Connecteu-vos amb nosaltres

Inici

# Líban: Millor eines de reassentament de la UE necessiten per ajudar a lluitar amb la crisi dels refugiats país

COMPARTIR:

publicat

on

20160923pht43873_width_600A partir de refugiats sirians en el seu camí a ser reubicats a Europa als refugiats palestins que han estat vivint en campaments des de fa anys: els membres de la delegació de la comissió de llibertats civils ha de parlar amb moltes persones diferents durant la seva missió d'investigació al Líban en 19-22 setembre . Hi eren per avaluar la situació per ajudar a preparar les futures normes sobre el reassentament de refugiats. També van parlar als representants de les organitzacions no governamentals locals i les grans organitzacions internacionals.

Actualment, els eurodiputats treballen en una revisió legislativa completa del sistema d’asil de la UE. També han començat a discutir sobre un Marc de reassentament de la UE proposat per la Comissió Europea al juliol per posar en marxa una política europea comuna per reassentar refugiats de països fora de la UE.

La delegació de la comitè de llibertats civils, dirigit pel president del comitè Claude Moraes, va viatjar al Líban per ajudar a entendre les respostes dels països a la crisi dels refugiats. Anteriorment, els membres del comitè van visitar Calais, Grècia i Turquia.

desafiaments implicats

delegació LIBE a l'Líban
membres de la delegació van a l'escola

Amb més d’un milió de refugiats sirians i centenars de milers de refugiats palestins, el Líban és ara el país amb el nombre més alt de refugiats per càpita. Un de cada quatre habitants ara és refugiat. "El Líban ha superat amb escreix els esforços de la resta de la UE en la seva resposta a la crisi i s'ha enfrontat molt bé en circumstàncies molt difícils", va dir Moraes, membre del grup S&D del Regne Unit. declaració després de la visita.

L'afluència de refugiats ha afectat molt les infraestructures vitals del país, com ara l'educació i el sanejament. Les limitacions del seu dret al treball condueixen la gran majoria dels sirians a l’explotació i la pobresa. "La gent viu en condicions pèssimes, en apartaments massificats compartits per diverses famílies per pagar el lloguer o fins i tot en aparcaments soterranis, sense aigua, vàter ni electricitat", va dir Moraes.

Les condicions també són molt difícils per als refugiats palestins 280,000, la gran majoria viuen en camps com ara la 12 el camp de Xatila. Depenen de la UNRWA per als serveis bàsics com l'educació i la salut.

El paper de la UE

anunci

La UE ha destinat més de 776 milions d'euros per donar suport a les comunitats vulnerables del Líban des del començament de la crisi. Tot i això, Moraes va subratllar: "És urgent que la UE adopti eines legislatives que realment funcionin i que puguin contribuir a alleujar la pressió demogràfica sobre països com el Líban i evitar una nova desestabilització a la regió".

Més informació

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències