de Libèria: "En anys 10 volem que la meitat de tots els presidents de ser dona '

Ellen Johnson Sirleafde Libèria, Ellen Johnson Sirleaf (a la foto) va demanar més educació per a les nenes i exposar els seus plans perquè el seu país-Ébola lliure per 15 d'abril en una entrevista amb motiu de la seva visita al Parlament. Al març de 4 Johnson Sirleaf complert president del Parlament Europeu, Martin Schulz, i també va participar en una reunió relacionada amb l'Assemblea Parlamentària Paritària ACP-UE. Ella també va trobar temps per parlar-nos de la lluita del seu país contra l'Ébola i el seu missatge per al Dia Internacional de la Dona d'enguany.

Quina és la situació actual en matèria d'Ébola a Libèria?

Avui, no hi ha hagut cap cas nou per un període de set a deu dies. Creiem que hem adoptat les mesures necessàries. Però també sabem que no podem ser complaents i que Libèria no està totalment lliure d'èbola fins que els altres dos països afectats tenen un èxit similar i podem reduir el nombre de casos fins a zero. Esperem aconseguir això en un termini de seixanta dies. El nostre objectiu és 15 d'abril.

Més enllà d'això posarem la recuperació econòmica en el nostre programa regional, perquè totes les nostres economies s'han vist afectats per l'Ébola. Aquests programes han d'incloure no només la construcció del nostre sistema de salut, sinó també el nostre infraestructures, l'educació i l'agricultura. El sector privat serà un objectiu important de la nostra recuperació econòmica.

Aquest cap de setmana Marcar tema principal del dia i el Parlament d'Internacional de la Dona enguany és capacitar les dones i nenes a través de l'educació. Quina és la seva opinió sobre això com a dona i com a president de Libèria?

Sóc una persona molt fort defensor de l'educació de les nenes. Quan vaig donar la meva missatge al nostre Parlament al gener vaig dir que el govern va a formular una política que li donarà a l'educació gratuïta per a tots els nostres nenes a l'escola secundària, a causa de retenir les nenes en l'educació més enllà de l'escola secundària és sempre un problema. Com a part de les celebracions pel Dia Internacional de la Dona, et trucaré més suport per a l'educació de la nena i crec que la meva pròpia experiència és un bon exemple.

Quants més presidentes li agradaria veure en els propers anys?

En el proper any, si podem aconseguir dues o tres jo seria feliç. Però en deu anys volem la meitat de tota president al món per ser dona.

etiquetes: , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Ebola, EU, Comissió Europea, Parlament Europeu, salut, política, drets de la dona, món