Connecteu-vos amb nosaltres

Corona virus

Desinformació del coronavirus: les plataformes en línia fan noves accions i demanen que més jugadors s’uneixin al codi de pràctica

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

La Comissió té publicat els informes de Facebook, Twitter, TikTok, Microsoft i Google sobre les mesures preses al juny per combatre la desinformació del coronavirus. Els actuals signants i la Comissió també demanen a noves empreses que s'uneixin a la Codi de pràctica sobre desinformació ja que ajudarà a ampliar el seu impacte i a fer-lo més eficaç. La vicepresidenta de Valors i Transparència, Věra Jourová, va dir: "El programa de control de la desinformació COVID-19 ha permès fer un seguiment de les accions importants que han dut a terme les plataformes en línia. Amb les noves variants de la propagació del virus i les vacunes que continuen a tota velocitat, és crucial complir els compromisos. Esperem el reforç del Codi de Pràctica ”.

El comissari del mercat interior, Thierry Breton, va afegir: “La UE va mantenir la seva promesa de lliurar prou dosis per vacunar amb seguretat tots els ciutadans de la UE. Ara totes les parts interessades han d’assumir la seva responsabilitat de superar la vacil·lació vacil·lària provocada per la desinformació. Mentre reforcem el Codi de Pràctica amb plataformes i signants, demanem que nous signants s’uneixin a la lluita contra la desinformació ”. 

Per exemple, la campanya de TikTok de suport a la vacunació, amb el govern irlandès, va assolir més d'un milió de visites i més de 20,000 m'agrada. Google va continuar treballant amb les autoritats de salut pública per mostrar informació sobre els llocs de vacunació a la Cerca de Google i a Maps, una funció disponible a França, Polònia, Itàlia, Irlanda i Suïssa. A Twitter, els usuaris ara poden formar sistemes automatitzats per identificar millor les infraccions de la política de desinformació COVID-19 de la plataforma.

anunci

Microsoft va ampliar la seva associació amb NewsGuard, una extensió Edge que adverteix sobre els llocs web que propaguen desinformació. Facebook va cooperar amb les autoritats sanitàries internacionals per augmentar la consciència pública sobre l’eficàcia i la seguretat de les vacunes i amb els investigadors de la Michigan State University (MSU) per detectar i atribuir millor els deepfakes. Aquests esforços conjunts han de continuar tenint en compte els reptes persistents i complexos que encara presenta la desinformació en línia. El programa de supervisió de la desinformació COVID-19 de la Comissió s’ha estès fins a finals del 2021 i ara es publicaran informes cada dos mesos. El proper conjunt d’informes es publicarà al setembre. Seguint el Guia publicada recentment, els signants han iniciat el procés per enfortir el Codi i han posat en marxa una convocatòria d'interès conjunta per a possibles nous signants.

anunci

Corona virus

La Comissió aprova un esquema letó d’1.8 milions d’euros per donar suport als ramaders afectats pel brot de coronavirus

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat un esquema letó d’1.8 milions d’euros per donar suport als agricultors actius del sector ramader afectats pel brot de coronavirus. L'esquema es va aprovar en virtut de l'ajut estatal Marc temporal. Segons el règim, l’ajut es concretarà en subvencions directes. La mesura té com a objectiu mitigar la manca de liquiditat a què s’enfronten els beneficiaris i abordar part de les pèrdues que van patir a causa del brot de coronavirus i les mesures restrictives que el govern letó va haver d’implementar per limitar la propagació del virus. La Comissió va trobar que l'esquema s'ajusta a les condicions del marc temporal.

En particular, l’ajut (i) no superarà els 225,000 € per beneficiari; i (ii) es concedirà com a màxim el 31 de desembre de 2021. La Comissió va concloure que la mesura és necessària, adequada i proporcionada per solucionar una greu pertorbació de l'economia d'un estat membre, d'acord amb l'article 107 (3) (b) TFUE i les condicions establertes al Marc Temporal. Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar l’esquema segons les normes d’ajuts estatals de la UE. Es pot trobar més informació sobre el marc temporal i altres accions de la Comissió per abordar l'impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus aquí. La versió no confidencial de la decisió estarà disponible amb el número de cas SA.64541 del document Registre d'ajudes estatals sobre la Comissió competència Un cop s'hagi resolt algun problema de confidencialitat.

anunci

Seguir llegint

Corona virus

La Comissió aprova un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a les Açores en el context del brot de coronavirus

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a la regió de les Açores en el context del brot de coronavirus. La mesura es va aprovar en virtut de les ajudes estatals Marc temporal. Segueix un altre pla portuguès de suport al sector del transport de passatgers a les Açores que va aprovar la Comissió 4 juny 2021 (SA.63010). Segons el nou règim, l’ajut es concretarà en subvencions directes. La mesura estarà oberta a empreses de transport col·lectiu de viatgers de totes les mides que actuen a les Açores. L’objectiu de la mesura és mitigar la sobtada escassetat de liquiditat a què s’enfronten aquestes empreses i fer front a les pèrdues sofertes durant el 2021 a causa del brot de coronavirus i les mesures restrictives que el govern va haver d’implementar per limitar la propagació del virus.

La Comissió va trobar que l'esquema portuguès s'ajusta a les condicions establertes al marc temporal. En particular, l’ajut (i) no superarà els 1.8 milions d’euros per empresa; i (ii) es concedirà com a màxim el 31 de desembre de 2021. La Comissió va concloure que la mesura és necessària, adequada i proporcionada per solucionar una greu pertorbació de l'economia d'un estat membre, d'acord amb l'article 107 (3) (b) TFUE i les condicions del marc temporal. Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar la mesura en virtut de les normes de la UE sobre ajuts estatals. Es pot trobar més informació sobre el marc temporal i altres accions de la Comissió per abordar l'impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus aquí. La versió no confidencial de la decisió estarà disponible amb el número de cas SA.64599 del document ajuda estatal registreu-vos a la Comissió pàgina web del concurs un cop que s'han resolt les qüestions de confidencialitat.

anunci

Seguir llegint

Corona virus

La Comissió autoritza un sistema d'ajut francès de 3 milions d'euros per donar suport, mitjançant préstecs i inversions en renda variable, a les empreses afectades per la pandèmia del coronavirus

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat, segons les normes d’ajuda estatal de la UE, els plans de França d’establir un fons de 3 milions d’euros que invertirà mitjançant instruments de deute i instruments de renda variable i híbrids en empreses afectades per la pandèmia. La mesura es va autoritzar en virtut del Marc d'Ajuda Estatal Temporal. L'esquema s'implementarà a través d'un fons, titulat "Fons de transició per a empreses afectades per la pandèmia COVID-19", amb un pressupost de 3 milions d'euros.

Segons aquest esquema, el suport es concretarà en (i) préstecs subordinats o participatius; i (ii) mesures de recapitalització, en particular instruments híbrids de capital i accions preferents sense vot. La mesura està oberta a empreses establertes a França i presents en tots els sectors (excepte el sector financer), que eren viables abans de la pandèmia de coronavirus i que han demostrat la viabilitat a llarg termini del seu model econòmic. Es preveu que entre 50 i 100 empreses es beneficiïn d’aquest esquema. La Comissió va considerar que les mesures complien les condicions establertes en el marc temporal.

La Comissió va concloure que la mesura era necessària, adequada i proporcionada per solucionar una greu pertorbació de l'economia de França, d'acord amb l'article 107, apartat 3, lletra b), del TFUE i les condicions establertes en la supervisió temporal. Sobre aquesta base, la Comissió va autoritzar aquests sistemes en virtut de les normes de la UE sobre ajuts estatals.

anunci

La vicepresidenta executiva Margrethe Vestager (a la foto), la política de competència, va dir: "Aquest esquema de recapitalització de 3 milions d'euros permetrà a França donar suport a les empreses afectades per la pandèmia del coronavirus facilitant el seu accés al finançament en aquests moments difícils. Continuem treballant estretament amb els estats membres per trobar solucions pràctiques per mitigar l'impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus respectant la normativa de la UE ".

anunci
Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències