# Líban: Millor eines de reassentament de la UE necessiten per ajudar a lluitar amb la crisi dels refugiats país

20160923pht43873_width_600A partir de refugiats sirians en el seu camí a ser reubicats a Europa als refugiats palestins que han estat vivint en campaments des de fa anys: els membres de la delegació de la comissió de llibertats civils ha de parlar amb moltes persones diferents durant la seva missió d'investigació al Líban en 19-22 setembre . Hi eren per avaluar la situació per ajudar a preparar les futures normes sobre el reassentament de refugiats. També van parlar als representants de les organitzacions no governamentals locals i les grans organitzacions internacionals.

Els diputats europeus estan treballant en una revisió legislativa completa del sistema d'asil de la UE. També han començat a debatre sobre un Marc de reassentament de la UE proposat per la Comissió Europea al juliol per posar en marxa una política europea comuna per reassentar refugiats de països fora de la UE.

La delegació de la comitè de llibertats civils, dirigit pel president de la comissió Claude Moraes, va viatjar al Líban per ajudar a comprendre les respostes dels països a la crisi dels refugiats. Anteriorment els membres del comitè van visitar Calais, Grècia i Turquia.

desafiaments implicats

delegació LIBE a l'Líban
membres de la delegació van a l'escola

Amb més d'un milió de refugiats sirians i centenars de milers de refugiats palestins, el Líban és ara el país amb el major nombre de refugiats per càpita. Un de cada quatre habitants és ara un refugiat. "Líban ha superat amb molt, els esforços de la resta de la UE en la seva resposta a la crisi i ha fet front notablement bé en circumstàncies molt difícils", va dir Moraes, un membre del Regne Unit del Grup S & D, en una declaració després de la visita.

L'afluència de refugiats ha afectat fortament la infraestructura vital al país, com l'educació i el sanejament. Les limitacions del seu dret al treball fan que la gran majoria dels sirians siguin explotació i pobresa. "Les persones viuen en condicions horribles, en apartaments superposats compartits per diverses famílies per tal de permetre el lloguer o fins i tot en els aparcaments del soterrani, sense aigua, ni tocador ni electricitat", va dir Moraes.

Les condicions també són molt difícils per als refugiats palestins 280,000, la gran majoria viuen en camps com ara la 12 el camp de Xatila. Depenen de la UNRWA per als serveis bàsics com l'educació i la salut.

El paper de la UE

La UE ha assignat més de 776 milions de € per donar suport a les comunitats vulnerables al Líban des de l'inici de la crisi. No obstant això, ha subratllat Moraes: "Hi ha una necessitat urgent que la UE adopti eines legislatives que realment funcionen i que poden contribuir a alleujar la pressió demogràfica en països com el Líban i evitar una major desestabilització a la regió".

Més informació

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, sense categoria

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *