Connecteu-vos amb nosaltres

Bangla Desh

El BEI, Luxemburg i Bangla Desh uneixen forces per combatre el coronavirus i augmentar la immunització contra la Covid-19 a tot el país a Bangla Desh

COMPARTIR:

publicat

on

  • IB aportarà 250 milions d'euros per reforçar el sistema sanitari de Bangla Desh i donar suport a la immunització contra la COVID-19
  • Les vacunes també arriben als refugiats rohingya, que van fugir de Myanmar i van trobar refugi i hospitalitat a Bangla Desh
  • Luxemburg dóna suport a l'ONG Friendship amb seu a Luxemburg/Dhaka contribueix a la conscienciació i el desplegament de la campanya de vacunació a nivell nacional

El Banc Europeu d'Inversions (BEI), el banc de la Unió Europea i el prestador multilateral més gran del món, aportarà 250 milions d'euros a la República Popular de Bangla Desh a través del BEI Global per donar suport a l'adquisició de vacunes segures i efectives i la immunització a tot el país. contra el COVID-19. Els esforços de vacunació també inclouran els refugiats rohingya de Myanmar allotjats actualment a Bangla Desh.

El finançament ajudarà a Bangla Desh a mitigar els efectes sobre la salut de la pandèmia de coronavirus i permetrà al país enfortir el seu sistema sanitari i protegir la seva població de la COVID-19 amb vacunes efectives. Totes aquestes són condicions prèvies clau per a un creixement econòmic i social sostenible continuat.

Luxemburg dóna suport al desenvolupament del sistema sanitari de Bangla Desh des de fa molts anys finançant l'organització no governamental com Friendship, que opera estacions mèdiques a tot el país i dóna suport a Bangla Desh en la seva campanya de vacunació. L'amistat es dedica especialment a la zona del riu Jamuna/Brahmaputra al nord de Bangla Desh i al cinturó costal al sud. L'organització promou la vacunació a través d'una campanya d'informació i sensibilització i ofereix suport logístic en el seu desplegament, com ara el registre dels pacients i l'assistència en el seu transport als centres de vacunació.

El president del BEI, Werner Hoyer, va dir: "Acollim molt positivament aquesta associació i l'impacte real que té en la vida de les persones. Aquest és l'exemple perfecte de les associacions que BEI Global promou cada cop més arreu del món per marcar la diferència on més es necessita. Treballar amb altres organitzacions, països i socis de la UE com a part de Team Europe augmenta el nostre impacte sobre el terreny, especialment quan es tracta de reptes globals com la pandèmia de COVID, el canvi climàtic o la seguretat alimentària".

El vicepresident Christian Kettel Thomsen, responsable de les operacions al sud d'Àsia, va dir: "Estem orgullosos del paper i la contribució del BEI, la Unió Europea, Luxemburg i Bangla Desh per garantir que l'amistat, la cooperació i el desenvolupament sostenible segueixin sent la nostra realitat. Invertir en el sector sanitari i en projectes relacionats amb la Covid-19 ha estat una part crucial del suport del BEI per combatre la crisi, tant dins com fora de la UE".

L'ambaixador de la República Popular de Bangla Desh a la Unió Europea, SE Mahbub Hassan Saleh, va dir: "El préstec del BEI al govern de Bangla Desh per a l'adquisició de vacunes contra la COVID-19 és el desenvolupament més important i significatiu en els 22 anys de l'associació Bangla Desh-BEI. La petjada del BEI a Bangla Desh és cada cop més gran i s'està expandint a noves àrees, que continuaran en els propers dies i contribuirien a un major desenvolupament socioeconòmic del país. El canvi climàtic, les infraestructures i les energies renovables són algunes de les àrees clau d'importància per a Bangla Desh i la Unió Europea, on la participació del BEI pot ser forta en els propers dies".

El ministre de Cooperació al Desenvolupament i Afers Humanitaris de Luxemburg, Franz Fayot, va dir: “La Cooperació al Desenvolupament de Luxemburg fa anys que dóna suport a les ONG actives a Bangla Desh i pot mirar enrere una cooperació especialment bona i reeixida. Amb Friendship Luxembourg, per exemple, treballem per enfortir les comunitats marginades de Bangla Desh millorant el seu accés a serveis socials bàsics de qualitat, com ara la salut, el sanejament i l'educació. La importància d'enfortir i estabilitzar els sistemes de salut, i de fer-ho a escala mundial, ens va deixar especialment clar a tots per la pandèmia de la COVID-19. Per tant, Luxemburg continuarà el seu compromís, juntament amb la societat civil, els socis bilaterals i multilaterals, per donar suport als més vulnerables, a Bangla Desh i als seus altres països socis".

anunci

El fundador i director executiu de Friendship Bangladesh, Runa Khan, va dir: “La pandèmia de la COVID-19 ens ha demostrat a tots com de fràgil i interconnectat és el nostre món i que només a través de la solidaritat trobarem solucions que puguin aportar seguretat per a tots nosaltres. Amb els nostres programes i accions a Bangla Desh durant els darrers dos anys, i amb el suport del govern de Bangla Desh, el govern de Luxemburg i els nostres socis i amics a tot Europa, podem donar suport a la població de Bangla Desh en el camp i en el fonamentar i compartir la fe i l'esperança amb ells que les nostres accions marcaran la diferència en la vida de la gent a qui servim".

Ho va dir el president d'Amistat Luxemburg, Marc Elvinger: "Estem impressionats per la taxa de vacunació global que va aconseguir Bangla Desh en un període de temps relativament limitat. Amb el suport del govern i els ciutadans de Luxemburg, Friendship pot contribuir a garantir l'accés efectiu de les persones de les zones rurals de Bangla Desh a la vacunació i aconseguir taxes de vacunació en comunitats remotes que estiguin alineades amb les de la resta del país".

Vegeu el vídeo "Briding the last mille" sobre la contribució de Friendship a la campanya de vacunació contra la Covid-19:  ESFORÇOS DE VACCINACIÓ CONTRA LA COVID-19 DE FRIENDHSIP.mp4

La informació d'antecedents

BEI Global és la nova branca especialitzada del Grup BEI dedicada a augmentar l'impacte de les associacions internacionals i el finançament del desenvolupament. BEI Global està dissenyat per fomentar una associació sòlida i centrada Equip Europa, juntament amb altres institucions financeres del desenvolupament i la societat civil. BEI Global acosta el Grup a les persones, empreses i institucions locals a través del nostre oficines a tot el món

El BEI a Bangla Desh: des del començament de les seves operacions a Bangla Desh l'any 2000, el BEI ha donat suport a set projectes al país i ha invertit prop de 753.2 milions d'euros en projectes de transport, energia, aigua i gestió d'aigües residuals.

El BEI a Àsia: durant 25 anys, el Banc Europeu d'Inversions ha donat suport al desenvolupament econòmic a la regió d'Àsia i el Pacífic. Els projectes que el BEI ajuda a finançar faciliten la vida de les persones, des de reduir els temps de viatge a Bangalore amb una nova línia de metro fins a proporcionar energia més barata i més neta al Nepal occidental. El BEI ha optat per centrar-se a Àsia en els préstecs per a l'acció climàtica en tots els sectors. El banc també treballa per incloure la igualtat de gènere en els seus projectes, assegurant que dones, homes, nenes i nens es puguin beneficiar dels projectes de manera equitativa i equitativa.

Sobre la Direcció de Cooperació al Desenvolupament i Afers Humanitaris de Luxemburg:

La Direcció de Cooperació al Desenvolupament i Afers Humanitaris és l'encarregada d'implementar els programes de cooperació al desenvolupament del Ministeri d'Afers Exteriors i Europeus de Luxemburg. L'objectiu principal de la cooperació al desenvolupament de Luxemburg és contribuir a l'eradicació de la pobresa extrema i la promoció de la sostenibilitat econòmica, social i ambiental. A Bangla Desh, la Cooperació al Desenvolupament de Luxemburg dóna suport actualment a quatre ONG: Fondation Caritas Luxembourg, Christian Solidarity International, Friendship Luxembourg i ECPAT. Els fons destinats als seus projectes per als anys del 2019 al 2025 ascendeixen a 14.6 milions d'euros.

Sobre l'amistat:

Friendship, una organització de propòsit social, ha estat treballant durant els últims 20 anys per ajudar a abordar les necessitats de les comunitats remotes i marginades de Bangla Desh. Friendship compleix els seus quatre compromisos de salvar vides, alleujar la pobresa, adaptació climàtica i apoderament proporcionant serveis efectius en sis sectors que interactuen entre ells: salut, educació, acció climàtica, ciutadania inclusiva, desenvolupament econòmic sostenible i preservació cultural. L'organització, que va començar l'any 2002 amb només un hospital flotant que atén només deu mil pacients, està creant l'accés a l'assistència sanitària i altres solucions de desenvolupament per a més de 7 milions de persones. En l'actualitat, Friendship dóna feina a més de 3.500 persones, de les quals aproximadament dos terços estan contractats dins de les mateixes comunitats a les quals serveix. Des de l'agost de 2017, Friendship està implementant amplis programes als camps de refugiats rohingya, on s'ha convertit en la major ONG local proveïdora de serveis de salut. Amb un enfocament de desenvolupament integrat, Friendship nodreix l'oportunitat, la dignitat i l'esperança enfortint les comunitats i permetent que els seus membres assoleixin tot el seu potencial.

Més informació: Pàgina d'inici - ONG d'amistat

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències