Connecteu-vos amb nosaltres

Comissió Europea

La Comissió celebra l'acord polític per protegir millor els treballadors contra l'exposició al plom i als diisocianats

COMPARTIR:

publicat

on

La Comissió celebra l'acord polític assolit el 14 de novembre entre el Parlament Europeu i el Consell sobre la proposta de la Comissió de modificar dues directives: per al plom, la Directiva sobre la protecció dels treballadors contra els riscos relacionats amb l'exposició a carcinògens, mutàgens i substàncies tòxiques per a la reproducció en el treball , i per al plom i els diisocianats, el Directiva sobre la protecció dels treballadors contra els riscos relacionats amb els agents químics en el treball.

L'actualització serà millorar la protecció dels treballadors davant els riscos per a la salut relacionats amb l'exposició a productes químics perillosos: plom i diisocianats. En el cas del plom, els límits d'exposició significativament reduïts ajudaran a prevenir problemes de salut dels treballadors, per exemple, que afecten les funcions reproductives i el desenvolupament fetal. Per als diisocianats, els nous límits d'exposició evitaran casos d'asma laboral i altres malalties respiratòries.

Aquest acord marca un pas important cap a la implementació del Pla d’Acció del Pilar Europeu de Drets Socials pel que fa a la seguretat i salut laboral, així com la Marc estratègic de la UE sobre salut i seguretat en el treball per al període 2021-2027 per reduir encara més l'exposició dels treballadors a productes químics perillosos.

Com a part de l'acord, també hi haurà directrius que donen suport als estats membres per implementar les dues directives modificades, per exemple pel que fa a la protecció de les dones en edat de fer fills o pel que fa a l'exposició combinada a mescles de substàncies.

El comissari d'Ocupació i Drets Socials, Nicolas Schmit (a la foto) va dir: “La salut i la seguretat dels treballadors és essencial i no negociable. L'acord assolit sobre aquestes dues directives augmentarà la protecció dels treballadors davant dels riscos per a la salut que suposa l'exposició al plom i als diisocianats. Una altra promesa del marc estratègic de la UE sobre seguretat i salut laboral".

Un comunicat de premsa està disponible online.

anunci

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències