de Libèria: "En anys 10 volem que la meitat de tots els presidents de ser dona '

Ellen Johnson SirleafLa presidenta de Libèria, Ellen Johnson Sirleaf (a la foto), va demanar més educació a les noies i va esbossar els seus plans per fer del seu país lliure d'Ebola per 15 abril en una entrevista amb motiu de la seva visita al Parlament. A 4 March Johnson Sirleaf es va reunir amb el president de l’Estat, Martin Schulz, i també va participar en una reunió relacionada amb l’Assemblea Parlamentària Conjunta ACP-UE. També va trobar temps per parlar-nos de la batalla del seu país contra l'Ebola i del seu missatge per al Dia Internacional de la Dona d'aquest any.

Quina és la situació actual de l'Ebola a Libèria?

Avui, no hi ha hagut cap nou cas durant un període de set a deu dies. Creiem que hem pres les mesures necessàries. Però també sabem que no podem ser complaents i que Libèria no està totalment lliure d’Ebola fins que els altres dos països afectats tinguin un èxit similar i puguem reduir el nombre de casos a zero. Esperem aconseguir-ho dins dels seixanta dies. El nostre objectiu és 15 abril.

Més enllà, posarem la recuperació econòmica en el nostre programa regional, perquè totes les nostres economies han estat afectades per l'Ebola. Aquests programes consistiran no només a construir el nostre sistema sanitari, sinó també a les nostres infraestructures, educació i agricultura. El sector privat serà un objectiu important de la nostra recuperació econòmica.

Aquest cap de setmana celebrarem el Dia Internacional de la Dona i el tema principal del Parlament aquest any és potenciar les dones i les nenes a través de l'educació. Quina és la vostra opinió sobre això com a dona i com a president de Libèria?

Sóc un defensor molt fort de l’educació de les noies. Quan vaig donar el meu missatge al nostre parlament al gener, vaig dir que el govern formularà una política que donarà educació gratuïta a totes les nostres noies a l'escola secundària, perquè mantenir a les nenes en educació més enllà de l'escola secundària sempre és un problema. Com a part de les celebracions del Dia Internacional de la Dona, demanaré més suport a l'educació de les noies i crec que la meva pròpia experiència és un bon exemple.

Quantes més presidentes us agradaria veure els propers anys?

L'any següent, si podem aconseguir dos o tres, seria feliç. Però en deu anys volem que la meitat de tot el president del món sigui femení.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Ebola, EU, Comissió Europea, Parlament Europeu, salut, política, drets de la dona, món

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *