Connecteu-vos amb nosaltres

Parlament Europeu

Crèdits al consumidor: per què calen normes de la UE actualitzades 

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Els eurodiputats donen suport a l'actualització de les normes de la UE sobre crèdit al consum per protegir els consumidors davant les noves opcions digitals i la difícil situació econòmica. Economia.

Els crèdits al consum són préstecs per a la compra de béns i serveis de consum. Sovint s'utilitzen per pagar els cotxes, els viatges, així com els articles de la llar i els electrodomèstics.

Normes vigents de la UE

Les normes de la UE existents, la Directiva de crèdits al consum, tenen com a objectiu protegir els europeus alhora que fomenten el mercat de préstecs de consum de la UE. Les normes cobreixen crèdits de consum que van des dels 200 fins als 75,000 € i exigeixen que els creditors proporcionin informació per permetre als prestataris comparar ofertes i prendre decisions informades. Els consumidors tenen 14 dies per desistir d'un contracte de crèdit i poden amortitzar el préstec anticipat, reduint així el cost.

Les normes es van adoptar l'any 2008 i s'han d'actualitzar per adaptar-se a l'entorn actual.

Per què calen canvis

La difícil situació econòmica fa que més gent cerqui préstecs, i digitalització ha portat nous jugadors i productes als mercats, inclosos els no bancaris, com ara les aplicacions de préstecs de crowdfunding.

Això vol dir, per exemple, que és més fàcil i més estès contractar petits préstecs en línia, però aquests poden resultar cars o inadequats. També significa que s'han d'abordar noves maneres de revelar informació digitalment i d'avaluar la solvència dels consumidors que utilitzen sistemes d'IA i dades no tradicionals.

Les normes actuals no protegeixen prou bé els consumidors vulnerables al sobreendeutament. A més, les normes no estan harmonitzades entre els països de la UE. 6 10 de els consumidors s'han enfrontat a dificultats financeres des de l'inici de la crisi del coronavirus.

anunci

Noves normes de crèdit al consum

La Comissió de Mercat Interior i Protecció del Consumidor del Parlament n'ha adoptat informe sobre les noves normes a 12 July 2022.

Les normes proposades diuen que els creditors han de garantir la informació estàndard als consumidors d'una manera més transparent i permetre'ls veure fàcilment tota la informació essencial en qualsevol dispositiu, inclòs un telèfon mòbil.

Els membres del comitè van destacar que la publicitat de crèdit no hauria d'animar els consumidors sobreendeutats a buscar crèdit i hauria de contenir un missatge destacat que demanar diners en préstec costa diners.

Per ajudar a determinar si un crèdit s'adapta a les necessitats i mitjans d'una persona abans de ser concedit, els eurodiputats volen que es requereixi informació com ara les obligacions actuals o les despeses del cost de la vida, però van dir que les xarxes socials i les dades de salut no s'han de tenir en compte.

Els eurodiputats diuen que les noves regles haurien de cobrir crèdits de fins a 150,000 euros, i cada país decidiria el límit superior en funció de les condicions locals. Volen que es regulin les facilitats de descoberts i l'excés de crèdit, que són cada cop més habituals, però diuen que hauria de ser als països decidir si apliquen les regles de crèdit al consum a alguns préstecs, com ara petits préstecs de fins a 200 €, interessos. -préstecs gratuïts i préstecs a amortitzar en un termini de tres mesos i amb càrrecs menors.

Propers passos

El Parlament votarà l'informe en una propera sessió plenària, després de la qual els negociadors del Parlament podran iniciar converses amb el Consell i la Comissió sobre el text final de la legislació.

Més sobre crèdits al consum 

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.
anunci

Tendències