Connecteu-vos amb nosaltres

Moldàvia

Ucraïna, Moldàvia i la Comissió Europea van signar un acord per millorar la connectivitat del transport

COMPARTIR:

publicat

on

La Comissió Europea va signar divendres acords d'alt nivell amb Ucraïna i la República de Moldàvia per revisar la xarxa transeuropea de transport (TEN-T) als seus territoris i millorar les connexions amb la UE, segons un comunicat de l'executiu europeu. Els mapes TEN-T revisats d'ambdós països reflecteixen les noves prioritats de transport després de la guerra d'agressió de Rússia contra Ucraïna. Els canvis es reflectiran en el nou reglament TEN-T quan entri en vigor a principis de 2024 i ampliarà encara més quatre corredors de transport europeus a Ucraïna i Moldàvia.

Segons la Comissió Europea, la xarxa transeuropea de transport revisada establirà els objectius obligatoris:

Les línies ferroviàries de passatgers del nucli de la TEN-T i de la xarxa bàsica ampliada permetran que els trens circulin a 160 km/h o més ràpid l'any 2040. El Sistema Europeu de Gestió del Trànsit Ferroviari (ERTMS) s'ha d'implementar a tota la xarxa TEN-T com a sistema de senyalització únic europeu a Europa per fer el ferrocarril més segur i eficient.

En conseqüència, els sistemes nacionals heretats de "classe B" s'han de donar de baixa progressivament; això incentivarà la indústria europea a invertir en ERTMS. L'any 2040 s'hauran de desenvolupar zones d'aparcament segures a la xarxa viària bàsica i estesa de la TEN-T, de mitjana cada 150 km. Això és clau per garantir la seguretat i les condicions de treball adequades als conductors professionals. Els principals aeroports, que tracten més de 12 milions de passatgers anuals, s'hauran de connectar per ferrocarril de llarga distància, un pas important per millorar la connectivitat i l'accessibilitat dels passatgers i per reforçar la competitivitat del ferrocarril respecte als vols nacionals.

El nombre de terminals de transbordament s'ha de desenvolupar d'acord amb els fluxos de trànsit actuals i previstos i les necessitats del sector. La capacitat de manipulació igualitària a les terminals de mercaderies ha de millorar. Això, a més de permetre la circulació de trens de 740 m per la xarxa, ajudarà a traslladar més mercaderies cap a modes de transport més sostenibles i donarà una empenta al sector del transport combinat d'Europa (l'ús de combinacions com el ferrocarril i la carretera per moure mercaderies). Les 430 grans ciutats de la xarxa TEN-T hauran de desenvolupar plans de mobilitat urbana sostenible per promoure una mobilitat zero i de baixes emissions.

 L'Espai Marítim Europeu té com a objectiu integrar l'espai marítim amb altres modes de transport de manera eficient, viable i sostenible. Amb aquesta finalitat, s'actualitzaran les rutes marítimes de curta distància i se'n crearan de noves, mentre que es desenvoluparan més els ports marítims i les seves connexions amb l'interior.

El projecte estableix objectius atrevits per a la seva finalització.

anunci

Per assegurar la finalització oportuna de la xarxa (el 2030 per a la xarxa bàsica, el 2040 per a la xarxa principal estesa i el 2050 per a la xarxa integral), aquest acord també inclou una millor governança, amb, per exemple, actes d'execució per als principals trams transfronterers i altres trams nacionals específics al llarg dels nou corredors europeus de transport. Això, juntament amb una major alineació entre els plans nacionals de transport i d'inversió i els objectius de la RTE-T, garantirà la coherència quan s'estableixin prioritats en infraestructures i inversió, esmenta el comunicat de premsa de la Comissió.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències