Connecteu-vos amb nosaltres

Negocis

Els ports d'Anvers i Zeebrugge es fusionen per crear el port d'exportació més gran d'Europa

COMPARTIR:

publicat

on

Els ports d'Anvers i Zeebrugge es fusionen per crear el port d'exportació més gran d'Europa
El port unificat liderarà la transició de la indústria cap a un futur sostenible
A partir d'avui, els ports d'Anvers i Zeebrugge continuaran la seva trajectòria de creixement sota un mateix nom: Port d'Anvers-Bruges. En una reunió del 22 d'abril de 2022, les dues ciutats van signar el pacte d'accionistes de l'empresa portuària unificada. Avui, Port d'Anvers-Bruges comparteix la manifestació concreta de la seva ambició: convertir-se en un port global que concilii l'economia, les persones i el clima amb la resta del món. 

Ambicions a gran escala però sostenibles El febrer de 2021, la ciutat d'Anvers i la ciutat de Bruges van anunciar l'inici del procés de fusió dels seus ports respectius. Després de la signatura de l'acord d'accionistes de la companyia portuària unificada el 22 d'abril de 2022, els ports d'Anvers i Zeebrugge funcionaran amb un nom en el futur: Port d'Anvers-Bruges. 

Avui, el port unificat ofereix no menys de 74,000 llocs de treball directes i 90,000 indirectes i amb un valor afegit de prop de 21 milions d'euros o el 4.5% del PIB belga. És, amb diferència, el motor econòmic més gran de Bèlgica. El port d'exportació més gran d'Europa, el Port d'Anvers-Bruges, també serà el port més gran per a vehicles, el major clúster químic integrat i un dels ports de contenidors líders d'Europa. El port d'Anvers-Bruges té l'ambició expressa de convertir-se en el primer port global que concilii economia, persones i clima. El port unificat té previst reforçar encara més la seva posició en la cadena logística internacional, tenir un paper protagonista en la transició energètica i digital i, alhora, crear un valor afegit sostenible per al conjunt de la societat. No només per a l'àrea d'Anvers i Zeebrugge, sinó també per a totes les parts interessades possibles a la regió nacional i internacional més àmplia. 

Enfortir la posició global en temps difícils En el context geopolític i macroeconòmic actual, la fusió és una oportunitat d'or per situar els ports d'Anvers i Zeebrugge i, per extensió, Flandes, en una posició encara més forta al mapa mundial. El port d'Anvers-Bruges aprofitarà els punts forts d'ambdues ubicacions portuàries i centrarà la seva estratègia en contenidors, breakbulk, trànsit RoRo i productes químics. Més que mai, el Port d'Anvers-Bruges jugarà un paper crucial en els principals fluxos de mercaderies i reforçarà la seva posició com una de les principals portes d'entrada a Europa.

El port unificat també s'ha convertit en el port d'exportació més gran d'Europa, amb 147 milions de tones/any, convertint-lo en un pes pesat mundial. Com a port de contenidors líder -amb 159 milions de tones/any-, el Port d'Anvers-Bruges té com a objectiu satisfer la creixent necessitat de capacitat de contenidors a causa del creixement global i dels desenvolupaments recents de la cadena logística internacional. Paral·lelament a la implementació del projecte Extra Container Capacity Antwerp (ECA), Port of Antwerp-Bruges treballa en un 'Container Plan 22-30' per salvaguardar la seva posició competitiva. En altres llocs, el port d'Anvers-Bruges continua invertint en infraestructures estratègiques, com ara la terminal Europa d'Anvers, així com la nova eclusa i la zona de logística marítima a Zeebrugge. 

En centrar-se en reforçar la interconnectivitat entre els llocs d'Anvers i Bruges i aconseguir economies d'escala en l'àmbit de la digitalització, el port unificat contribuirà a l'eficiència, fiabilitat i sostenibilitat de la cadena logística. En definitiva, el Port d'Anvers-Bruges té totes les eines al seu abast per tenir un paper cada cop més important en l'escenari logístic global. Port of Antwerp-Bruges combinarà el millor dels dos mons i se centrarà en els punts forts de cada lloc. Els ports d'Anvers i Zeebrugge són en gran mesura complementaris: per exemple, Anvers té punts forts en la manipulació i emmagatzematge de contenidors, granel i productes químics, mentre que Zeebrugge és un port important per al trànsit RoRo, la manipulació de contenidors i el transbordament de gas natural líquid.

Amb una col·laboració més estreta, es perpetuarà el creixement sostenible de les quotes de mercat individuals i combinades d'ambdós ports. Pioner en hidrogen i CO2 reutilització El port d'Anvers-Bruges té la intenció d'ancorar la seva posició com a centre d'energia verda i ajudar a donar forma a la transició energètica cap a un futur sostenible. El port unificat continuarà i ampliarà el seu projecte pioner de captura, emmagatzematge i reutilització de CO2. Via Antwerp@C, els primers 2.5 milions de tones de CO2 serà capturat de la indústria al port el 2025. Aquest CO2 s'emmagatzemarà i eventualment es reutilitzarà com a matèria primera per a una àmplia gamma d'aplicacions. A més, la combinació de la posició d'Anvers com el segon clúster químic més gran del món i la posició costanera de Zeebrugge ofereix una oportunitat única per prendre un paper de lideratge en el desplegament de l'economia de l'hidrogen.

El 2028, el Port d'Anvers-Bruges té previst tenir la capacitat per rebre les primeres molècules d'hidrogen verd a la seva plataforma. Amb aquesta finalitat, s'està treballant per ampliar la capacitat terminal dels transportadors d'hidrogen existents i nous als dos ports. Un gasoducte d'hidrogen entre els dos llocs i cap a l'interior europeu garantirà que el conjunt de la zona portuària i, per extensió, Bèlgica i una gran part d'Europa, puguin fer ús d'aquest important portador d'energies renovables. Finalment, Port of Antwerp-Bruges oferirà diversos punts forts inigualables en innovació i digitalització que faran que la cadena logística no només sigui més eficient, sinó també més segura i fiable. Combinant forces i centrant-nos en la connexió i la col·laboració, i gràcies a inversions estratègiques, el Port d'Anvers-Bruges i, per extensió, la nostra societat, podran afrontar els reptes del futur.

 Annick De Ridder, vicealcaldessa de la ciutat d'Anvers i presidenta del consell d'administració del port d'Anvers-Bruges: "El port unificat no només és el motor econòmic de Flandes, sinó que, en conjunt, els ports d'Anvers i Zeebrugge també formaran el port d'exportació més gran, el port de producció de vehicles més gran d'Europa i el centre químic líder a Europa! Al mateix temps, El port d'Anvers-Bruges té grans ambicions per convertir-se en la porta d'entrada energètica a Europa com a 'port verd'. En resum, la història econòmica flamenca s'està escrivint avui aquí". â € < 

Dirk De fauw, alcalde de la ciutat de Bruges i vicepresident del port d'Anvers-Bruges"Com a alcalde de la ciutat de Bruges i vicepresident del port d'Anvers-Bruges, estic convençut que aquesta fusió conduirà a un creixement sostenible de l'activitat econòmica i llocs de treball en ambdós llocs, i augmentarà la reputació internacional de Flandes a tot el món. Junts som més forts".

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències