Connecteu-vos amb nosaltres

Fronteres

controls obligatoris en els #EUExternalBorders: tracte fet pels diputats i ministres

COMPARTIR:

publicat

on

EU-Insight-Balancing-Open-Borders-i-Security-eithin-Europes-Schengen-Area-612x336Tots els ciutadans de la UE i els nacionals de tercers països que entrin o surtin de la UE seran verificats amb bases de dades, per exemple, de documents perduts i robats, d'acord amb un projecte de llei aprovat de manera informal pels eurodiputats i els ministres de la UE dilluns (5 de desembre).

Aquests controls, dissenyats per millorar la seguretat dins de la UE, serien obligatoris per a tothom. Un objectiu clau per als negociadors del Parlament també era fer possible alleugerir les noves normes als aeroports, en cas que hi frenessin massa el flux de trànsit.

La ponent del Parlament, Monica Macovei (ECR, RO) va dir: "El terrorisme és odi sense límits, i destruir la vida humana és el nucli de l'odi. Tota persona té dret a la vida i tota democràcia té dret als seus valors. Volem seguretat en un món canviant.

"Crisis com l'amenaça terrorista requereixen una resposta ràpida i coordinada a la crisi. La seguretat de les fronteres exteriors de la UE pot aturar el moviment de terroristes, armes i substàncies de destrucció massiva. Hem de fer tot el possible", ha afegit. L'acord encara necessita ha de ser aprovat formalment pel ple del Parlament i el Consell.

Bases de dades a tota la UE

Els eurodiputats i els ministres van arribar a un compromís sobre l'ús de les bases de dades de tota la UE tant com sigui possible quan es realitzen controls fronterers, en particular el Sistema d'informació de Schengen, la base de dades d'Interpol sobre documents de viatge robats o perduts i altres bases de dades europees. No obstant això, l'acord encara permet als estats membres consultar els sistemes d'informació nacionals i altres bases de dades d'Interpol si ho desitgen.

Controls relaxants als aeroports

La proposta de la Comissió Europea diu que si els controls sistemàtics causen retards a les fronteres massa llargs, es podrien introduir controls de mostra a les fronteres terrestres i marítimes de la UE.

anunci

Els eurodiputats també van aconseguir incloure aeroports, concedint a les autoritats nacionals un període de transició de fins a sis mesos per ajustar la seva infraestructura de fronteres aèries, a més, si cal, 18 mesos addicionals en circumstàncies excepcionals. Posteriorment, els controls han de ser sistemàtics. Segons el text acordat, els estats membres que vulguin facilitar els controls aeroportuaris haurien de demostrar que això no comportaria riscos per a la seguretat interna, l'ordre públic, les relacions internacionals o la salut pública.

Propers passos

L'acord informal es sotmetrà a una votació de confirmació al Comitè de Llibertats Civils en una data que es decidirà més endavant. Si s'aprova en comissió, l'acord serà sotmès a votació pel conjunt del Parlament i del Consell de Ministres. Totes les dates d'aquestes votacions també es decidiran més endavant.

Fons

L'esborrany de reglament és una resposta a l'augment de les amenaces terroristes a Europa, com els atemptats de París, Copenhaguen i Brussel·les els darrers anys. També pretén combatre els "combatents estrangers" terroristes, molts dels quals són ciutadans de la UE, la immigració irregular i el tràfic de persones.

Aquesta iniciativa per modificar el Codi de fronteres de Schengen (SBC) va ser presentada per la Comissió Europea el desembre de 2015. L'esmena també alinearà les obligacions existents dels estats membres de fer controls de sortida sistemàtics als nacionals de tercers països, per garantir que no representin una amenaça. a l'ordre públic i la seguretat interior.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències