Connecteu-vos amb nosaltres

Comissió Europea

La Comissió aprova un règim d'ajuda estatal portuguès de 140 milions d'euros per donar suport a la producció d'hidrogen i biometà renovables per afavorir la transició cap a una economia net zero

COMPARTIR:

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat un pla portuguès de 140 milions d'euros per donar suport a la producció d'hidrogen i biometà renovables per afavorir la transició cap a una economia net zero, d'acord amb el Pla Industrial Green Deal. El règim es va aprovar en el marc de l'ajuda estatal Marc temporal de crisi i transició, aprovat per la Comissió el dia 9 March 2023 i es va modificar 20 novembre 2023, per donar suport a mesures en sectors clau per accelerar la transició verda i reduir les dependències dels combustibles.

En el marc del règim, l'ajuda es concretarà en a prima variable en virtut d'un contracte bidireccional per diferència conclosa per una durada de 10 anys. L'ajuda s'atorga mitjançant un procés de licitació competitiva on els productors d'hidrogen renovable i els productors de biometà competeixen per separat. En el procés de concurrència competitiva, els beneficiaris es seleccionen en funció del preu d'exercici per MWh d'hidrogen o biometà renovable ofert.

La Comissió va comprovar que el règim portuguès s'ajusta a les condicions establertes en el marc temporal de crisi i transició. En particular, l'ajuda (i) s'atorgarà sobre la base d'un règim amb un volum de capacitat i pressupost estimats; (ii) adoptarà la forma de contracte bidireccional per diferència i (iii) s'atorgarà com a màxim el 31 de desembre de 2025. A més, l'ajuda està subjecta a condicions per limitar les distorsions indegudes de la competència, incloses les garanties per garantir la competitivitat de el procediment de licitació. La Comissió va concloure que el sistema és necessari, adequat i proporcionat per accelerar la transició verda i facilitar el desenvolupament de determinades activitats econòmiques, que són importants per implementar el Pla REPower UE i la Pla Industrial Green Deal, en línia amb Article 107, apartat 3, lletra c), TFUE i les condicions establertes al Marc temporal de crisi i transició. Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar el règim d'acord amb les normes de la UE sobre ajudes estatals.

Es pot trobar més informació sobre el marc temporal de crisi i transició i altres accions adoptades per la Comissió per abordar l'impacte econòmic de la guerra de Rússia contra Ucraïna i fomentar la transició cap a una economia net zero. aquí. La versió no confidencial de la decisió estarà disponible amb el número de cas SA.109042 del document Registre d'ajudes estatals sobre la competència de la Comissió oun cop s'hagi resolt qualsevol problema de confidencialitat.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències