Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

documents de recerca de la Comissió es va filtrar plantegen qüestions sobre els interessos estan sent prioritzats

COMPARTIR:

publicat

on

Medical

Científics, investigadors en salut pública i ONG han reaccionat amb una gran preocupació a la llum de les còpies filtrades del Programa de Recerca en Salut 2014-2015 de la Comissió Europea (part d’Horitzó 2020) que circula a Brussel·les. Han plantejat qüestions sobre la preparació d’aquest esborrany, atès que no ha abordat els principals factors de risc personals, socials, ambientals i laborals de la malaltia a favor d’estretors paràmetres de recerca centrats en la biotecnologia i la medicina personalitzada.

"Aquest programa dóna l'esquena a la investigació dissenyada per mitigar els impactes de la crisi econòmica en la salut pública i subestima la importància dels sistemes de salut. En definitiva, aquesta proposta fa molt poc per abordar els problemes de salut que mantenen desperts els habitants d’Europa a la nit ”, va dir Associació Europea de Salut Pública (EUPHA) President Walter Ricciardi.

anunci

Segons un comunicat emès per una important coalició de científics i investigadors, l’esborrany en circulació necessita una reforma important si no s’ha de minar la intenció d’Europa de liderar la investigació sanitària. L'esborrany està significativament esbiaixat cap a la biotecnologia i la medicina personalitzada, mentre que descuida greument la investigació sobre prevenció de malalties, serveis de salut i programes d'intervenció. Com a resultat, aquest programa està seriosament fora de contacte amb allò que ajuda les persones a viure una vida sana, productiva i llarga.

La coalició ha afirmat que si el Programa d’Investigació Sanitària vol impulsar la investigació sobre la sostenibilitat i l’equitat dels sistemes sanitaris europeus, en els quals Europa ja gasta prop del 10% del PIB, l’actual esborrany no arriba a abordar la majoria dels factors que els posen en perill.

Com afirma una carta publicada avui per l’EPHA, aquest programa de recerca no aborda adequadament les desigualtats en salut, sense tenir en compte el fet que l’epidèmia actual de malalties no transmissibles a Europa és causada per factors com la pobresa, el medi ambient, la desigualtat i la manca de transport públic assequible, així com factors com la dieta, l’exercici físic, el tabac i l’alcohol.

anunci

La professora Annette Peters, presidenta de la International Society for Environmental Epidemiology (ISEE), va dir: “La preocupació de l’ISEE pel que fa al projecte de treball 2014-2015 sobre salut, Horitzó 2020, és que l’impuls i la vitalitat de la col·laboració a escala europea en salut ambiental, que va començar a Cal preservar el 5è PM i que ha suposat avenços importants en la investigació de la salut ambiental. Si no hi ha prou finançament disponible en el futur i si no es dóna prou prioritat a aquesta àrea, la investigació reeixida a escala europea no seguirà sent competitiva a nivell internacional ".

No està clar com la Comissió Europea podria desviar-se fins ara d’un enfocament inclusiu de la investigació sanitària que ha estat ratificat pels governs europeus. La professora Barbara Hoffmann, vicepresidenta de ISEE-Europa va dir: "Hem enviat al Dr. Draghia-Akli, director de Salut, Investigació i Innovació (CE) comentaris específics desenvolupats per l'ISEE que amplien l'abast del text per incloure la investigació en salut ambiental en lloc de centrar-se principalment en la investigació sobre genètica / genòmica en salut ambiental ".

Associació Epidemiològica Internacional (AIE) El president Cesar Victora va afegir: "L'enfocament estret adoptat per Horizon2020 no només preocupa els epidemiòlegs europeus, sinó també els epidemiòlegs i altres investigadors de la salut a nivell mundial. Europa ha liderat el món en el desenvolupament de projectes de col·laboració que investiguen els determinants socials i ambientals de la salut, que han estat de gran benefici i han proporcionat models a seguir per als investigadors de la resta del món. Com podem esperar que investigadors de tot el món facin front als seus principals problemes de salut quan no ho fem a Europa? "

"La Unió Europea ha de connectar amb els seus ciutadans. Horitzó 2020 va oferir una gran oportunitat per donar suport a la investigació que afrontés els principals reptes per a la seva salut, però el que hem vist fins ara suggereix que s'ha perdut aquesta oportunitat", va dir Martin McKnee, president electe de l'Associació Europea de Salut Pública (EUPHA).

Es requereix una aportació científica i de la societat civil significativa per garantir que aquest programa d’investigació sanitària sigui rellevant i aplicable a tothom que viu a Europa, el primer i més important actor del projecte de la Unió Europea. El professor Manolis Kogevinas, president d'ISEE-Europe, va assenyalar: “La resposta que vam rebre de la Comissió Europea ha estat decebedora. Simplement ens van dir que ISEE (i presumiblement altres societats científiques) no hauria d’haver tingut accés a l’esborrany de la proposta en primer lloc. Això planteja un greu problema d’obertura a la societat científica i civil de la UE del procés per establir prioritats en la investigació ”.

"El fet que la Comissió Europea no especifiqui les prioritats adequades per a la investigació sanitària en aquest esborrany és una demostració de la necessitat de garantir que les converses sobre com es gasten els diners europeus no s'hagin de produir a porta tancada. Una major transparència no només asseguraria que es redueixi l’enorme bretxa entre la investigació i els problemes de salut de la població europea, sinó que també contribuiria a millorar la confiança dels ciutadans en el projecte europeu ”, va dir la secretària general de l’EPHA, Monika Kosińska.

Declaració conjunta de les associacions de salut pública d'Europa (IEA, ISEE, EUPHA) sobre el programa de recerca en salut 2014 - 2015 (Horizon2020) proposat per la Comissió Europea.

Carta EPHA- Preocupacions sobre l’esborrany del programa de recerca en salut 2014-2015 (Horitzó 2020) proposat per la Comissió Europea

la recent Declaració de Viena de la Conferència Ministerial de l'OMS sobre nutrició i malalties no transmissibles (Juliol de 2013) argumenta que la majoria de les morts prematures per malalties no transmissibles es podrien prevenir si s’adoptessin polítiques adequades en sectors diferents de la salut, en lloc d’intentar abordar el problema només mitjançant la política sanitària.

Seguir llegint
anunci

Corona virus

La Comissió aprova un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a les Açores en el context del brot de coronavirus

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a la regió de les Açores en el context del brot de coronavirus. La mesura es va aprovar en virtut de les ajudes estatals Marc temporal. Segueix un altre pla portuguès de suport al sector del transport de passatgers a les Açores que va aprovar la Comissió 4 juny 2021 (SA.63010). Segons el nou règim, l’ajut es concretarà en subvencions directes. La mesura estarà oberta a empreses de transport col·lectiu de viatgers de totes les mides que actuen a les Açores. L’objectiu de la mesura és mitigar la sobtada escassetat de liquiditat a què s’enfronten aquestes empreses i fer front a les pèrdues sofertes durant el 2021 a causa del brot de coronavirus i les mesures restrictives que el govern va haver d’implementar per limitar la propagació del virus.

La Comissió va trobar que l'esquema portuguès s'ajusta a les condicions establertes al marc temporal. En particular, l’ajut (i) no superarà els 1.8 milions d’euros per empresa; i (ii) es concedirà com a màxim el 31 de desembre de 2021. La Comissió va concloure que la mesura és necessària, adequada i proporcionada per solucionar una greu pertorbació de l'economia d'un estat membre, d'acord amb l'article 107 (3) (b) TFUE i les condicions del marc temporal. Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar la mesura en virtut de les normes de la UE sobre ajuts estatals. Es pot trobar més informació sobre el marc temporal i altres accions de la Comissió per abordar l'impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus aquí. La versió no confidencial de la decisió estarà disponible amb el número de cas SA.64599 del document ajuda estatal registreu-vos a la Comissió pàgina web del concurs un cop que s'han resolt les qüestions de confidencialitat.

anunci

Seguir llegint

Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE)

La UE col·labora amb altres països de l'OCDE per proposar la prohibició dels crèdits a l'exportació per a projectes d'energia de carbó

publicat

on

Els països de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) celebren una reunió extraordinària avui (15 de setembre) i dijous (16 de setembre) per debatre una possible prohibició dels crèdits a l'exportació de projectes internacionals de generació d'energia amb carbó sense compensació de mesures. Els debats se centraran en una proposta presentada per la UE i altres països (Canadà, República de Corea, Noruega, Suïssa, Regne Unit i EUA) a principis d'aquest mes. La proposta dóna suport a l’ecologització de l’economia mundial i és un pas important per alinear les activitats de les agències de crèdit a l’exportació amb els objectius de l’Acord de París.

Els crèdits a l’exportació són una part important de la promoció del comerç internacional. Com a participant en l'Acord de l'OCDE sobre crèdits a l'exportació amb suport oficial, la UE juga un paper important en els esforços per garantir la igualtat de condicions a nivell internacional i garantir la coherència de l'objectiu comú de lluita contra el canvi climàtic. La UE s’ha compromès a acabar amb l’ajut als crèdits a l’exportació de carbó sense compensar les mesures i, al mateix temps, es compromet a una transició justa a nivell internacional.

El gener de 2021, el Consell de la Unió Europea va demanar l'eliminació global de les subvencions a combustibles fòssils perjudicials per al medi ambient en un calendari clar i per a una transformació global decidida i justa. cap a la neutralitat climàtica, inclosa l’eliminació gradual del carbó sense mesures compensatòries en la producció d’energia i, com a primer pas, el final immediat de tot el finançament per a la nova infraestructura del carbó a tercers països. En la seva revisió de la política comercial del febrer del 2021, la Comissió Europea es va comprometre a proposar un final immediat del suport al crèdit a l’exportació per al sector elèctric de carbó.

anunci

Al juny d’aquest any, els membres del G7 també van reconèixer que la continuació de la inversió mundial en generació d’electricitat a base de carbó sense reducció era incompatible amb l’objectiu de limitar l’escalfament global a 1.5 ° C i es van comprometre a posar fi al nou suport directe del govern per a la generació d’energia global a base de carbó. internacionalment a finals de 2021, fins i tot mitjançant finançament públic.

anunci
Seguir llegint

EU

Setmana següent: l'estat en què ens trobem

publicat

on

La gran peça fixa d’aquesta setmana serà la declaració del president de la Comissió Europea, von der Leyen, sobre l’Estat de la UE (SOTEU) al Parlament Europeu a Estrasburg. És una presumpció manllevada dels Estats Units, quan el president dels Estats Units es dirigeix ​​al Congrés a principis de cada any per exposar els seus plans (i fins ara ha estat sempre actual) per a l'any següent. 

Sempre em sorprèn la confiança en mi mateix i la creença gairebé indestructible que els Estats Units són la nació més gran de la terra. Tot i que pensar que ets fantàstic ha de ser un estat d’ànim agradable, l’estat dolent dels Estats Units a tants nivells en aquest moment em fa pensar que l’ull excessivament crític que els europeus llancen al seu terreny pot ser una perspectiva més sana. Tot i així, de vegades estaria bé que poguéssim reconèixer els molts avantatges de la UE i ser una mica més "europeus i orgullosos".

És difícil avaluar l’interès que SOTEU exerceix fora dels més compromesos amb les activitats de la UE. Com a regla, els europeus, a part d’un petit grup dels més devots, no es dediquen a la molèstia de saber què tan bona és la UE, ni tampoc a entusiasmar-se per la seva direcció. Tot i que podríem haver reflexionat sobre el contrafactual, el Regne Unit ha proporcionat a tots els ciutadans de la UE una mirada molt clara de "i si?" 

anunci

Mirant on el món, la UE sembla que es troba en un estat més saludable que la majoria - això també té un significat literal aquest any, probablement som el continent més vacunat de la terra, hi ha un pla ambiciós de turbo carregar la nostra economia la seva caiguda pandèmica i el continent han traçat la barbeta i han decidit no fer res més que conduir el món a combatre el canvi climàtic. Personalment, sento un gran creixement d’esperança pel fet que sembla que hem decidit prou col·lectivament amb els que pertanyen a la UE que volen retrocedir sobre els valors democràtics i l’estat de dret. 

Aquesta setmana arribaran diverses propostes de la Comissió: Vestager presentarà el pla per a la "dècada digital d'Europa"; Borrell exposarà els plans de la UE per a vincles amb la regió indo-pacífica; Jourova exposarà el pla de la UE sobre protecció dels periodistes; i Schinas presentarà el paquet de la UE sobre resposta i preparació a les emergències sanitàries. 

És, per descomptat, un ple del Parlament. A part de SOTEU, es debatrà sobre la situació humanitària a l'Afganistan i les relacions de la UE amb el govern talibà; la llibertat dels mitjans de comunicació i l’estat de dret a Polònia, la Unió Europea de la Salut, la Targeta Blava de la UE per a immigrants altament qualificats i els drets LGBTIQ estan a debat.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències