Connecteu-vos amb nosaltres

Parlament Europeu

Migració laboral: millora de les vies legals per treballar a la UE 

COMPARTIR:

publicat

on

Descobriu els diferents permisos de treball per a treballadors de fora de la UE i com la UE els està revisant per reforçar la migració laboral legal.

Europa s'enfronta a canvis demogràfics amb una població que envelleix ràpidament i unes taxes de natalitat baixes. S'espera que els pensionistes representin al voltant d'un terç de la població de la UE l'any 2050. Això tindrà conseqüències socials i econòmiques importants, inclosa l'augment de la demanda d'atenció sanitària i serveis socials, una menor productivitat i una major despesa pública.

Per ajudar a abordar aquests reptes, la Unió Europea ha estat encoratjant la migració legal per abordar l'escassetat de mà d'obra, cobrir les mancances de qualificació i impulsar el creixement econòmic.

Fes una ullada a algunes de les vies legals cap al mercat laboral de la UE i què està fent el Parlament Europeu per millorar-ne algunes.

Per saber més sobre Acció de la UE en matèria de migració i asil.

Targeta Blava: atraure treballadors altament qualificats a la UE

La Targeta Blava UE és un permís de treball i residència que permet als ciutadans no comunitaris treballar i viure en un país de la UE, sempre que tinguin un títol o titulació equivalent, i una oferta de treball que compleixi un llindar salarial mínim.

anunci

Les normes revisades entren en vigor a finals de 2023, fixant el període de l'oferta de treball en un mínim de sis mesos i reduint el llindar salarial com a mínim al 100% del salari brut anual mitjà del país d'ocupació.

La Targeta Blava té una validesa de fins a quatre anys i es pot renovar. Els titulars de la targeta poden portar els seus familiars a viure amb ells a la UE.

Està reconegut a tots els països de la UE, excepte a Dinamarca i Irlanda.

Llegiu més sobre la Targeta Blava de la UE i la seva reforma.

El permís únic: un permís de treball temporal i específic del país

Per a aquells que no compleixin els requisits per a la Targeta Blava UE, el permís únic és una opció. És un permís de treball i residència combinat, expedit per un màxim de dos anys pel país de la UE on treballarà i viurà el ciutadà no comunitari.

Actualment s'està revisant la Directiva de permís únic de 2011. Per fer de la UE una perspectiva més atractiva, la idea és reduir el procés de sol·licitud de quatre mesos a 90 dies. Per als sol·licitants que ja tenen un permís o seleccionats mitjançant un Associació de talent de la UE el procés es podria reduir a 45 dies.

El permís deixarà d'estar vinculat a un empresari concret, permetent als treballadors canviar de lloc de treball, facilitant la concordança laboral i reduint la vulnerabilitat del treballador a l'explotació. Els treballadors també podrien conservar el permís únic mentre estiguin a l'atur durant un màxim de nou mesos.

Els diputats van aprovar la posició del Parlament l'abril de 2023, cosa que va permetre als negociadors del Parlament iniciar les discussions sobre la forma final de la llei amb el Consell.

Per a qui va el permís únic?

El permís únic s'aplica a gairebé tots els treballadors no comunitaris i les seves famílies, estudiants amb feina, treballadors temporers i refugiats. No obstant això, les persones que esperen la tramitació d'una sol·licitud d'asil no poden sol·licitar el Permís Únic. A més, no cobreix ningú que sigui autònom.

Estat de resident a llarg termini a la UE

L'estatus de resident de llarga durada de la UE permet a les persones de fora de la UE romandre i treballar a la UE durant un període indefinit. Va ser introduït a 2003 com a mitjà per promoure la migració legal i la integració de ciutadans no comunitaris. Un cop concedit l'estatus, el treballador implicat es pot moure i treballar lliurement dins de la UE.

Aquestes normes també s'estan revisant. El Parlament vol reduir el requisit de residència necessari per qualificar-se de cinc anys a tres, tal com proposa la Comissió, i incloure els refugiats i altres col·lectius que s'enfronten a barreres. Les noves normes garantirien que rebin el mateix tracte que els ciutadans de la UE en àmbits com l'ocupació, l'educació i les prestacions socials.

Els nens els pares dels quals tinguin la condició de resident de llarga durada adquiriran el mateix estatus automàticament, independentment del seu lloc de naixement.

Qui no és elegible per a l'estatus de resident de llarga durada a la UE?

L'estatus de resident de llarga durada a la UE no és per als ciutadans de fora de la UE que:

  • estan estudiant o seguint formació professional
  • tenir una sol·licitud de protecció temporal o internacional pendent
  • residir a la UE únicament per motius temporals com a au pair, com a treballadors desplaçats per un proveïdor de serveis per a la prestació transfronterera de serveis o com a proveïdor transfronterer de serveis

Reconeixement de les qualificacions dels migrants

Els eurodiputats també demanen normes de la UE que reconeguin les qualificacions dels treballadors migrants. Volen que les qualificacions professionals, així com les habilitats i competències adquirides per un ciutadà no comunitari en un altre país de la UE siguin reconegudes de la mateixa manera que les dels ciutadans de la UE. Correspon als països de la UE decidir sobre el reconeixement de les qualificacions adquirides fora de la UE.

El 2019, aproximadament El 48% dels migrants altament qualificats treballaven en feines de baixa o mitjana qualificació, en comparació amb només el 20% dels ciutadans de la UE. La forma més habitual d'ocupació és la de neteja o treballador domèstic, mentre que el 62% de les empreses de programació informàtica i el 43% de les constructores denuncien escassetat de mà d'obra.

Els països de la UE poden exigir als migrants que parlin la seva llengua a un nivell competent abans de concedir una residència de llarga durada, però en aquests casos haurien d'oferir cursos gratuïts.

Més informació sobre migracions

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències