Connecteu-vos amb nosaltres

Comissió Europea

La Comissió aprova un règim d'ajuda estatal italià d'1.7 milions d'euros en el marc del Mecanisme de Recuperació i Resiliència per donar suport a les instal·lacions agrovoltaiques

COMPARTIR:

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat, d'acord amb les normes d'ajudes estatals de la UE, un règim italià d'1.7 milions d'euros posat a disposició en part a través del Mecanisme de recuperació i resiliència ('RRF') per donar suport a les instal·lacions agrovoltaiques. La mesura forma part de l'estratègia d'Itàlia per reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle i augmentar la seva quota d'energies renovables, d'acord amb el Objectius estratègics de la UE relacionats amb el Pacte Verd de la UE.

El pla dóna suport a la construcció i operació a Itàlia de noves plantes agrovoltaiques per a una capacitat total d'1.04 GW i una producció d'electricitat d'almenys 1300 GWh/any. Els sistemes agrovoltaics permeten l'ús simultània del sòl tant per produir energia fotovoltaica mitjançant la instal·lació de plaques solars com per dur a terme activitats agrícoles. En el marc del règim, les ajudes es concediran als productors agrícoles, de manera acumulativa, en la forma de: (i) subvencions a la inversió, amb un pressupost total d'1.1 milions d'euros, que cobreix fins al 40% dels costos d'inversió subvencionables; i (ii) tarifes d'incentius, amb un pressupost estimat de 560 milions d'euros, a pagar durant la fase d'explotació dels projectes, durant un període de 20 anys.

La Comissió va avaluar el règim d'acord amb les normes de la UE sobre ajudes estatals, en particular Article 107, apartat 3, lletra c) TFUE, que permet als Estats membres donar suport al desenvolupament de determinades activitats econòmiques amb determinades condicions, i el Directrius 2022 sobre ajudes estatals per al clima, la protecció del medi ambient i l'energia ("CEEAG"). Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar el règim italià d'acord amb les normes de la UE sobre ajudes estatals.

Comissari Didier Reynders (a la foto) responsable de la política de competència, va dir: "Aquest esquema d'1.7 milions d'euros, finançat parcialment pel Mecanisme de Recuperació i Resiliència, permet a Itàlia donar suport a un ús més eficient de la terra combinant l'agricultura amb la producció d'energia renovable. Contribuirà a l'ecologització del sector agrícola i a la transició cap a la neutralitat climàtica, d'acord amb els objectius del Pacte Verd de la UE".

Un comunicat de premsa està disponible online.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències