Connecteu-vos amb nosaltres

Estònia

La Comissió aprova un pla estonià de 20 milions d'euros per donar suport a les empreses en el context de la guerra de Rússia contra Ucraïna

COMPARTIR:

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat un pla estonià de 20 milions d'euros per donar suport a les empreses en el context de la guerra de Rússia contra Ucraïna. El règim es va aprovar en el marc de l'ajuda estatal Marc temporal de crisi i transició, aprovat per la Comissió el dia 9 March 2023 donar suport a mesures en sectors clau per accelerar la transició verda i reduir la dependència dels combustibles. El nou Marc modifica i perllonga en part el Marc de crisi temporal, adoptat el 23 March 2022 per permetre als estats membres donar suport a l'economia en el context de la crisi geopolítica actual, ja modificada 20 juliol 2022 i en 28 octubre 2022.

En el marc del règim, l'ajuda tindrà la forma de subvencions directes. L'objectiu del pla és donar suport a les empreses per pal·liar la seva dependència dels combustibles fòssils afectats per la crisi actual. El règim estarà obert a empreses de totes les mides i sectors, amb algunes excepcions com els sectors de l'agricultura, l'alimentació i les begudes que es beneficiïn d'esquemes anteriors (SA.103936 i SA.108671). L'import de l'ajuda individual es calcularà en funció d'un percentatge dels costos subvencionables, en funció de la mida de l'empresa, fins a 200,000 € per a les petites empreses i fins a 500,000 € per a les mitjanes i grans.

La Comissió va comprovar que el règim estonià s'ajusta a les condicions establertes en el marc temporal de crisi i transició. En particular, l'ajuda (i) no superarà els 300,000 euros per empresa activa en la transformació de la pesca i l'aqüicultura, i els 2 milions d'euros per empresa activa en la resta de sectors subvencionables; i (ii) s'atorgarà com a màxim el 31 de desembre de 2023. La Comissió va concloure que el règim és necessari, adequat i proporcionat per posar remei a una pertorbació greu de l'economia d'un estat membre, d'acord amb Article 107, apartat 3, lletra b), TFUE i les condicions establertes al Marc temporal de crisi i transició. Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar el règim d'acord amb les normes de la UE sobre ajudes estatals.

Es pot trobar més informació sobre el marc temporal de crisi i transició i altres accions adoptades per la Comissió per abordar l'impacte econòmic de la guerra de Rússia contra Ucraïna i fomentar la transició cap a una economia net zero. aquí. La versió no confidencial de la resolució estarà disponible amb el número SA.109165 a la Registre d'ajudes estatals sobre la competència de la Comissió un cop que s'han resolt les qüestions de confidencialitat.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències