Connecteu-vos amb nosaltres

economia digital

Els serveis de la Comissió signen acords administratius amb els reguladors de mitjans francesos i irlandesos per donar suport a l'aplicació de la Llei de serveis digitals

COMPARTIR:

publicat

on

Els serveis de la Comissió han signat acords administratius amb els reguladors de mitjans de França (Autorité de regulation de la communication audiovisuelle et numérique, Arcom) i Irlanda (Coimisiún na Meán), per donar suport als seus poders de supervisió i execució en virtut de la Llei de serveis digitals (DSA). Aquests acords tenen com a objectiu desenvolupar coneixements i capacitats i segueixen el Recomanació de la Comissió als estats membres per coordinar la seva resposta a la difusió i l'amplificació de contingut il·legal a les plataformes en línia molt grans i als motors de cerca en línia molt grans, abans de la data límit perquè els estats membres facin el seu paper en l'aplicació de la DSA.

El DSA estableix regles de referència per donar forma a un entorn en línia segur i de confiança a la UE. Garantir una cooperació més estreta amb els estats membres i les autoritats reguladores nacionals ha esdevingut encara més crucial per aconseguir-ho en el context actual de conflicte i incertesa, especialment amb la guerra d'agressió de Rússia contra Ucraïna, i ara amb els atacs terroristes de Hamàs a Israel.

Aquests acords bilaterals permetran als serveis de la Comissió i a les autoritats nacionals pertinents intercanviar informació, dades, bones pràctiques, metodologies, sistemes tècnics i eines. Una cooperació eficaç facilitarà l'avaluació per part de la Comissió dels riscos sistèmics, la identificació dels emergents, inclosos els riscos relacionats amb la difusió i l'amplificació de continguts il·legals, així com altres riscos sistèmics en virtut de la DSA, com ara la difusió de la desinformació o la protecció de menors. . 

Els acords tindran una importància especial fins a l'establiment de la Junta de Coordinadors de Serveis Digitals, que s'haurà de fer el febrer de 2024 i estarà composta per coordinadors de Serveis Digitals independents dels estats membres. Un cop el Consell estigui en funcionament, aquests acords continuaran aportant un valor afegit per organitzar les relacions pràctiques entre els serveis de la Comissió i les autoritats nacionals d'acord amb el DSA.

Propers passos

El servei de la Comissió responsable de l'aplicació i l'aplicació de la DSA, la Direcció General de Xarxes de Comunicacions, Contingut i Tecnologia (CNECT) està en converses amb altres reguladors nacionals i organismes de la UE per signar acords administratius similars per donar-li suport en la seva avaluació del sistema sistèmic. i problemes emergents en virtut de la DSA. La Comissió els anunciarà en el seu moment.

Fons

anunci

A finals d'agost de 2023, el DSA es va fer aplicable legalment per a les plataformes en línia molt grans i els motors de cerca en línia molt grans designats. El DSA té com a objectiu potenciar i protegir els usuaris en línia, entre altres coses, exigint que els serveis designats avaluïn i mitiguin els seus riscos sistèmics i proporcionin eines sòlides de moderació de contingut.

Les plataformes designades ara han completat el primer exercici anual d'avaluació de riscos per examinar riscos com ara com es podria difondre contingut il·legal a través dels seus serveis. El DSA requereix que les plataformes en línia molt grans i els motors de cerca en línia molt grans adoptin mesures de mitigació que s'adaptin als riscos sistèmics específics identificats. Les plataformes en línia molt grans han d'avaluar els riscos que comporten els seus sistemes, inclosos els riscos sistèmics sobre contingut il·legal i per protegir els interessos públics.

Els Estats membres estan obligats a designar els seus coordinadors de serveis digitals i altres autoritats nacionals competents responsables del seguiment i l'aplicació de la Llei de serveis digitals abans del 17 de febrer de 2024. No obstant això, el seguiment i l'aplicació efectius d'aquest Reglament per part de la Comissió en relació amb els designats Les plataformes en línia molt grans i els motors de cerca en línia molt grans ja requereixen l'assistència i la cooperació activa amb una àmplia gamma d'entitats nacionals rellevants.

Més informació

La Comissió recomana als estats membres que acceleren la governança de la DSA

Text del Diari Oficial de la UE sobre el DSA

Preguntes i respostes de la Llei de serveis digitals

Pàgina de dades de la Llei de serveis digitals

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències