Connecteu-vos amb nosaltres

Azerbaidjan

El president Ilham Aliyev va rebre una delegació encapçalada pel comissari europeu d'Energia

COMPARTIR:

publicat

on

El president de la República de l'Azerbaidjan, Ilham Aliyev, ha rebut una delegació encapçalada pel comissari europeu d'Energia Kadri Simson, que assisteix a la 8a Reunió Ministerial del Consell Assessor del Corredor de Gas del Sud a Bakú.

El president Ilham Aliyev va agrair a la comissària europea d'Energia, Kadri Simson, la seva participació i el seu valuós discurs a la 8a Reunió Ministerial del Consell Assessor del Corredor de Gas Sud.

El president Ilham Aliyev va assenyalar que han passat més de 10 anys des de la signatura d'una declaració conjunta sobre cooperació energètica amb la Unió Europea. El president ha assenyalat que la cooperació entre la Unió Europea i l'Azerbaidjan en aquest camp ha entrat en una nova etapa i continua en el marc del Corredor de Gas Sud. El president Ilham Aliyev va dir que el projecte s'havia completat amb èxit en un ambient de cooperació i coordinació conjuntes.

El president ha subratllat la importància de les discussions que s'han mantingut en el si del Consell Assessor del Corredor de Gas Sud pel que fa a la discussió de noves idees i plans de cooperació en l'àmbit energètic de manera bilateral i multilateral.

El president Ilham Aliyev va assenyalar que la reunió va coincidir amb la transició cap a una nova estratègia d'"energia verda" a la Unió Europea i l'Azerbaidjan l'any transcorregut des del subministrament de gas a la Unió Europea a través del Corredor de Gas del Sud, així com el preu. canvis en el mercat mundial del gas i altres tendències.

El cap d'estat ha felicitat l'èxit de la implementació de les negociacions sobre un nou acord entre la UE i l'Azerbaidjan i ha expressat la seva esperança que aquestes negociacions es completin aviat.

El comissari europeu d'Energia, Kadri Simson, va agrair al president Ilham Aliyev l'acollida de la 8a Reunió Ministerial del Consell Assessor del Corredor de Gas Sud. Remarcant el paper del Corredor Sud de Gas en la seguretat energètica de la Unió Europea, Kadri Simson va dir que la Unió Europea atorga una gran importància a la diversificació dels subministraments energètics, subratllant la importància del Corredor Sud de Gas en aquest sentit.

anunci

Les parts van intercanviar opinions sobre el desenvolupament de la cooperació entre la Unió Europea i l'Azerbaidjan en l'àmbit de l'energia, inclosa l'"energia verda". El president va assenyalar que l'Azerbaidjan està desenvolupant el concepte d'energia alternativa i renovable i atrau inversors estrangers a aquest camp al país.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències