Connecteu-vos amb nosaltres

Afganistan

Les preguntes afganeses: què pensen els afganesos sobre el passat, el present i el futur?

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Informes recents indiquen que l'Afganistan s'enfronta a la seva situació humanitària més vil des que els talibans van prendre el poder l'any passat. Diversos informes recents indiquen que la pobresa i l'atur es troben a un nivell sense precedents. A més, l'Alt Comissió de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR) ha afirmat recentment que més del cinquanta per cent de la població de l'Afganistan depèn de l'ajuda humanitària. Les calamitats naturals han accentuat encara més la situació. A més, s'estan retirant encara més els drets de les dones. Els talibans reafirmaven que les dones pràcticament no tindran cap dret. Així mateix, l'ajuda humanitària proporcionada té dificultats per arribar als més necessitats, agreujant així la situació ja crítica, escriure el professor Dheeraj Sharma, director de l'Institut Indi de Gestió-Rohtak, Índia, Nargis Nehan, antic ministre de Mines, Petroli i Indústries, Afganistan i Shahmahmood Miakhel, antic governador de la província de Nangarhar, Afganistan.

Per tant, per tal d'obtenir més informació, es va realitzar una enquesta a l'Afganistan per obtenir comprensió sobre l'avaluació de la gent comuna sobre el seu escenari passat, actual i les seves aspiracions futures. Mitjançant el mètode de mostreig de boles de neu durant els mesos de març, abril i maig de 2022, s'han recollit un total de 2,003 respostes. El formulari de l'enquesta es va publicar en línia i es va compartir amb diversos antics líders polítics, líders locals i empresaris de l'Afganistan, que després van reenviar l'enquesta en línia a WhatsApp, Facebook i altres plataformes de xarxes socials als seus contactes i amics. La limitació d'aquestes dades és que restringeix la recollida només d'aquells que tenen telèfon intel·ligent. No obstant això, s'informa àmpliament que el 90% de la població té accés a la comunicació mòbil i molts s'esforcen diàriament per trobar punts d'accés a zones seleccionades per accedir a Internet, fent que la mostra d'aquest estudi sigui representativa. El qüestionari detallat es troba a l'Annex Taula-I per a més informació.

L'anàlisi de les dades va revelar que el 61% dels enquestats reconeixen que tenen millors infraestructures, centres educatius i sanitaris que la seva generació anterior. Per tant, significa el reconeixement de les activitats de desenvolupament realitzades durant les dues últimes dècades a l'Afganistan amb l'ajuda de les Nacions Unides i diversos països més. No obstant això, el 78% dels enquestats creu que l'antic govern de l'Afganistan (abans de la invasió dels talibans) era corrupte i que la totalitat de l'ajuda mai va arribar als necessitats. És interessant assenyalar que un 72% més dels enquestats creu que la presa de possessió dels talibans es va produir a causa de la corrupció dels líders locals. Per tant, es pot inferir que el descontentament entre la gent no es deu només a la depravació sinó a la mala gestió de l'ajuda. Aquesta afirmació es recolza en els resultats de l'enquesta que mostren que el 78% dels enquestats creu que els talibans i els seus conductes van rebre una gran part de l'assistència estrangera dels països veïns però no dels afganesos. En altres paraules, la majoria dels afganesos creuen que l'ajuda exterior en si va ser mal gestionada i desviada per ajudar els talibans a derrocar el govern electe.

A més de la mala gestió de l'ajuda estrangera a través de pràctiques fraudulentes, un nombre sorprenent d'enquestats (83%) creu que va ser fàcil per als talibans fer-se càrrec de l'Afganistan gràcies al suport del Pakistan. A més, el 67% dels enquestats creu que la Xina també va donar suport tàcit als talibans. A més, més del 67% dels enquestats creu que la sortida errònia i mal gestionada dels Estats Units va donar al Pakistan i la Xina l'oportunitat d'encoratjar la ràpida presa de possessió de l'Afganistan per part dels talibans.

Un altre resultat important de l'enquesta és sobre la legitimitat dels talibans. Més del 56% dels enquestats de l'Afganistan afirmen que els talibans no són un d'ells i que no són autèntics afganesos. Els resultats de l'enquesta assenyalen que el 61% dels enquestats "no confien absolutament" en els talibans. Més concretament, és important assenyalar que el 67% dels enquestats van declarar que no donen suport a la presa de possessió de l'Afganistan per part dels talibans.

Els resultats de l'enquesta també indiquen el camí a seguir per a l'Afganistan. Segons les dades recollides en aquest estudi, la majoria (56%) dels afganesos volen eleccions per escollir els líders, que els poden representar. Explícitament, la majoria dels afganesos (67%) han informat d'una gran voluntat per a la intervenció de les Nacions Unides per resoldre la crisi imperant. Més clarament, els afganesos creuen que l'Índia i els Estats Units han de tenir un paper central en el desenvolupament i l'estabilitat de l'Afganistan. El 69% dels enquestats van triar l'Índia com el "millor país amic de l'Afganistan". Això no és només el reflex i el reconeixement de diverses iniciatives de desenvolupament emprenedes per l'indi a l'Afganistan, sinó també la política de llarga durada i indulgent de l'Índia cap a l'Afganistan. Els EUA (22%) se situen en segon lloc, ja que molts encara consideren que almenys els EUA van contribuir al desenvolupament d'infraestructures importants a l'Afganistan. La llista d'amics la segueixen el Pakistan (10%), Rússia (9%), l'Aràbia Saudita (6%) i la Xina (4%). Gairebé el 44% dels residents creu que els talibans actuals poden acabar sent millors que els talibans anteriors perquè hi ha més reflexió mediàtica sobre el que estan fent i el món està molt més interconnectat que abans. A més, consideren que la bretxa intergeneracional entre els joves i els vells dispensacions talibanes és la raó més important per la qual creuen que l'actual dispensació talibana probablement acabarà millor que la passada.

Atesa la crisi actual a l'Afganistan, on el subministrament d'aliments, roba i altres productes bàsics és escàs, l'enquesta va demanar als enquestats que classifiquessin els set productes bàsics en una escala del més essencial al menys essencial. Van haver de classificar el menjar, l'aigua, el refugi, la medicina, la roba, la roba de llit i altres articles essencials. La majoria dels enquestats han escollit el menjar i l'aigua com a articles "més essencials", seguits del refugi, els medicaments i la roba. La roba de llit i altres articles essencials eren els "menys preferits" entre els articles donats. La preferència de tenir menjar i aigua com a "més preferits" mostra la necessitat extrema de productes bàsics entre la gent comuna de l'Afganistan. En altres paraules, sembla que hi ha una escassetat aguda d'aliments i aigua neta a l'Afganistan i la majoria de la gent pateix la manca de subministraments diaris d'elements essencials.

anunci

En general, els resultats de l'enquesta indiquen que els afganesos s'adonen que es troben en pitjor situació que abans, ja que el 83% dels enquestats creu que els talibans són corruptes, i el 67% dels enquestats creu que les condicions imperants empitjoraran amb el pas del temps sota el règim taliban. si no es reviu la configuració democràtica d'alguna manera. Per tant, es proposa que la comunitat internacional s'uneixi per oferir assistència humanitària a través de vehicles especials perquè l'assistència arribi als necessitats i no als corruptes.

*Les vistes expressades són personals

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències