Connecteu-vos amb nosaltres

Inici

FIE acudeix amb un pla de suport a tanques enmig de la crisi COVID-19

publicat

on

Una nova iniciativa confirma una tendència per ajudar els esportistes a superar les repercussions de la pandèmia COVID-19. 

                 La Federació Internacional d'Esgrima (FIE), dirigida per Alisher Usmanov, ha anunciat un pla global de suport dirigit a les federacions nacionals enmig de la crisi COVID-19.

"El nostre món s'ha enfrontat a la pandèmia de coronavirus, que comporta enormes conseqüències per a la salut física i mental, així com per a l'economia", va dir Usmanov en un comunicat publicat divendres passat per la FIE. "Els esgrimistes i les seves federacions han hagut d'aturar bruscament les seves activitats. Amb l'esperit de solidaritat i unitat, i per ajudar la nostra família d'esgrima a superar aquest difícil període, vam arribar a un pla de suport sense precedents, que va destinar 1 milió de francs suïssos a aquest propòsit. . "

Alisher Usmanov, foto de TASS

Alisher Usmanov, foto de TASS

Segons el pla adoptat pel seu comitè executiu, la FIE proporcionarà ajudes econòmiques per a les seves organitzacions, esportistes i àrbitres, i congelarà els honoraris de membres i d’organització. També garanteix ajuts perquè els tancadors participin en propers campionats.

Aquest anunci arriba en un moment crucial en què el món esportiu queda bloquejat per la suspensió continuada de la majoria d’activitats i la reprogramació d’esdeveniments.

Al maig, World Athletics i la International Athletics Foundation (IAF) van establir un fons assistencial de 500,000 dòlars USD per donar suport als esportistes professionals que han perdut una part important dels seus ingressos a causa de la suspensió de competicions internacionals.

El president mundial d'atletisme, Sebastian Coe, va assenyalar que "els recursos s'han de centrar en els esportistes que probablement puguin competir als Jocs Olímpics de Tòquio l'any vinent i que ara lluiten per pagar les necessitats bàsiques a causa d'una pèrdua d'ingressos durant la pandèmia".

La FIE, que integra un total de 157 federacions, té previst reprendre les competicions per al pròxim novembre. Va assenyalar el rànquing de classificació olímpica sènior dels cossers a partir del març del 2020.

La FIE va ser una de les primeres federacions internacionals que va publicar el seu pla de suport global, que ara pot seguir altres.

Atesa la incertesa sobre el final de la pandèmia de coronavirus, les organitzacions esportives han de pensar en com proporcionar un suport moral i financer addicional als seus esportistes. Cal esperar més iniciatives per part de donants i federacions en un futur proper.

Mentrestant, segons Usmanov, la FIE "està treballant incansablement per protegir els nostres atletes i tota l'organització per garantir que les futures competicions es desenvolupin amb seguretat. Com a tanques, afrontem el futur junts, els caps i les màscares ”.

Usmanov, antic esgrima professional, ha dirigit la FIE des del 2008 i ha posat un notable CHF80 milions (82 milions de dòlars USD) al balanç de la FIE en tres cicles olímpics anteriors, segons la Dins del lloc web de notícies Games.

Dues vegades reelegit en aquest càrrec, el rus no va escatimar cap esforç per ajudar a promoure l'esgrima i per ajudar a les creixents federacions nacionals d'Àsia, Àfrica i altres parts del món.

També va convèncer el COI, encapçalat per l’ex campió d’esgrima Thomas Bach, d’assignar el recompte complet de medalles a l’esgrima durant els propers Jocs Olímpics de Tòquio.

A mesura que va esclatar la pandèmia COVID-19, Usmanov i les seves empreses han ajudat a combatre el seu impacte amb grans donacions a diversos països, sobretot a Rússia i a Uzbekistan.

Les indústries esportives i esportives poden ser fortament afectades pel COVID-19, però també es creu que l’esport és el millor medicament per a les malalties. Aristòtil acostumava a dir que “res no és tan drenant i destructor per al cos humà, com una inactivitat física prolongada”.

Amb sort, la iniciativa de la FIE per donar suport als esgrimistes en aquest moment de turbulències continuades ens acostarà a acabar la pausa actual de la vida esportiva del món.

 

 

 

Brexit

El nou acord UE-Regne Unit és benvingut, però es manté un exhaustiu control, insisteixen els eurodiputats principals 

publicat

on

Els eurodiputats d'Afers Exteriors i Comerç acullen amb satisfacció el nou acord UE-Regne Unit, però exigeixen competències de control parlamentari adequades i un accés exhaustiu a la informació.

Aquest matí (14 de gener), els membres dels Comitès d'Afers Exteriors i Comerç Internacional han celebrat una primera reunió conjunta sobre el nou Acord de comerç i cooperació UE-Regne Unit, intensificant el procés d’examen parlamentari de l’acord assolit pels negociadors de la UE i els britànics 24 desembre.

Els eurodiputats van acollir l’acord com una bona solució, tot i que poca. Un no-acord hauria provocat un desastre per als ciutadans i les empreses de les dues parts, van subratllar els oradors. Al mateix temps, van subratllar que l'examen parlamentari d'aquest acord ha d'anar més enllà de la mera ratificació, insistint en un accés exhaustiu a la informació i un paper clar del Parlament en la implementació i el seguiment futur de l'acord.

A més, els membres també van destacar la importància de fomentar un estret diàleg entre el Parlament Europeu i Westminster sobre les futures relacions UE-Regne Unit.

Van lamentar que molts aspectes, inclòs el programa Erasmus, la política exterior, la cooperació en matèria de seguretat i defensa, no estiguessin inclosos en les negociacions sobre la futura associació. Alguns van expressar la seva preocupació pel futur de les normes mediambientals, ja que el nou sistema de comerç d’emissions del Regne Unit només existeix des de l’1 de gener sense tenir claredat sobre com vincular-lo amb el de la UE.

Per a totes les declaracions i intervencions, podeu tornar a veure la reunió aquí.

Observacions dels relators

Kati Piri (AFET, S&D, NL) va dir: "Les línies vermelles del Parlament continuaran essent centrals en el procés d'examen. Accepto amb satisfacció el fet que la UE hagi aconseguit un marc de govern únic i clar. Això permetrà als ciutadans, als consumidors i a les empreses britàniques, de la UE i de la seguretat jurídica sobre les normes aplicables i garantirà una sòlida garantia de compliment per part de les parts.

“Al mateix temps, també és important ser franc: no volíem ni vam escollir el Brexit. Així doncs, amb pena i tristesa reconeixem que aquesta va ser l’elecció democràtica del poble britànic. I, malauradament, el propi acord queda molt lluny del Declaració política que el mateix primer ministre britànic, Boris Johnson, va signar uns mesos abans de les negociacions ".

Christophe Hansen (INTA, PPE, LU) va dir: “És un acord molt prim. Però acollo amb satisfacció el fet que no hi hagi quotes i aranzels i, amb això, vam evitar tornar a les normes de l'OMC que haurien perjudicat molts dels nostres sectors, inclosa l'agricultura i l'automòbil.

“Lamento molt que el Regne Unit hagi decidit no participar a Erasmus. Això posa en perill el futur de 170,000 europeus al Regne Unit i 100,000 estudiants del Regne Unit a la UE. També lamento que les futures indicacions geogràfiques no estiguin cobertes, cosa que és contrària a la Declaració política.

"M'hagués agradat que els serveis es reflectissin de manera més àmplia a l'acord. No obstant això, la cooperació reguladora en matèria de serveis financers es negociarà fins al març.

“És important no deixar que el consentiment es perllongui per sempre. L’aplicació provisional no és la seguretat jurídica que es mereixen les empreses i els ciutadans després de tots aquests anys ”.

Propers passos

Les dues comissions votaran en el seu moment la proposta de consentiment preparada pels dos ponents permanents per permetre una votació plenària abans que finalitzi l'aplicació provisional de l'acord.

A més de la votació del plenari, el Parlament també votarà una resolució d'acompanyament elaborada pels grups polítics de la UE Grup de Coordinació del Regne Unit i la Conferència de Presidents.

Fons

El nou acord de comerç i cooperació s’aplica provisionalment des de l’1 de gener de 2021. Per tal que entri en vigor de forma permanent, requereix el consentiment del Parlament. El Parlament ha expressat reiteradament que considera que l’actual aplicació provisional és el resultat d’un conjunt de circumstàncies úniques i que no es repeteix un exercici.

Els eurodiputats del Comitè de Comerç Internacional van celebrar una primera reunió sobre el nou acord UE-Regne Unit el dilluns 11 de gener, durant la qual van prometre un examen exhaustiu de l'acord. Llegeix més aquí.

Més informació 

Seguir llegint

Cigarrets

Comerç il·lícit de tabac: gairebé 370 milions de cigarrets confiscats el 2020

publicat

on

Les operacions internacionals que van implicar l’Oficina Europea de Lluita contra el Frau (OLAF) van provocar el segrest de prop de 370 milions de cigarrets il·legals el 2020. La majoria de cigarrets van ser introduïts de contraban a països fora de la UE, però destinats a la venda als mercats de la UE. Si haguessin arribat al mercat, L’OLAF estima que aquests cigarrets del mercat negre haurien causat pèrdues d’uns 74 milions d’euros en duanes i impostos especials i IVA als pressupostos de la UE i dels estats membres.

 L’OLAF va donar suport a les agències duaneres i policials nacionals i internacionals de tot el món en 20 operacions durant el 2020, en particular proporcionant informació vital sobre la identificació i seguiment de camions i / o contenidors carregats de cigarrets declarats erròniament com a altres mercaderies a les fronteres de la UE. L’OLAF intercanvia informació i informació en temps real amb estats membres de la UE i tercers països i, si hi ha proves clares que indiquen que els enviaments es destinen al mercat de contraban de la UE, les autoritats nacionals estan preparades i poden intervenir i aturar-les.

El director general de l'OLAF, Ville Itälä, va dir: “El 2020 va ser un any desafiant de moltes maneres. Tot i que moltes empreses legítimes es van veure obligades a frenar o aturar la producció, els falsificadors i els contrabandistes van continuar sense parar. Estic orgullós de dir que els investigadors i analistes de l’OLAF van jugar un paper vital a l’hora d’ajudar a rastrejar i confiscar aquests enviaments il·legals de tabac i que la cooperació de l’OLAF amb les autoritats de tot el món s’ha mantingut forta malgrat les difícils condicions. Els nostres esforços conjunts no només han ajudat a estalviar milions d’euros en ingressos perduts i han mantingut milions de cigarrets de contraban del mercat, sinó que també ens han ajudat a apropar-nos a l’objectiu final d’identificar i tancar les bandes criminals que hi ha darrere d’aquest perillós i il·legal comerç. ”

Un total de 368,034,640 cigarrets destinats a la venda il·legal a la UE van ser incautats en operacions relacionades amb l'OLAF durant el 2020; d'aquests 132,500,000 cigarrets van ser confiscats a països no comunitaris (principalment a Albània, Kosovo, Malàisia i Ucraïna), mentre que 235,534,640 cigarrets van ser confiscats als estats membres de la UE.

L’OLAF també ha identificat patrons clars pel que fa als orígens d’aquest comerç il·lícit de tabac: dels cigarrets confiscats el 2020, uns 163,072,740 es van originar a l’extrem orient (Xina, Vietnam, Singapur, Malàisia), mentre que 99,250,000 eren dels Balcans / Europa de l’Est (Montenegro, Bielorússia, Ucraïna). 84,711,900 més es van originar a Turquia, mentre que 21,000,000 provenien dels Emirats Àrabs Units.

Les principals operacions de contraban de cigarrets reportades per l’OLAF el 2020 van implicar col·laboracions amb les autoritats de Malàisia i Bèlgica, Itàlia Ucraïna, així com un nombre que implica autoritats de a tota la UE en una altra part.

Missió, mandat i competències de l’OLAF

La missió de l'OLAF és detectar, investigar i aturar el frau amb fons de la UE.

L’OLAF compleix la seva missió mitjançant:

  • Efectuar investigacions independents sobre fraus i corrupció amb fons de la UE, per tal de garantir que tots els diners dels contribuents de la UE arribin a projectes que puguin generar llocs de treball i creixement a Europa;
  • contribuir a reforçar la confiança dels ciutadans en les institucions de la UE mitjançant la investigació de conductes greus per part del personal de la UE i els membres de les institucions de la UE i;
  • desenvolupar una sòlida política antifraude de la UE.

En la seva funció d’investigació independent, l’OLAF pot investigar assumptes relacionats amb el frau, la corrupció i altres delictes que afecten els interessos financers de la UE sobre:

  • Totes les despeses de la UE: les principals categories de despesa són els Fons Estructurals, la política agrícola i la rural
  • fons per al desenvolupament, despesa directa i ajudes externes;
  • algunes àrees d’ingressos de la UE, principalment els drets de duana, i;
  • sospites de falta greu per part del personal de la UE i dels membres de les institucions de la UE.

Seguir llegint

coronavirus

Escòcia reforçarà les regles de bloqueig al detall i a emportar a partir de dissabte

publicat

on

By

Es mostra un carrer buit, enmig del brot de la malaltia del coronavirus (COVID-19), a Edimburg, Escòcia. REUTERS / Russell Cheyne

Escòcia reforçarà les seves mesures de bloqueig per restringir els minoristes no essencials a oferir serveis de "fer clic i recollir" i limitar la manera com es poden vendre menjar i beguda per emportar a partir del dissabte, va dir el primer ministre Nicola Sturgeon: escriu Alistair Smout.

El 4 de gener es va anunciar un tancament nacional a Escòcia continental, poc abans que el primer ministre del Regne Unit, Boris Johnson, anunciés mesures similars per a Anglaterra.

Sturgeon va dir que un augment ràpid dels casos causats per una nova variant del coronavirus semblava estar alentint-se, però va dir que no era una indicació que fos segur per facilitar el bloqueig, i va afegir que cal fer més.

"El nombre de casos encara és tan elevat i la nova variant és tan contagiosa que hem de ser tan durs i tan eficaços com puguem ser per evitar que s'estengui", va dir Sturgeon dimecres (13 de gener).

"Això vol dir fer més mesures per evitar que la gent es reuneixi i interaccioni a l'interior i també a l'exterior. Les mesures d'avui ens ajudaran a aconseguir-ho. Són un mitjà lamentable però necessari per aconseguir un fi ”.

Va dir que només els minoristes essencials podrien oferir serveis de clic i recollida, mentre que als clients no se’ls permetrà recollir menjar i beguda per emportar, que en lloc d’això s’han de servir des d’un portell o porta.

Sturgeon va dir que seria il·legal beure alcohol a l’aire lliure a l’Escòcia continental, solucionant les diferències locals anteriors en les normes, i reforçaria l’obligació dels empresaris de donar suport a les persones per treballar des de casa.

Seguir llegint
anunci

Twitter

Facebook

Tendències