Connecteu-vos amb nosaltres

Banc Europeu d'Inversions

Impuls de la competitivitat europea, l'estabilitat i el lideratge climàtic: el Grup BEI invertirà 88 milions d'euros el 2023

COMPARTIR:

publicat

on

  • El Grup BEI va signar 88 milions d'euros en finançament per a més de 900 projectes d'alt impacte en àrees polítiques clau com ara infraestructures de transport i mobilitat urbana, energia i aigua, digitalització, noves tecnologies, innovació, sanitat, habitatge assequible, educació i suport a les pimes.
  • Una inversió rècord de 49 milions d'euros en finançament verd i més de 21 milions d'euros invertits en seguretat energètica 

El 2023, el Grup del Banc Europeu d'Inversions va signar nous contractes de finançament per prop de 88 milions d'euros per a projectes d'alt impacte en les prioritats polítiques de la UE, com ara l'acció climàtica, les infraestructures sostenibles i l'assistència sanitària, ha anunciat avui a Brussel·les la presidenta del BEI, Nadia Calviño.

"A tot Europa, el Grup BEI està oferint les prioritats de la UE: impulsar la competitivitat europea i el lideratge de la UE en tecnologies verdes, i ajudar a garantir un futur més segur per a les persones de tota la Unió i d'arreu del món". va dir el president Calviño.

“El grup ha complert les seves promeses. Va complir i va superar els seus objectius en una sèrie de prioritats clau de la UE. Això es traduirà en beneficis tangibles per a tots nosaltres, des de l'aigua potable més segura fins a la millora del transport públic, des d'un millor accés a les vacunes fins a més cobertura mòbil 5G, des de la creació d'ocupació i l'augment de la competitivitat fins a la seguretat i l'eficiència energètica". va afegir.

Amb 349 milions d'euros d'inversió verda mobilitzats des del 2021, el Grup està en camí d'assolir l'objectiu d'1 bilió d'euros de finançament verd recolzat per a finals de la dècada. El 49 es van finançar directament 2023 milions d'euros per a l'acció climàtica i la sostenibilitat mediambiental, en comparació amb els 38 milions d'euros del 2022.

El 2023, les inversions del Banc van incloure més de 21 milions d'euros com a part REPowerEU, una iniciativa dissenyada per reduir la dependència d'Europa dels combustibles fòssils i accelerar la transició verda. La capacitat de generació elèctrica finançada podrà alimentar 13.8 milions de llars.

En un any caracteritzat per una inestabilitat creixent a tot el món, BEI Global, la branca dedicada del Grup a inversions fora de la UE, va aportar més de 8.4 milions d'euros per a projectes, gairebé la meitat dels quals es van destinar als països menys desenvolupats i als estats fràgils del món. En total, el finançament global del BEI va mobilitzar 27 milions d'euros d'inversions en el marc de la iniciativa Global Gateway de la UE, abans del previst per assolir els 100 milions d'euros en el marc del programa el 2027. A més dels gairebé 2 milions d'euros d'assistència a Ucraïna des de la invasió de Rússia, el 2023 El Banc va crear el Fons EU4U, amb el suport dels Estats membres i la Comissió Europea, per impulsar encara més la resiliència econòmica i la reconstrucció a Ucraïna.

El Grup BEI va invertir 19.8 milions d'euros en innovació i 20 milions d'euros per donar suport a les petites i mitjanes empreses i les empreses de capitalització mitjana. Això es deu en gran part a la inversió del Fons Europeu d'Inversions, el proveïdor especialitzat de finançament de riscos del Grup BEI, que l'any passat va signar prop de 15 milions d'euros d'inversions. Això inclou 1 milions d'euros en el marc de la Iniciativa de Campions tecnològics europeus per ampliar les noves empreses en tecnologies disruptives i millorar la competitivitat d'Europa. Entre altres inversions centrades en la innovació, els beneficiaris del finançament del Grup BEI van incloure 19 projectes d'intel·ligència artificial. "En un moment de condicions difícils per a la inversió, el Grup BEI està disposat a jugar el seu paper anticíclic, complementant el pressupost de la UE i donant suport als estats membres de la UE i a les nostres economies, responent a la forta demanda d'Europa, especialment del sector privat", ha afegit. va dir el president Calviño.

anunci

“Però sabem que els reptes als quals ens enfrontem exigeixen un esforç molt gran, i podem ajudar Europa a fer-ho exactament. Només aquesta setmana, el Grup BEI anuncia nous projectes a Suècia, Romania, Itàlia, Espanya, França, Polònia, Lituània i Bulgària per donar suport a noves tecnologies verdes, des d'estacions de recàrrega fins a ferrocarrils, fabricació d'acer verd i solucions solars".

Es preveu que el finançament del Grup l'any 2023 suporti uns 320 milions d'euros d'inversió, arribi a 400,000 empreses i doni suport a 5.4 milions de llocs de treball. Més del 45% del finançament del Grup dins de la UE es va destinar a donar suport a les regions de cohesió, amb prop del 20% destinat a regions menys desenvolupades de la UE, on el producte interior brut per càpita és inferior al 75% de la mitjana de la UE. El Grup anunciarà un desglossament país per país dels seus resultats de 2023 l'1 de febrer de 2024.

“El Grup BEI aporta valor a cada país i a cada sector de l'economia de la UE. Donem una forta contribució a la innovació, la inclusió, la seguretat econòmica i la competitivitat al nostre continent, i ens assegurem que treballem amb socis d'arreu per augmentar l'impacte del nostre treball comú". va dir el president Calviño.

Text del discurs del president Calviño transmissió en viu

Documents i dades de suport

El Banc Europeu d'Inversions és la institució creditícia a llarg termini de la Unió Europea propietat dels seus estats membres. Finança una inversió sòlida que contribueix als objectius polítics de la UE, inclosa una transició global justa cap a la neutralitat climàtica.

El Fons Europeu d'Inversions (FEI) forma part del Grup del Banc Europeu d'Inversions. La seva missió central és donar suport a les microempreses, petites i mitjanes empreses (pimes) d'Europa ajudant-les a accedir al finançament. L'EIF dissenya i desenvolupa instruments de capital risc i de creixement, garanties i microfinances dirigits específicament a aquest segment de mercat. En aquesta funció, el FEI contribueix a la consecució dels objectius polítics clau de la UE, com ara la competitivitat i el creixement, la innovació i la digitalització, l'impacte social, les habilitats i el capital humà, l'acció climàtica i la sostenibilitat ambiental, entre d'altres.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències