Connecteu-vos amb nosaltres

política

L'aprofundiment de la UE no és necessari perquè Ucraïna i Moldàvia s'incorporin a la UE

COMPARTIR:

publicat

on

El Grup ECR s'ha manifestat clarament en contra de l'informe d'iniciativa sobre l'aprofundiment de la UE en el període previ a l'adhesió de nous estats membres com Ucraïna i Moldàvia, que s'ha adoptat avui. El mantra de l'actual majoria federalista, que vol transferir cada cop més competències dels Estats membres a Brussel·les, es basa en suposicions falses. Durant el debat, el relator ombra de l'ECR, Jacek Saryusz-Wolski, va dir: "Dir que l'ampliació requereix la centralització de la UE mitjançant el canvi de tractats és una mentida flagrant. L'ampliació és només un fals pretext per a la construcció planificada d'un superestat europeu que substitueixi l'actual Unió Europea".

El Grup ECR recorda que les ampliacions anteriors no han tingut un impacte negatiu en la capacitat de decisió de la UE. Al contrari, la velocitat de presa de decisions ha augmentat, fins i tot quan s'ha mantingut la unanimitat.

"Una àmplia investigació acadèmica sobre ampliacions anteriors i el seu impacte en el funcionament de la UE ha demostrat que l'ampliació no ha tingut un impacte negatiu en la capacitat de decisió de la UE. Al contrari, la velocitat de presa de decisions ha augmentat, fins i tot sense unanimitat", va dir Saryusz-Wolski.

"Tot i que les ampliacions anteriors del 2004 i el 2007 van absorbir economies i poblacions més grans que la propera, les institucions de la UE van continuar funcionant bé i encara amb més eficàcia". va afegir.

Per al Grup ECR, l'abolició de la unanimitat seria una caiguda en desgràcia que desestabilitzaria tota l'estructura institucional de la UE. Segons els conservadors, només la unanimitat garanteix que les decisions importants es negociin en igualtat de condicions i que tots els estats hi estiguin a bord.

No obstant això, el Grup ECR creu que el Parlament Europeu ha subratllat amb raó el paper de l'ampliació com a instrument important de política exterior, la importància d'atorgar l'estatus de candidat a Ucraïna, Moldàvia i, sota determinades condicions, Geòrgia, i el paper dels Balcans Occidentals. No obstant això, la UE hauria de descentralitzar-se en lloc de centralitzar-se encara més amb vista a l'ampliació.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències