Connecteu-vos amb nosaltres

Països en via de desenvolupament

Comissionat Mimica per discutir la cooperació regional i signar els programes de desenvolupament durant la visita a la regió del Pacífic

COMPARTIR:

publicat

on

Neven Mimica-foto-Audiovisual-CE-servei-e1370374152636Avui (15 de juny), el comissari de Cooperació i Desenvolupament Internacional, Neven Mimica (A la foto) va començar la seva visita a la regió del Pacífic pronunciant un discurs d'obertura a l'Assemblea Parlamentària Paritària ACP-UE. Durant la seva visita a Fiji (que s’allargarà fins al 17 de juny), també mantindrà reunions bilaterals amb el primer ministre Josaia Voreqe Bainimarama, el ministre d’Afers Exteriors i Cooperació Internacional, Ratu Inoke Kubuabola i altres representants del govern.

El comissari Mimica també signarà un nou programa d'associació que guiarà la cooperació al desenvolupament de la UE amb Fiji fins al 2020. L'anomenat Programa indicatiu nacional, dissenyat en estreta consulta amb el govern de Fiji en el marc de l'11th El Fons Europeu de Desenvolupament (FED), estableix les principals prioritats de la cooperació al desenvolupament i ascendeix a 28 milions d’euros.

El comissari Mimica va dir: "Després de les reeixides eleccions de l'any passat, la UE ha suspès les restriccions i em complau veure que s'està realitzant un nou compromís amb Fiji. Estic encantat de signar el nou programa de desenvolupament, que anuncia una nova era de cooperació reforçada entre la Unió Europea i Fiji. Reflecteix el compromís de la UE de donar suport als esforços dels governs per impulsar el desenvolupament sostenible i millorar la vida dels ciutadans ”.

El govern de Fiji ha identificat el sector de l'agricultura, el sucre i la justícia com a les principals àrees de suport de l'11th Fons europeu de desenvolupament. La UE, en associació amb institucions governamentals i organitzacions de la societat civil, donarà suport a les polítiques i programes de Fiji en aquestes àrees.

Pel que fa al suport al sector de l’agricultura i el sucre, es prestarà una atenció específica al reforç de la sostenibilitat i la competitivitat de la indústria de la canya de sucre, amb especial atenció a les comunitats agrícoles de canya de sucre vulnerables. L’assistència al sector judicial es centrarà a reforçar les capacitats de les institucions públiques de justícia clau i a ajudar les comunitats pobres i marginades a millorar el seu accés als serveis jurídics.

Nou finançament regional per al Pacífic

El comissari també signarà un programa indicatiu regional en virtut de l'11th Fons europeu de desenvolupament per a la regió del Pacífic. En comparació amb l’anterior FED, el pressupost del nou programa s’ha incrementat en un terç, fins a un total de 166 milions d’euros. El nou suport es centrarà en tres àrees prioritàries, a saber, la integració econòmica regional; gestió sostenible dels recursos naturals, medi ambient i gestió de residus; així com una governança inclusiva i responsable i el respecte dels drets humans.

anunci

És important que la cooperació regional ajudi a reduir la pobresa i a promoure un creixement inclusiu als països del Pacífic. Per tant, l'objectiu del programa és proporcionar a la regió del Pacífic un compromís previsible de la UE per donar suport als seus esforços de desenvolupament fins al 2020.

Nou programa de desenvolupament de Papua New Guinea

El nou programa de desenvolupament de Papua Nova Guinea serà signat conjuntament pel comissari Mimica i el ministre de Planificació Charles Abel. El Programa Indicatiu Nacional per a Papua Nova Guinea preveu un finançament de 184 milions d’euros fins al 2020, que suposa un augment de gairebé el 80% en comparació amb els 10th EDF. L’assistència se centrarà en tres sectors estratègicament importants per al desenvolupament sostenible i inclusiu de Papua Nova Guinea: l’emprenedoria rural (85 milions d’euros), l’aigua, el sanejament i la higiene (60 milions d’euros) i l’educació (amb especial atenció a la formació i formació tècnica i professional, 30 milions d’euros) ).

Fons

Assemblea Parlamentària Paritària ACP-UE

L'Assemblea Parlamentària Paritària (JPA) és una institució creada per l'Acord de Cotonou, que comprèn un nombre igual de parlamentaris d'ambdues parts (78 cadascun). És un òrgan consultiu per als debats parlamentaris. El ple de l’APJ té lloc dues vegades a l’any: durant la primera meitat de l’any, normalment al país que ocupa la presidència de la UE i, a la segona meitat de l’any, en un país ACP alternant per regió.

Fons europeu de desenvolupament i programes indicatius regionals

El Fons Europeu de Desenvolupament (FED) és l’instrument principal d’ajut de la UE per a la cooperació al desenvolupament amb els països africans, caribencs i pacífics (ACP) i es finança amb les contribucions dels estats membres.

Els programes indicatius regionals representen un pas important en la programació d’ajuts de la UE en virtut del FED, que complementen els programes indicatius nacionals celebrats amb els governs nacionals dels estats ACP. Els preparatius es fan en estreta cooperació amb les organitzacions regionals per garantir que els programes donin suport a les seves prioritats quan la UE tingui un valor afegit.

Més informació

Pàgina web de la Direcció General de la Comissió Europea per a la Cooperació i el Desenvolupament Internacional
Pàgina web de Comissionat Neven Mimica

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències