Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

organitzacions de la societat civil donen la benvinguda nova FEAD

COMPARTIR:

publicat

on

20140220PHT36565_originalLes organitzacions de la societat civil han acollit amb satisfacció l’aprovació del Parlament Europeu del nou Fons d’Ajut Europeu per a les Persones més Desvalgudes (FEAD) ahir, 25 de febrer. Aquesta aprovació demostra clarament que la Unió Europea està compromesa amb la cohesió social i la lluita contra la pobresa. Tot i això, encara queda molt per fer abans que l’ajut promès arribi als més vulnerables.

L’aprovació del Fons per a l’ajut europeu als més desfavorits marca el final de llargues i difícils negociacions. El nou fons contribueix considerablement a la prestació de béns i al suport als ciutadans que viuen en la pobresa i l’exclusió social. Però el FEAD s’hauria d’integrar en estratègies nacionals de lluita contra la pobresa més àmplies i exhaustives per maximitzar els seus efectes a nivell nacional. Aquesta és la forma més eficaç d'assegurar-se que complementarà i no substituirà la intervenció dels estats membres.

"La distribució de paquets d'ajuda no sempre sembla una bona cosa a fer. Som conscients de les preocupacions d'alguns estats membres sobre el suport al nou Fons", va dir Eberhard Lueder de l'Oficina Europea de la Creu Roja. "Però hi ha teoria, i hi ha és la realitat a la qual ens enfrontem en el nostre treball a les comunitats locals. A tot Europa veiem que cada vegada hi ha més gent que lluita per passar el mes. Demanen ajuda per fer front a necessitats urgents. No els podem deixar enrere ”.

El FEAD segueix els esquemes d’ajuda alimentària de la UE creats el 1987 per aprofitar millor els excedents alimentaris del sector agrícola. La Comissió Europea va proposar establir un nou Fons dins de les polítiques de cohesió social i situar no aliments, sinó persones al centre de l'atenció. Les organitzacions de la societat civil també acullen amb satisfacció la introducció d’un abast més ampli d’ajudes materials i no materials que haurà de cobrir el Fons. Ara els estats membres poden adaptar-se a les necessitats reals, escollint entre menjar, roba, articles per a la llar o activitats d’inclusió social (en complement amb el FSE).

Càritas Europa, Eurodiaconia, la Xarxa Europea de Lluita contra la Pobresa (EAPN), la Federació Europea d’Organitzacions Nacionals que Treballen amb Sense Llar (FEANTSA) i l’Oficina de la Creu Roja de la UE van reclamar reiteradament la creació d’un nou fons que involucri ONG en totes les etapes. és senzill d’implementar i pressupostat correctament.

"L'excel·lent cooperació de les organitzacions de la societat civil europea al llarg del procés legislatiu de la UE pel que fa al FEAD ens ha permès desenvolupar un Fons que pugui satisfer realment les necessitats de les organitzacions locals que contribueixen a la reducció de la pobresa", va dir el diputat europeu Emer Costello. de l'abast del Fons a l'assistència alimentària, l'assistència material i la inclusió social permetrà al Fons dirigir-se als més desfavorits de les nostres comunitats mitjançant una àmplia gamma d'intervencions d'acord amb les realitats i tradicions locals ".

Ara es demana als estats membres que impliquin les ONG de manera significativa en les diferents etapes de la programació i que utilitzin aquest fons per al suport incondicional dels més vulnerables i exclosos, que estan més allunyats del mercat de treball, i per fundar les seves accions sobre la protecció i la promoció de la dignitat de cada persona i els seus drets fonamentals i en la recerca del bé comú.

anunci

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències