Connecteu-vos amb nosaltres

Conflictes

Els sistemes d'armes autònoms s'abordaran per primera vegada a Luxemburg

COMPARTIR:

publicat

on

Els dies 25 i 26 d'abril, el ministre de Defensa François Bausch organitza la conferència Luxemburg Autonomous Weapons Systems (LAWS) a la Maison des Arts et des Estudiants de Belval (LU). La conferència pretén oferir a les parts interessades un fòrum per discutir casos d'ús militar, treballs en curs, riscos i reptes associats a l'ús de sistemes d'armes autònoms (AWS).

El 2022, el Consell de Govern de Luxemburg va establir un grup de treball interministerial sobre AWS letal. El grup de treball, sota la coordinació de la Direcció de Defensa, té la intenció de desenvolupar la posició de Luxemburg sobre AWS. Això implica la regulació d'aquest últim a nivell internacional i, si escau, nacional; i també directrius per tal de garantir i acreditar el compliment d'aquesta normativa. 

"Si no es controlen, els sistemes d'armes autònomes representen una amenaça greu i un repte per a la societat. Tant els estats com els terroristes poden fer ús d'aquesta tecnologia. És per això que Luxemburg ha decidit establir un marc nacional per evitar l'ús indegut”, va dir el ministre de Defensa François Bausch.

La conferència LAWS comptarà amb conferències i taules de discussió que reuniran ponents experimentats de diversos camps, incloses les perspectives militar, legal i tecnològica. Exploraran les implicacions ètiques d'AWS i discutiran com poden afectar la seguretat internacional i els drets humans. També consideraran possibles marcs reguladors i respostes polítiques per mitigar els riscos associats amb AWS, amb l'objectiu d'identificar vies de reflexió per a la posició de Luxemburg respecte a aquests sistemes. 

"La conferència de LAWS oferirà una oportunitat perquè totes les parts interessades discuteixin els reptes associats a AWS. Experts internacionals i representants del govern es reuniran a Luxemburg. Per afrontar el repte. Per conscienciar la ciutadania. Per intercanviar idees".

El 25 d'abril, el ministre de Defensa François Bausch inaugurarà la conferència de LAWS amb un discurs d'obertura, seguit de la conferència magistral del Dr. Paul Scharre que ofereix una visió general del tema per a la conscienciació del públic i una reflexió sobre com afrontar els reptes associats a la ús potencial d'aquests sistemes d'armes. El segon dia, les taules de discussió aprofundiran en temes com l'estat de l'aplicació militar d'AWS, el desenvolupament i la regulació d'AWS tant a nivell nacional com internacional, així com els reptes tècnics i ètics. Els panells estan formats per experts de la societat civil, governs, militars, l'OTAN, la Universitat de Luxemburg i la Casa de la Ciberseguretat de Luxemburg. 

La conferència oferirà a totes les parts interessades, inclosos els governs, la indústria, la societat civil, els instituts de recerca i el món acadèmic, una plataforma per discutir els riscos i els reptes associats a l'ús d'AWS.

anunci

Obert al públic, l'esdeveniment híbrid se celebrarà en anglès (la traducció en directe al francès estarà disponible el 25 d'abril). El públic de la sala tindrà l'oportunitat de fer preguntes i participar en debats amb els ponents.

Per obtenir més informació sobre l'esdeveniment i el seu programa, juntament amb una llista completa de ponents i els detalls de la inscripció, visiteu el web Lloc web dedicat a la conferència de LLEIS.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències