Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

Defectuós UE-EUA #PrivacyShield en ple funcionament a partir d'avui

COMPARTIR:

publicat

on

160801PrivacyShield2La decisió sobre l'Escut de privadesa UE-Estats Units va ser adoptada per la Comissió Europea el juliol de 12. A dia d'avui, les empreses poden inscriure's al Privacy Shield amb el Departament de Comerç dels Estats Units, que després comprovarà que les seves polítiques de privacitat compleixen els elevats estàndards de protecció de dades requerits per l'Escut de privadesa.

Avui (agost de 1), la Comissió Europea publica una guia per als ciutadans explicant com es garanteixen els drets de protecció de dades dels ciutadans segons l’Escut de privadesa i quins recursos hi ha disponibles per a les persones, si consideren que les seves dades s’han utilitzat malament o que no s’han respectat els seus drets de protecció de dades.

El Privacy Shield és el successor de Safe Harbor, que va ser derribat pel Tribunal de Justícia Europeu l'octubre de 2015 per no haver impedit que el govern dels EUA pogués accedir de manera rutinària a les dades dels ciutadans europeus.

Jan Philipp Albrecht, eurodiputat, un dels principals responsables de la privadesa, ha anomenat el nou contracte un xec en blanc per a la transferència de dades personals dels ciutadans de la UE als EUA. Argumenta que l’escut no ofereix drets de protecció de dades equivalents exigits per la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea. En particular, els drets individuals dels consumidors encara són massa febles i encara hi ha mesures de vigilància general. Albrecht diu que la Comissió no hauria d’acceptar simplement les garanties de les autoritats dels EUA. però hauria de insistir en millores en la protecció de dades garantida als consumidors europeus.

Věra Jourová, comissària de Justícia, Consumidors i Igualtat de Gènere de la UE, afirma que: "L'escut de privadesa UE-EUA protegeix els drets fonamentals dels europeus i garanteix la seguretat jurídica per a les empreses, incloses les empreses europees, que transfereixen dades personals als EUA. L'escut de privadesa Per tant, confio que l'Escut de privadesa restablirà la confiança dels europeus en la forma en què les seves dades personals es transfereixen a l'Atlàntic i les processen les empreses allà. Animo les empreses a registrar-se convideu els ciutadans a conèixer els seus drets sota l’escut de privadesa. "

El grup de treball sobre protecció de dades de l'article 29 (WP29) establert a la Directiva sobre protecció de dades ha expressat la seva preocupació, algunes de les quals s'han tractat, però hi ha dubtes sobre els aspectes comercials i l'accés de les autoritats públiques nord-americanes a les dades transferides de la UE. En particular, WP29 lamenta la falta de garanties concretes que aquesta pràctica, és a dir, la vigilància massiva prohibida per la sentència del tribunal europeu, no es produeixi.

La garantia de l’Escut de privadesa UE-EUA que tothom a la UE té una sèrie de drets quan es processen les seves dades, com ara el dret a demanar més informació a una empresa sobre les dades que en tenen o modificar els seus registres si la informació és obsolet o imprecís. També es beneficiaran de diversos mecanismes de resolució de conflictes accessibles i assequibles. Idealment, la reclamació la resoldrà la pròpia empresa; o s’oferiran solucions de resolució alternativa de conflictes (ADR) de forma gratuïta. Els individus també poden dirigir-se a les seves autoritats nacionals de protecció de dades, que col·laboraran amb el Departament de Comerç dels Estats Units i la Comissió Federal de Comerç per garantir que les queixes dels ciutadans de la UE siguin investigades i resoltes. Si un cas no es resol per cap dels altres mitjans, com a últim recurs hi haurà un mecanisme arbitral. Un nou Ombudsman independent dels serveis d’intel·ligència dels Estats Units gestionarà la reparació sobre el possible accés a dades personals amb finalitats de seguretat nacional. El Defensor del Poble Europeu, Emily O'Reilly, també ha expressat la seva preocupació per la independència d'aquest defensor proposat dient que un defensor del poble: "ha de ser visible i demostrablement independent dels que el Defensor del Poble té el poder d'investigar".

anunci

Per obtenir més informació, visiteu el lloc web lloc web de l'escut de privadesa

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències