Connecteu-vos amb nosaltres

Bielorússia

Bielorússia: La UE allarga un any més les mesures restrictives

COMPARTIR:

publicat

on

El Consell Europeu ha decidit allargar un any més les mesures restrictives vinculades a la repressió interna a Bielorússia i el suport del règim a la guerra de Rússia contra Ucraïna, fins al 28 de febrer de 2025. La decisió es va prendre sobre la base de la revisió anual de les mesures restrictives i en vista de la contínua repressió i el deteriorament dràstic de la situació dels drets humans a Bielorússia, i la participació continuada del país en l'agressió militar il·legal de Rússia contra Ucraïna.

Des agost 2020, la UE ha imposat diverses rondes successives de sancions individuals i sectorials, contra els responsables de la repressió interna i els abusos dels drets humans a Bielorússia, i en el context de la participació de Bielorússia en la guerra de Rússia contra Ucraïna. Amb aquestes mesures, la UE indica als actors polítics i econòmics responsables que les seves accions i suport al règim i a Rússia tenen un cost.

Les mesures restrictives individuals inclouen la congelació d'actius i la prohibició de posar fons disponibles. Les persones físiques també estan subjectes a a prohibició de viatjar. Actualment hi ha 233 persones, inclosa Alexandr Lukashenka, i 37 entitats a la llista.

Bielorússia també segueix subjecte a objectius sancions econòmiques, incloses les restriccions en el sector financer, comerç, béns de doble ús, tecnologia i telecomunicacions, energia, transport i altres.

En les seves conclusions del 19 de febrer de 2024, el Consell va reafirmar la validesa de les conclusions del 12 d'octubre de 2020 i va reiterar el seu suport inquebrantable a la recerca del poble bielorús d'una Bielorússia lliure, democràtica, sobirana i independent com a part d'una Europa pacífica i pròspera. El Consell també va expressar la seva profunda preocupació pel deteriorament de la situació dels drets humans al país i va condemnar fermament la persecució continuada contra la societat bielorussa, el suport continuat que el règim bielorús proporciona a la guerra d'agressió de Rússia contra Ucraïna, i va demanar a Bielorússia que s'abstingui accions i complir les seves obligacions internacionals. El Consell va reiterar el seu compromís de demanar comptes als responsables de les violacions i abusos dels drets humans. D'acord amb l'enfocament gradual de la UE, la UE està disposada a prendre més mesures restrictives i específiques sempre que les autoritats bielorusses continuen amb aquestes accions.

Reglament (CE) núm. 765/2006 del Consell, de 18 de maig de 2006, relatiu a mesures restrictives en vista de la situació a Bielorússia i la participació de Bielorússia en l'agressió russa contra Ucraïna (llista consolidada de persones i entitats sancionades)

Bielorússia: les conclusions del Consell confirmen el suport inquebrantable de la UE a la democràcia i els drets humans (comunicat de premsa, 19 de febrer de 2024)

anunci

Mesures restrictives de la UE contra Bielorússia (informació general)

Relacions de la UE amb Bielorússia (informació general)

Visiteu el lloc web

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències