Connecteu-vos amb nosaltres

Internet

Caixa d’eines de connectivitat: els estats membres acorden les millors pràctiques per impulsar el desplegament oportú de xarxes 5G i fibra

COMPARTIR:

publicat

on

Els estats membres de la UE han acordat una Caixa d'eines de connectivitat a tota la Unió, un informe de les millors pràctiques que consideren més eficients per desplegar xarxes fixes i mòbils de molt alta capacitat, inclosa la 5G. Aquests inclouen, per exemple, exempcions de permisos per a determinades obres civils; un portal únic en línia per posar a disposició tota la informació necessària sobre permisos, obra civil i infraestructures; incentius financers en subhastes d'espectre per a inversions en xarxes; i mesures que donen suport a la connectivitat sense fil per permetre l'ús de tecnologies disruptives i maquinària intel·ligent en els sectors de la fabricació i la indústria. Aquestes bones pràctiques ajudaran els estats membres a garantir un accés oportú i favorable a la inversió a l'espectre 5G per als operadors mòbils i altres usuaris de l'espectre, fins i tot per a aplicacions industrials transfrontereres, com ara el transport, l'energia, la sanitat o l'agricultura. També ajudaran els operadors a reduir el cost del desplegament de banda ampla gigabit.

Thierry Breton, comissari del Mercat Interior, va dir: "A la dècada digital tots els europeus haurien de beneficiar-se de connexions ràpides i segures. Hem de començar avui per convertir aquesta ambició en una realitat. La Caixa d'eines de connectivitat és el resultat de la cooperació i el compromís dels estats membres per eliminar els obstacles i impulsar el desplegament de xarxes molt ràpides". 

La Caixa d'eines de connectivitat fa un seguiment de les de la Comissió Recomanació el setembre de 2020, va demanar als estats membres que impulsessin la inversió en infraestructures de connectivitat de banda ampla de molt alta capacitat, inclosa la 5G, que és el bloc més fonamental de la transformació digital i un pilar essencial de la recuperació.

A principis d'aquest mes la Comissió va presentar un Comunicació sobre la dècada digital europea que estableix l'objectiu de connectar totes les llars europees amb velocitats de gigabit i garantir la cobertura 5G per a totes les zones poblades de la UE, així com les principals rutes de transport. La Caixa d'eines de connectivitat es basa en el Directiva de reducció de costos de banda ampla, que es troba actualment en revisió, i al Codi europeu de comunicacions electròniques. Com a següent pas, els estats membres haurien de compartir amb la Comissió abans del 30 d'abril de 2021 els seus fulls de ruta individuals per implementar la Caixa d'eines. Més informació disponible aquí.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències