar proporcionar Grècia en un curt termini dels mitjans necessaris, incloent la frontera guàrdies, experts en asil i intèrprets.

President de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, va dir: "Hem acordat avui [18 de març] que la Comissió ha de designar un coordinador de la UE sobre el terreny perquè el pla operatiu. He decidit que aquest serà Maarten Verwey, el director general del Servei de reformes suport estructural que ja es troba a Grècia ajudar sobre una base diària amb la gestió de la crisi de refugiats. S'organitzarà el treball i coordinar la tramesa del personal 4,000 que es necessitarà de Grècia, els estats membres, l'Oficina Europea de Suport a l'Asil (OEAA) i FRONTEX. Necessitem treballadors socials, intèrprets, jutges, agents de retorn i agents de seguretat ".

Maarten Verwey és el director general del Servei de Suport a la Reforma Estructural de la Comissió Europea. S'adreça a un equip que ja ha estat en el terreny a Grècia des de l'octubre 2015, treballant de la mà amb les autoritats gregues per fer front a la crisi de refugiats, en accelerar l'accés als fons d'emergència, la millora de la coordinació entre els diferents actors, abordar els obstacles administratius i facilitar l'intercanvi de coneixements sobre la gestió de fronteres i la reubicació.

Maarten Verwey va ser formalment director general adjunt de la Direcció General d'Afers Econòmics i Financers (ECIFN) abans de ser nomenat pel president Juncker al juliol 2015 com a director general del Servei de Suport a la Reforma Estructural, un servei d'assistència tècnica per als Estats Membres a assistir-los en la implementació de les reformes administratives i estructurals que fomentin el creixement.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, La política d'asil, Fronteres, EU, fronteres de la UE, cimeres de la UE, Comissió Europea, Consell Europeu, Parlament Europeu, Grècia, Creixement, política, Radicalització, Seguretat, Terrorisme, Turquia

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *