Connecteu-vos amb nosaltres

Uzbekistan

L'índex de pobresa multidimensional servirà com a baròmetre dels canvis dins del país

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

El 20 de setembre es va celebrar una conferència d'alt nivell a la seu de l'ONU a Nova York en el marc de l'Assemblea General de les Nacions Unides sobre el tema: "Leveraging the Multidimensional Poverty Index to Topple Interlinked SDGs", organitzada per la Multidimensional Poverty Peer Network ( MPPN) i l'Oxford Poverty and Human Development Initiative (OPHI).

L'objectiu de l'acte era posar el problema de la pobresa al centre de la discussió, així com estimular l'acció i desenvolupar la cooperació per desenvolupar solucions sostenibles que tinguin un major impacte en les persones que viuen en la pobresa i contribueixin al benestar de les persones. tota la societat.

Director del Centre d'Investigació i Reformes Econòmiques (CERR) Obid Khakimov va fer un informe a l'acte d'alt nivell.

En la seva intervenció, el cap del CERR va assenyalar que en els darrers anys el govern d'Uzbekistan ha avançat significativament en la solució del problema de la pobresa al país. Uzbekistan és un país amb una renda mitjana-baixa i una població de més de 36 milions de persones. El 2022, aproximadament el 14% de la població, que és uns 5.4 milions de persones, vivia en la pobresa.

La solució al problema de la pobresa també inclou l'adopció de l'Estratègia "Uzbekistan – 2030", que pretén reduir la pobresa en un 7% l'any 2030. A més, l'Estratègia de Protecció Social aprovada estableix plans per crear un sistema que proporcioni un nivell mínim. de protecció social per a tots els ciutadans.

«Això s'aconseguirà ampliant la cobertura i augmentant l'orientació de l'assistència social. Avui, tots els mecanismes de protecció social estan integrats dins de l'Agència Nacional de Protecció Social de nova creació d'acord amb les directrius del PNUD i UNICEF», - va assenyalar O.Khakimov.

A més, per tal d'accelerar el progrés cap a l'assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, en particular l'Objectiu 1, que té com a objectiu l'eradicació generalitzada de la pobresa en totes les seves formes, el Govern d'Uzbekistan ha reconegut el problema de la pobresa multidimensional i ha establert el desenvolupament d'aquest indicador com una de les màximes prioritats. Per tant, el llindar de pobresa nacional es basa en la despesa mínima dels consumidors.

anunci

Durant la intervenció, es va assenyalar que actualment en col·laboració amb el PNUD, UNICEF, Innocenti UNICEF i la Iniciativa de Pobresa i Desenvolupament Humà d'Oxford, Uzbekistan ha iniciat un projecte pilot per mesurar l'Índex de Pobresa Multidimensional (IPM). Aquest treball té com a objectiu una anàlisi exhaustiva de l'escala i la profunditat de la pobresa, inclosa la pobresa infantil, en el context d'Uzbekistan.

El director del CERR va dir als participants de l'acte que l'estudi incloïa dues etapes: la primera enquesta es va fer l'any 2022 a 1,500 llars, on es va desenvolupar una definició de pobresa multidimensional.

L'any 2023 es van recollir dades de 4,515 llars, centrades en diversos factors socioeconòmics que afecten el benestar de les persones.

«Aquests factors inclouen l'educació, l'ocupació, la salut, la protecció social, el nivell de vida, l'accés a la informació, l'alimentació, etc. Totes les preguntes es van adaptar acuradament al context específic d'Uzbekistan, la qual cosa ens va permetre desenvolupar un indicador que reflectís amb precisió els aspectes únics de la privació al país». —va assenyalar O.Khakimov.

Parlant dels indicadors de pobresa multidimensional, es va assenyalar que l'IPM inclou 13 indicadors agrupats per 3 dimensions del benestar:

  • infraestructures bàsiques i condicions de vida
  • capital social i sanitari
  • inclusió financera i ocupació

«Els resultats preliminars de l'estudi MPI ens donen una imatge completa de la pobresa al nostre país. Per solucionar aquest problema, l'Estratègia "Uzbekistan – 2030" defineix objectius clau, com ara duplicar el PIB del país i augmentar els ingressos de 4.5 milions de persones en risc de pobresa», - va assenyalar O.Khakimov.

Durant la intervenció, es va assenyalar que l'Estratègia posa l'accent en les obligacions socials relacionades amb el desenvolupament posterior del sistema educatiu, inclosa l'ampliació de la cobertura de l'educació infantil i un nivell mínim del 50% de matriculació dels joves a les institucions d'educació superior.

A més, la prioritat és el desenvolupament del sector sanitari duplicant el finançament de la sanitat i aconseguint una digitalització al 100% de les institucions mèdiques.

En conclusió, O.Khakimov va assenyalar que l'estratègia té com a objectiu garantir la cobertura total de la protecció social per a aquells que ho necessiten i reduir la taxa d'atur al 7% proporcionant oportunitats laborals estables i efectives per a tothom, inclosos els joves i les persones amb discapacitat.

Per tant, l'MPI servirà com a baròmetre dels canvis reals al país durant els propers set anys.

CERR Sector de Relacions Públiques i Mitjans de Comunicació

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències