Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

les persones joves i els responsables polítics europeus proporcionen solucions per als problemes de la joventut-exclusió

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

1187246_10151672096358533_1296254133_nL' Conferència de la UE a Joventut a Vilnius Ha adoptat les conclusions conjuntes de 21. Més de 250 joves i responsables polítics de tots els Estats membres de la 28 van expressar propostes concretes per millorar la inclusió social de la joventut, especialment dels joves no ocupats, educatius o de formació (NEET), en el mercat de treball, el sistema educatiu i social Vida
 
Les conclusions presenten propostes en matèria d'adaptació de l'educació a les necessitats dels joves i les demandes del mercat de treball, informant i orientant els joves en les seves transicions, facilitant la transició de l'educació a l'ocupació, la millora del mercat laboral dels joves, el suport als joves Autonomia, reforçar el paper de les organitzacions juvenils i desenvolupar la cooperació intersectorial.
 
Els joves i els responsables polítics de la Conferència Juvenil de la UE proposen que s'adopti un marc vinculant per a la qualitat i les pràctiques remunerades a la Unió Europea.
 
També es suggereix que els Estats membres de la UE estableixin o desenvolupin òrgans de coordinació nacionals per a la Garantia Jove que inclogui representants del sector de la joventut i d'altres interlocutors socials.
 
Entre altres conclusions adoptades es proposa que els estats membres desenvolupin i implementin polítiques nacionals que ajudin als joves, inclosos els NEET, els estudiants, els empleats i altres, a tenir accés a un habitatge assequible i decent per garantir la seva vida autònoma.
 
Segons el director general d'Afers Juvenils, Steponas Kulbauskas, està molt content de veure que els joves no només coneixen bé la importància de la qüestió de l'exclusió social juvenil, sinó que també suggereixen solucions concretes. "Avui ens han donat moltes bones idees que, prometem, seran escoltades, considerades i, amb sort, implementades", va dir.
 
Peter Matjašič, president del Fòrum Europeu de la Joventut (YFJ), va dir: "El missatge és clar: els joves necessiten un mercat laboral més just i just amb treballs més permanents i estables. La inclusió social dels joves passa pel dret al treball decent i es tracta igualment en el mercat laboral. La UE i els estats membres han de fer més per prevenir la precarietat laboral i garantir un treball de qualitat per als joves. Han d'actuar ara! Ha arribat el moment de regular els acords contractuals i eliminar tota discriminació, inclosa la de l'edat, en el mercat de treball ".
 
El president del Consell de la Joventut de Lituània, Loreta Senkute, va afegir: "En els dos dies de la conferència, els participants van arribar a un acord sobre les mesures bàsiques per implementar, el que posaria èmfasi en el tema d'inclusió social. El més important per als joves no és perdre el que s'ha expressat en la conferència i crear mecanismes de vigilància efectius que convertiran conclusions expresses en polítiques concretes de joventut a tot Europa ".
 
Aquestes conclusions s'han formulat en debats conjunts vius durant la conferència en set tallers. Cadascun d'ells va desenvolupar tres conclusions conjuntes concretes i innovadores per al document final. La Conferència de la UE de la Joventut, que és un element central del procés de diàleg estructurat amb la joventut de la UE, s'executa cada any a la presidència. L'esdeveniment d'aquest any es va centrar en la prioritat de la Presidència lituana en el camp de la política de la joventut: la inclusió social dels joves amb especial èmfasi en la inclusió de joves no ocupats, educatius o de formació (NEET).
 
Les conclusions que s'han adoptat avui contribuirà al projecte de Conclusions del Consell de la UE que s'estan desenvolupant en el Consell de la UE per millorar la inclusió social de joves que no estan en ocupació, educació o formació i que s'espera que siguin aprovats pels Estats membres de la UE, Ministres de la Joventut al novembre 2013. A més, les conclusions donaran suport al projecte de resolució del Consell sobre el diàleg estructurat amb els joves sobre la inclusió social, que s'adoptarà a la propera Presidència grega de la UE.

Corona virus

La Comissió aprova un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a les Açores en el context del brot de coronavirus

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a la regió de les Açores en el context del brot de coronavirus. La mesura es va aprovar en virtut de les ajudes estatals Marc temporal. Segueix un altre pla portuguès de suport al sector del transport de passatgers a les Açores que va aprovar la Comissió 4 juny 2021 (SA.63010). Segons el nou règim, l’ajut es concretarà en subvencions directes. La mesura estarà oberta a empreses de transport col·lectiu de viatgers de totes les mides que actuen a les Açores. L’objectiu de la mesura és mitigar la sobtada escassetat de liquiditat a què s’enfronten aquestes empreses i fer front a les pèrdues sofertes durant el 2021 a causa del brot de coronavirus i les mesures restrictives que el govern va haver d’implementar per limitar la propagació del virus.

La Comissió va trobar que l'esquema portuguès s'ajusta a les condicions establertes al marc temporal. En particular, l’ajut (i) no superarà els 1.8 milions d’euros per empresa; i (ii) es concedirà com a màxim el 31 de desembre de 2021. La Comissió va concloure que la mesura és necessària, adequada i proporcionada per solucionar una greu pertorbació de l'economia d'un estat membre, d'acord amb l'article 107 (3) (b) TFUE i les condicions del marc temporal. Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar la mesura en virtut de les normes de la UE sobre ajuts estatals. Es pot trobar més informació sobre el marc temporal i altres accions de la Comissió per abordar l'impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus aquí. La versió no confidencial de la decisió estarà disponible amb el número de cas SA.64599 del document ajuda estatal registreu-vos a la Comissió pàgina web del concurs un cop que s'han resolt les qüestions de confidencialitat.

anunci

Seguir llegint

Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE)

La UE col·labora amb altres països de l'OCDE per proposar la prohibició dels crèdits a l'exportació per a projectes d'energia de carbó

publicat

on

Els països de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) celebren una reunió extraordinària avui (15 de setembre) i dijous (16 de setembre) per debatre una possible prohibició dels crèdits a l'exportació de projectes internacionals de generació d'energia amb carbó sense compensació de mesures. Els debats se centraran en una proposta presentada per la UE i altres països (Canadà, República de Corea, Noruega, Suïssa, Regne Unit i EUA) a principis d'aquest mes. La proposta dóna suport a l’ecologització de l’economia mundial i és un pas important per alinear les activitats de les agències de crèdit a l’exportació amb els objectius de l’Acord de París.

Els crèdits a l’exportació són una part important de la promoció del comerç internacional. Com a participant en l'Acord de l'OCDE sobre crèdits a l'exportació amb suport oficial, la UE juga un paper important en els esforços per garantir la igualtat de condicions a nivell internacional i garantir la coherència de l'objectiu comú de lluita contra el canvi climàtic. La UE s’ha compromès a acabar amb l’ajut als crèdits a l’exportació de carbó sense compensar les mesures i, al mateix temps, es compromet a una transició justa a nivell internacional.

El gener de 2021, el Consell de la Unió Europea va demanar l'eliminació global de les subvencions a combustibles fòssils perjudicials per al medi ambient en un calendari clar i per a una transformació global decidida i justa. cap a la neutralitat climàtica, inclosa l’eliminació gradual del carbó sense mesures compensatòries en la producció d’energia i, com a primer pas, el final immediat de tot el finançament per a la nova infraestructura del carbó a tercers països. En la seva revisió de la política comercial del febrer del 2021, la Comissió Europea es va comprometre a proposar un final immediat del suport al crèdit a l’exportació per al sector elèctric de carbó.

anunci

Al juny d’aquest any, els membres del G7 també van reconèixer que la continuació de la inversió mundial en generació d’electricitat a base de carbó sense reducció era incompatible amb l’objectiu de limitar l’escalfament global a 1.5 ° C i es van comprometre a posar fi al nou suport directe del govern per a la generació d’energia global a base de carbó. internacionalment a finals de 2021, fins i tot mitjançant finançament públic.

anunci
Seguir llegint

EU

Setmana següent: l'estat en què ens trobem

publicat

on

La gran peça fixa d’aquesta setmana serà la declaració del president de la Comissió Europea, von der Leyen, sobre l’Estat de la UE (SOTEU) al Parlament Europeu a Estrasburg. És una presumpció manllevada dels Estats Units, quan el president dels Estats Units es dirigeix ​​al Congrés a principis de cada any per exposar els seus plans (i fins ara ha estat sempre actual) per a l'any següent. 

Sempre em sorprèn la confiança en mi mateix i la creença gairebé indestructible que els Estats Units són la nació més gran de la terra. Tot i que pensar que ets fantàstic ha de ser un estat d’ànim agradable, l’estat dolent dels Estats Units a tants nivells en aquest moment em fa pensar que l’ull excessivament crític que els europeus llancen al seu terreny pot ser una perspectiva més sana. Tot i així, de vegades estaria bé que poguéssim reconèixer els molts avantatges de la UE i ser una mica més "europeus i orgullosos".

És difícil avaluar l’interès que SOTEU exerceix fora dels més compromesos amb les activitats de la UE. Com a regla, els europeus, a part d’un petit grup dels més devots, no es dediquen a la molèstia de saber què tan bona és la UE, ni tampoc a entusiasmar-se per la seva direcció. Tot i que podríem haver reflexionat sobre el contrafactual, el Regne Unit ha proporcionat a tots els ciutadans de la UE una mirada molt clara de "i si?" 

anunci

Mirant on el món, la UE sembla que es troba en un estat més saludable que la majoria - això també té un significat literal aquest any, probablement som el continent més vacunat de la terra, hi ha un pla ambiciós de turbo carregar la nostra economia la seva caiguda pandèmica i el continent han traçat la barbeta i han decidit no fer res més que conduir el món a combatre el canvi climàtic. Personalment, sento un gran creixement d’esperança pel fet que sembla que hem decidit prou col·lectivament amb els que pertanyen a la UE que volen retrocedir sobre els valors democràtics i l’estat de dret. 

Aquesta setmana arribaran diverses propostes de la Comissió: Vestager presentarà el pla per a la "dècada digital d'Europa"; Borrell exposarà els plans de la UE per a vincles amb la regió indo-pacífica; Jourova exposarà el pla de la UE sobre protecció dels periodistes; i Schinas presentarà el paquet de la UE sobre resposta i preparació a les emergències sanitàries. 

És, per descomptat, un ple del Parlament. A part de SOTEU, es debatrà sobre la situació humanitària a l'Afganistan i les relacions de la UE amb el govern talibà; la llibertat dels mitjans de comunicació i l’estat de dret a Polònia, la Unió Europea de la Salut, la Targeta Blava de la UE per a immigrants altament qualificats i els drets LGBTIQ estan a debat.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències