Connecteu-vos amb nosaltres

Parlament Europeu

Conferència sobre el futur d'Europa: què és i com funciona?

COMPARTIR:

publicat

on

La Conferència sobre el Futur d'Europa és una oportunitat per als europeus d'influir cap a on es dirigeix ​​la UE. Trobar més, assumptes de la UE.

Infografia Conferència sobre el futur d'Europa.
Conferència sobre el futur d'Europa: com funciona  

En un món que lluita contra una pandèmia i que busca solucions a reptes a llarg termini com el canvi climàtic, la UE es compromet a un debat democràtic i obert amb la gent sobre en què s’hauria de centrar.

Procés inclusiu i democràtic

A enquesta recent del Eurobaròmetre va demostrar que el 92% dels europeus volen que les veus de la gent "es tinguin més en compte en les decisions relatives al futur d'Europa". La conferència té com a objectiu que això passi.

El Parlament Europeu, el Consell i la Comissió Europea conviden tots els europeus a compartir les seves idees sobre com hauria d'evolucionar Europa, quines han de ser les prioritats i com preparar-se per a un món post-Covid. Les institucions de la UE volen consultar el màxim de persones possible, amb especial atenció als joves.

La Conferència és més que un exercici d'escolta. Les aportacions que la gent fa al plataforma en línia alimentar els debats amb eurodiputats, membres dels parlaments nacionals, representants del govern i de la UE, així com altres parts interessades. Aquests debats es convertiran en la base de propostes polítiques que es convertiran en accions concretes de la UE. Parlament, el Consell i la Comissió s'han compromès a escoltar les propostes de la gent i fer un seguiment del resultat de la Conferència.

Tots els europeus poden participar en aquest procés, independentment de la seva edat, sexe, formació o formació professional. El Parlament vol garantir especialment la participació activa dels joves i va utilitzar el seu Esdeveniment Europeu de la Joventut (EYE) a l'octubre de 2021 per reunir les seves visions sobre el futur d'Europa.

anunci

Com funciona?

Es va llançar la plataforma digital de la Conferència el 19 d'abril. Permet a la gent compartir i discutir idees en línia, així com preparar esdeveniments a tota la UE, on i quan les condicions de salut ho permetin. Aquests esdeveniments serveixen com una altra font d'idees per al canvi. Els estats membres també estan organitzant esdeveniments impulsats pels ciutadans.

Els panells de ciutadans europeus estan reunint persones de diferents àmbits de la vida. Els panells, que van començar la seva feina després de l'estiu, estan mirant les idees presentades a la plataforma i mantenint debats sobre què cal canviar a la UE. Hi ha quatre taules ciutadanes de 200 membres cadascuna que treballa sobre diferents temes:

  • Economia més forta, justícia social, ocupació, educació, joventut, cultura, esport i digital
    transformació
  • Democràcia europea, valors, drets, estat de dret, seguretat
  • Canvi climàtic, medi ambient i salut
  • La UE al món i la migració

Cadascun dels panells es reunirà almenys tres vegades i és lliure de definir les seves prioritats. Les seves recomanacions es presentaran al Ple de la Conferència.

El Ple de la Conferència té un paper central a la Conferència, ja que els representants de les institucions de la UE, els governs i els parlaments nacionals es reuneixen amb els ciutadans per discutir i desenvolupar propostes de canvi. El Parlament Europeu va impulsar un Ple políticament fort amb molts representants electes, així com un paper important per als ciutadans.

Infografia Conferència sobre el futur d'Europa.
El Ple de la Conferència: qui hi participa?  

El ple inaugural va tenir lloc el 19 de juny a Estrasburg amb participació remota i física. La segona sessió està programada per als dies 22 i 23 d'octubre i seguiran més sessions per debatre les recomanacions dels panells de ciutadans. Esbrina la cronologia de tota la Conferènciae.

Esbrineu qui són els representants del Parlament Europeu al Ple de la Conferència.

El comitè executiu és responsable del funcionament de la conferència. Està format per representants del Parlament Europeu, el Consell i la Comissió, així com observadors.

Què sortirà de la conferència?

El resultat dependrà de les recomanacions que faci la gent i dels debats posteriors.

L'informe final, previst per a la primavera de 2022, serà elaborat per la junta executiva a partir de les propostes aprovades pel Ple de la Conferència. L'informe s'elaborarà en plena col·laboració amb el Ple i haurà de rebre la seva aprovació. A continuació, es presentarà per al seguiment al Parlament Europeu, al Consell i a la Comissió.

El Parlament ha subratllat que la Conferència hauria de tenir un impacte real en la manera com s'estableix la UE i en què fa per garantir que les veus i les preocupacions de la gent siguin el centre de les polítiques i decisions de la UE.

Conferència sobre el futur d’Europa 

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències