Connecteu-vos amb nosaltres

Biocombustibles

La Comissió aprova la pròrroga d’un any de l’exempció d’impostos per als biocombustibles a Suècia

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

La Comissió Europea ha aprovat, d'acord amb les normes de la UE sobre ajuts estatals, la prolongació de la mesura d'exempció fiscal per als biocombustibles a Suècia. Suècia eximeix els biocombustibles líquids dels impostos sobre l’energia i el CO₂ des del 2002. La mesura ja s’ha allargat diverses vegades, l’última vegada octubre 2020 (SA.55695). Per decisió d'avui, la Comissió aprova una pròrroga addicional d'un any de l'exempció fiscal (de l'1 de gener al 31 de desembre de 2022). L'objectiu de la mesura d'exempció fiscal és augmentar l'ús de biocombustibles i reduir l'ús de combustibles fòssils en el transport. La Comissió va avaluar la mesura segons les normes sobre ajuts estatals de la UE, en particular la Directrius sobre ajuts estatals per a la protecció del medi ambient i l’energia.

La Comissió va considerar que les exempcions fiscals són necessàries i adequades per estimular la producció i el consum de biocombustibles nacionals i importats, sense distorsionar indebitament la competència al mercat únic. A més, l’esquema contribuirà als esforços de Suècia i de la UE en el seu conjunt per complir l’acord de París i avançar cap als objectius de renovables i CO₂ del 2030. El suport als biocombustibles basats en els aliments hauria de romandre limitat, d'acord amb els llindars imposats pel Directiva revisada d'energia renovable. A més, l’exempció només es pot concedir quan els operadors demostrin que compleixen els criteris de sostenibilitat, que Suècia transposarà tal com exigeix ​​la Directiva revisada sobre energia renovable. Sobre aquesta base, la Comissió va concloure que la mesura s’ajusta a les normes d’ajuts estatals de la UE. Hi haurà més informació a la Comissió competència lloc web, en el Registre d'ajudes estatals sota el número de cas SA.63198.

anunci

Biodiversitat

La investigació de BIOSWITCH analitza les perspectives del consumidor irlandès i holandès de productes basats en bio

publicat

on

BIOSWITCH, un projecte europeu que busca sensibilitzar els propietaris de marques i animar-los a utilitzar ingredients basats en bios en lloc de ingredients fòssils en els seus productes, ha dut a terme investigacions per comprendre el comportament dels consumidors i les perspectives dels productes basats en bio. L’estudi va consistir en una enquesta quantitativa entre els consumidors d’entre 18 i 75 anys d’edat a Irlanda i els Països Baixos per obtenir una comprensió de les perspectives dels consumidors en relació amb els productes basats en bio. Tots els resultats es van analitzar, comparar i compilar en un document revisat per parells que es pot consultar en aquest enllaç.

"Tenir una millor comprensió de la percepció dels consumidors sobre productes basats en biosomia és fonamental per ajudar a impulsar la transformació d'una indústria basada en fòssils a una indústria basada en bio, donar suport a la transició d'Europa a una economia baixa en carboni i ajudar a assolir els objectius clau de sostenibilitat. ”, Va dir James Gaffey, codirector del Grup de Recerca Circular en Bioeconomia de la Universitat Tecnològica de Munster. Algunes de les principals conclusions de l’estudi indiquen que els consumidors d’ambdós països tenen una perspectiva relativament positiva pel que fa als productes de base biològica, amb els consumidors irlandesos, i especialment les dones irlandeses, que mostren una posició una mica més positiva.

A més, els consumidors irlandesos també tenen una percepció una mica més positiva que la seva elecció pot ser beneficiosa per al medi ambient i, en general, estan més disposats a pagar un extra pels productes de base biològica. Els consumidors dels dos països van indicar el preu com un factor clau que influeix en la compra de productes de base biològica i al voltant de la meitat dels entrevistats no estan disposats a pagar més pels productes de base biològica. De la mateixa manera, és probable que els consumidors d’ambdós països comprin productes de base biològica de les mateixes categories de productes, sent els principals productes d’embalatge, productes d’un sol ús i productes de neteja, higiene i sanitaris.

anunci

És molt probable que es pagui una prima verda per a categories com ara productes d’un sol ús, cosmètics i cura personal. Els consumidors d’ambdós països van designar la sostenibilitat mediambiental com un factor important a l’hora d’escollir entre productes; no obstant això, termes com biodegradables i compostables tenen més pes que el terme bio-basat entre els consumidors, cosa que indica que cal fer més feina per millorar el coneixement i la comprensió dels productes basats en bioconsumidors. Malgrat això, la indicació general de la preferència del consumidor per productes basats en biològics sobre els productes fòssils era clara, ja que el 93% dels enquestats irlandesos i el 81% dels holandesos van dir que preferirien comprar productes basats en bio
Aquest projecte ha rebut finançament de l’empresa conjunta Bio Based Industries (JU) en el marc del programa de recerca i innovació Horizon 2020 de la Unió Europea en virtut de l’acord de subvenció núm. 887727. en lloc de productes basats en fòssils. Gairebé la meitat d’ells fins i tot estaven disposats a pagar una mica més per les alternatives basades en la bio.

"Va ser fantàstic notar actituds positives entre els consumidors envers els productes de base biològica", va dir John Vos, consultor sènior i gerent de projectes europeus de BTG Biomass Technology Group. "Esperem que els resultats d'aquest estudi serveixin de base per a una exploració posterior d'aquest tema i estimulin el mercat de productes basats en la biologia abordant les incerteses sobre la demanda dels consumidors a Irlanda i els Països Baixos".

Quant a BIOSWITCH

anunci

BIOSWITCH és una iniciativa finançada per l’empresa conjunta d’indústries basades en bio (BBI JU) en el marc del programa de recerca i innovació Horizon 2020 de la Unió Europea amb un pressupost total d’1 milió d’euros. El projecte està coordinat per l’entitat finlandesa CLIC Innovation i format per un consorci multidisciplinari format per vuit socis de sis països diferents. Els perfils dels socis inclouen quatre clústers industrials: CLIC Innovation, Corporación Tecnológica de Andalucía, Flanders 'FOOD i Food & Bio Cluster Denmark; dues organitzacions tecnològiques i de recerca: l'Institut Tecnològic de Munster i el Centre d'Investigació Tècnica VTT de Finlàndia; i dues pimes: BTG Biomass Technology Group i Sustainable Innovations.

Seguir llegint

Biodiversitat

El temps d’Europa: com no malgastar-lo?

publicat

on

És un moment històric per a Europa. És així com la Comissió Europea es titulava la llista de mesures proposades per restablir l’economia de la Unió Europea estimada en 750 milions d’euros, amb 500 milions de diners assignats gratuïtament com a ajuts i 250 milions més com a préstecs. Els estats membres de la UE haurien d’aprovar el pla de la Comissió Europea per «contribuir a un futur millor per a una nova generació».

Segons la responsable de la Comissió Europea Ursula von der Leyen, «L’aprovació eficaç del pla serà un signe clar d’unitat europea, de la nostra solidaritat i de les nostres prioritats comunes». Una part significativa de les mesures de recuperació té com a objectiu la implementació del «Green Deal», una transició progressiva a la neutralitat climàtica dels països de la UE. Es destinaran uns 20 milions d’euros a cofinançar el programa InvestEU existent dirigit a donar suport al desenvolupament de tecnologies energètiques sostenibles, inclosos els projectes de captació i emmagatzematge de carboni.

Un dels projectes més prometedors en aquest camp s’està implementant actualment als Països Baixos al delta del Rin-Meuse, que té una importància crucial per al transport marítim europeu i internacional. El Smart Delta Resources Consortium ha llançat una campanya per avaluar tots els aspectes de la construcció de sistemes de captura i emmagatzematge de carboni per a la seva reutilització posterior. Està previst que el consorci capti un milió de tones de diòxid de carboni a l’any a partir del 1 amb un augment posterior fins als 2023 milions de tones el 6.5, cosa que reduirà la quota total d’emissions a la regió en un 2030%.

Un dels membres del consorci és la refineria Zeeland (una empresa conjunta de TOTAL i LUKOIL que treballa amb la refineria integrada més gran d'Europa Total Antwerp Refinery). Aquesta planta holandesa és un dels líders de la indústria en neutralitat climàtica. El sistema d’optimització digital per al processament de destil·lats mitjans (que inclou combustible marí que compleix els estrictes requisits de l’OMI 2020 que han entrat en vigor recentment), així com la recentment actualitzada i una de les instal·lacions d’hidrocraqueig més grans d’Europa, s’instal·len al planta.

Segons Leonid Fedun, vicepresident de Desenvolupament Estratègic de LUKOIL, la companyia és europea i, per tant, sent l’obligació de complir les tendències actuals, incloses les tendències climàtiques que defineixen el mercat actual.

Al mateix temps, segons Fedun, la neutralitat climàtica a Europa només s’aconseguirà el 2065, i per aconseguir-ho és important l’harmonització global dels enfocaments normatius de totes les parts de l’Acord de París.

Les mesures proposades per la Comissió Europea per donar suport a les economies dels estats membres poden convertir-se en un pas significatiu en aquest camí, ja que la seva primera etapa serà el desenvolupament i coordinació interna dels plans de reorganització de cada estat membre en el sector de l’energia i en l’àmbit de l’economia.

Utilitzar els projectes d'avanç existents en el camp de la neutralitat climàtica com a bones pràctiques de la indústria per a tota la regió pot ajudar a reduir el temps necessari per implementar mesures de suport i convertir-se en un instrument per a un diàleg dins d'organitzacions supranacionals i acords internacionals com l'Acord sobre el clima de París. .

 

Seguir llegint

Biocombustibles

La Comissió imposa impostos compensatoris a #IndonesiBiodiesel

publicat

on

La Comissió Europea ha imposat drets compensatoris del 8% al 18% a les importacions de biodièsel subvencionat procedents d'Indonèsia. La mesura té com a objectiu restablir condicions de joc equitatives per als productors de biodièsel de la UE. La investigació en profunditat de la Comissió va trobar que els productors indonesis de biodièsel es beneficien de subvencions, beneficis fiscals i accés a matèries primeres per sota dels preus de mercat.

Això causa una amenaça de dany econòmic als productors de la UE. Els nous drets d’importació s’imposen de forma provisional i la investigació continuarà amb la possibilitat d’imposar mesures definitives a mitjans de desembre de 2019. Si bé la matèria primera predominant per a la producció de biodièsel a Indonèsia és l’oli de palma, l’objectiu de la investigació es centra en la possible subvenció de la producció de biodièsel, independentment de la matèria primera utilitzada. El mercat europeu de biodièsel val un valor estimat de 9 mil milions d'euros a l'any, i les importacions d'Indonèsia arriben a uns 400 milions d'euros.

Per obtenir més informació, consulteu el reglament publicat al document Diari Oficial de la UE I a pàgina dedicat al cas.

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències