Connecteu-vos amb nosaltres

Crim

Unió de seguretat: entren en vigor les normes de la UE per eliminar contingut terrorista en línia

publicat

on

Fita normes de la UE sobre l’abordatge de la difusió de contingut terrorista en línia va entrar en vigor el 7 de juny. Les plataformes hauran d’eliminar el contingut terrorista referit per les autoritats dels estats membres en un termini d’una hora. Les regles també ajudaran a contrarestar la difusió d’ideologies extremistes en línia, una part vital per prevenir atacs i abordar la radicalització. Les normes inclouen garanties sòlides per garantir el ple respecte dels drets fonamentals com la llibertat d’expressió i informació. El Reglament també establirà obligacions de transparència per a les plataformes en línia i per a les autoritats nacionals que informin sobre la quantitat de contingut terrorista eliminat, les mesures utilitzades per identificar i eliminar contingut, els resultats de les denúncies i recursos, així com el nombre i el tipus de sancions imposades. en plataformes en línia.

Els Estats membres podran sancionar l'incompliment i decidir el nivell de sancions, que serà proporcional a la naturalesa de la infracció. També es tindrà en compte la mida de la plataforma, de manera que no s’imposin sancions excessivament altes en relació amb la mida de la plataforma. Els estats membres i les plataformes en línia que ofereixen serveis a la UE tenen ara un any per adaptar els seus processos.

El Reglament s’aplica a partir del 7 de juny de 2022. Promocionant la nostra vicepresidenta Margaritis Schinas, la nostra forma de vida europea, va dir: “Amb aquestes noves normes emblemàtiques, estem reprimint la proliferació de contingut terrorista en línia i convertint la Unió de Seguretat de la UE en realitat. A partir d’ara, les plataformes en línia disposaran d’una hora per treure contingut terrorista de la xarxa, garantint que atacs com el de Christchurch no es puguin utilitzar per contaminar pantalles i ments. Aquesta és una fita enorme en la resposta antiterrorista i antiradicalització d'Europa ".

La comissària d'Afers Interns, Ylva Johansson, va dir: "Eliminar contingut terrorista immediatament és crucial per evitar que els terroristes exploten Internet per reclutar i fomentar els atacs i per glorificar els seus crims. És igualment crucial protegir les víctimes i les seves famílies perquè s'enfrontin a crims per segon temps en línia. El Reglament estableix normes i responsabilitats clares per als estats membres i per a les plataformes en línia, protegint la llibertat d'expressió quan es justifiqui ".

aquest full de dades proporciona més informació sobre les noves normes. Les normes són una part essencial de la Comissió Agenda contra el terrorisme.

EU

Mantenir el campionat UEFA EURO 2020 segur

publicat

on

Entre el 10 de juny i el 12 de juliol de 2021, Europol acollirà un centre operatiu de suport a la seguretat durant el campionat de futbol UEFA EURO 2020. Coordinat per la policia holandesa, el Centre Internacional de Cooperació Policial (IPCC) dels Punts de Contacte Nacionals sobre el Futbol acollirà uns 40 oficials d’enllaç de 22 països participants i d’acollida. Aquesta configuració operativa especial es crea per permetre una cooperació ràpida i proporcionar el suport operatiu necessari per a un campionat segur.

L'IPCC servirà com a centre d'informació central per a les autoritats nacionals d'aplicació de la llei. Amb aquest propòsit, Europol ha creat un grup especial de treball EURO 2020 per permetre mantenir els agents al terreny les 24 hores del dia, els 7 dies de la setmana, per intercanviar fàcilment informació i rebre ràpidament oportunitats d’investigació en curs. Les activitats operatives se centraran en la seguretat pública i les amenaces criminals, que podrien amenaçar la seguretat durant el torneig. Les autoritats policials atacaran amenaces com ara el ciberdelinqüència, el terrorisme, la solució de partits, el tràfic de productes falsificats, inclosos certificats COVID-19 falsos, i altres delictes de propietat intel·lectual.

La directora executiva d'Europol, Catherine De Bolle, va dir: "El campionat UEFA EURO 2020 és un torneig únic tant per al futbol com per a les forces de l'ordre. Amb 24 equips nacionals que juguen a 11 ciutats d’Europa, formar part és fonamental per a la seguretat del torneig. Europol permetrà aquesta cooperació acollint el centre operatiu dedicat. Recolzats per les capacitats d'Europol, els oficials del terreny estaran millor preparats per garantir un campionat suau i segur ".

El cap de gabinet de l'IPCC, Max Daniel, va dir: "La combinació d'informació sobre qüestions d'ordre públic, partidaris, llocs d'estada i moviments de viatges per carretera, aèria i ferrocarril dóna com a resultat una imatge actualitzada i integrada. Poder compartir fàcilment aquesta informació entre països ha demostrat ser molt valuós en el passat. Els agents d'intel·ligència policial de tots els països participants estan fent tot el possible per garantir que aquest campionat únic de la UEFA EURO 2020 sigui el més segur possible ".

Participants de l'IPCC UEFA EURO 2020 (nombre total):

Estats membres de la UE: Àustria, Bèlgica, Croàcia, Txèquia, Dinamarca, Finlàndia, França, Alemanya, Hongria, Itàlia, Polònia, Portugal, Romania, Eslovàquia, Espanya, Suècia, Països Baixos. 

Països extracomunitaris: Azerbaidjan, Macedònia del Nord, Federació Russa, Suïssa, Turquia, Ucraïna, Regne Unit.

Organitzacions: INTERPOL i UEFA

Seguir llegint

Crim

El bust de la delinqüència mundial inclou 70 a Suècia i 49 a Holanda: Europol

publicat

on

By

El dimarts, 8 de juny, funcionaris de l’Europol, l’FBI, Suècia i els Països Baixos van donar detalls de la etapa europea en què els delinqüents rebien telèfons que utilitzaven xifratge, però que els agents de la policia podien descodificar i utilitzar per escoltar converses. , Reuters, Llegeix més.

Jean-Phillipe Lecouffe, el subdirector d'Europol, va dir en una conferència de premsa a l'Haia que, en total, les forces de l'ordre de 16 països havien arrestat més de 800 sospitosos en 700 batudes, confiscant 8 tones de cocaïna i més de 48 milions de dòlars en efectiu i criptomonedes.

"Aquesta coalició internacional (...) va dur a terme una de les operacions policials més grans i sofisticades fins ara en la lluita contra les activitats criminals xifrades", va dir Lecouffe.

Els funcionaris no van descomposar totes les detencions a cada país, però la funcionària sueca Linda Staaf va dir que 70 havien estat arrestades a Suècia i un oficial holandès va dir que 49 van ser arrestats als Països Baixos.

Staaf, cap d'intel·ligència de la policia sueca, va dir que l'operació havia evitat deu assassinats.

Entre els països implicats hi havia Austràlia, Àustria, Suècia, Dinamarca, Estònia, Lituània, Noruega, Nova Zelanda, Escòcia, Gran Bretanya, Alemanya i els Estats Units, va dir Lecouffe.

El Bureau Federal d'Investigació dels Estats Units havia de donar més detalls sobre l'operació més tard dimarts, però Calvin Shivers, de la Divisió d'Investigació Criminal del FBI, va dir a La Haia que, durant els 18 mesos previs a l'operació, l'agència havia ajudat a distribuir els telèfons a 300 grups criminals en més de 100 països.

Llavors, les agències policials "van poder canviar les taules de les organitzacions criminals", va dir Shivers.

"De fet, vam poder veure fotografies de centenars de tones de cocaïna que s'amagaven en els enviaments de fruita".

Seguir llegint

Crim

Unió duanera: la UE reforça les seves normes sobre control d'efectiu per combatre el blanqueig de diners i el finançament del terrorisme

publicat

on

Noves regles va entrar en vigor el 3 de juny, cosa que millorarà el sistema de control de la UE d’entrada i sortida d’efectius de la UE. Com a part dels esforços de la UE per fer front blanqueig de diners i tallar fonts de finançament del terrorisme, tots els viatgers que entren o surten del territori de la UE ja estan obligats a completar una declaració en efectiu quan portin 10,000 € o més en moneda, o el seu equivalent en altres monedes, o altres mitjans de pagament, com ara xecs de viatges, pagarés, etc.

A partir del 3 de juny, però, s’implementaran una sèrie de canvis que enduriran encara més les regles i dificultaran encara més la circulació de grans quantitats d’efectiu no detectat. En primer lloc, s'ampliarà la definició de "efectiu" segons les noves regles i ara cobrirà les monedes d'or i alguns altres articles d'or. En segon lloc, les autoritats duaneres podran actuar sobre quantitats inferiors a 10,000 euros quan hi ha indicis que l’efectiu està relacionat amb l’activitat delictiva. Finalment, ara les autoritats duaneres també poden sol·licitar la presentació d’una declaració de divulgació en efectiu quan detectin que s’envien 10,000 euros o més en efectiu sense acompanyament per correu postal, mercaderies o missatgeria.

Les noves normes també garantiran que les autoritats competents i la Unitat d’Intel·ligència Financera nacional de cada estat membre tinguin la informació que necessiten per fer un seguiment i fer front als moviments d’efectiu que es podrien utilitzar per finançar activitats il·legals. La implementació de les normes actualitzades significa que els darrers desenvolupaments de les normes internacionals del Grup d'Acció Financera (GAFI) sobre la lluita contra el blanqueig de diners i el finançament del terrorisme es reflecteixen a la legislació de la UE. Hi ha informació completa i un full de dades sobre el nou sistema aquí.

Seguir llegint

Twitter

Facebook

Tendències