Connecteu-vos amb nosaltres

República Democràtica del Congo

L'arquebisbe del TDRC Muteba acusa les ONG europees d'intentar enfrontar la societat civil congolesa amb el govern de la RDC

COMPARTIR:

publicat

on

Un cofundador de la coalició de la societat civil Congo Is Not For Sale (Le Congo N'est Pas à Vendre, o CNPAV), l'arquebisbe Florimond Muteba, ha anunciat la seva sortida de la coalició, publicació RDC. ZoomEco informar. En una carta de renúncia, ha culpat l'ONG belga 11.11.11, que es descriu com a la recerca d'aconseguir un "món just sense explotació" i proporciona finançament a la coalició, d'aplicar pressió a les ONG nacionals de la RDC per fer campanya contra l'empresari israelià Dan. Gertler, en el que va qualificar de "xantatge inacceptable".

“Una de les principals raons per les quals vaig deixar la CNPAV no va ser només per les diferències en l'enfocament de la implementació de la supervisió civil, sinó també per una mena d'implacabilitat visceral contra una persona, el senyor Dan Gertler, com si aquesta fos l'única raó essencial. per l'existència de la plataforma. Em va semblar anormal que només alliberessin grans sumes de diners si les organitzacions accepten fer campanya contra ell, sense donar fons per a altres temes igualment importants", va escriure.

L'arquebisbe Muteba afirma que l'Observatoire de la Dépense Publique (ODEP, o l'Organització per a la supervisió de la despesa pública), de la qual és president del Consell d'Administració, ha estat pressionat per part dels líders de l'ONG belga l'11.11.11 pel seu suport a la taula rodona celebrada els dies 13 i 14 d'abril de 2022 pel president de la República Democràtica del Congo (RDC), i també per haver encapçalat el comitè d'educació de la Setmana de la Mineria al país el novembre de 2022, donada la implicació passada del Sr. Gertler en el sector miner de la RDC. .

El president del Consell d'Administració d'ODEP diu que va donar suport a l'aixecament de les sancions contra Dan Gertler perquè la RDC pogués utilitzar lliurement els actius cedits. L'acord de solució voluntària entre el govern congolès i Dan Gertler, negociat pel govern, sobre les àrees mineres i els blocs petroliers, amb el suport de Florimond Muteba, ha permès a l'estat congolès rebre actius i efectiu valorats en més de 2 milions de dòlars.

En una nota dirigida als líders de l'ONG belga l'11.11.11, Florimond Muteba va afirmar que, com a congolès, "no es tracta de vendre el seu país en detriment dels interessos imperialistes". Segons ell, les seves accions i les d'ODEP estan motivades per les seves profundes conviccions sobre el seu país després de 80 anys de colonització i 63 anys de neocolonialisme.

"Per a mi, per a l'ODEP i per a certs líders patriòtics sincers de la societat civil, les nostres accions estan dictades sobretot pel nostre amor pel nostre país, i no per la defensa de les polítiques públiques i els interessos de les potències imperialistes occidentals", va escriure Florimond Muteba. funcionaris de l'ONG belga 11.11.11.

En referència a la situació de la seva família, que va passar 25 anys a l'exili sota la dictadura de l'expresident Mobutu Sese Seko, per donar suport al seu argument, Florimond Muteba ha assenyalat que la seva lluita contra el mal no és cap novetat.

anunci

"Heu trobat peons a la societat civil, especialment entre els nostres joves, que estan disposats a trair el Congo demà. Al final els guardarem, però et conec. Fa temps que lluito contra el mal”, va insistir a la seva carta.

L'arquebisbe Muteba creu que per a la República Democràtica del Congo, el millor està per venir, i si la RDC brilla, ODEP brillarà i estarà content amb els resultats de la seva feina, amb o sense el suport dels imperialistes.

Florimond Muteba afirma que l'ODEP només té un objectiu, una agenda, una missió, i és defensar els interessos del poble congolès.

Per aclarir les coses, ODEP diu que està disposada a separar-se de l'ONG belga 11.11.11, que, segons Florimond Muteba, s'ha allunyat de la missió principal d'una organització de la societat civil.

"Estem completament d'acord en aquesta separació, que per a mi és una possible alliberació espiritual", assegura.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències