Connecteu-vos amb nosaltres

Banca

Ajuts estatals: la Comissió aprova modificacions del pla de reestructuració del Royal Bank of Scotland

COMPARTIR:

publicat

on

Sucursal a l'antic estil RBSLa Comissió Europea ha conclòs que les propostes de les autoritats britàniques per modificar el pla de reestructuració del Royal Bank of Scotland (RBS) estan en línia amb les normes d’ajuts estatals de la UE. La Comissió ha constatat que un retard en la desinversió de l'entitat bancària de pimes del Regne Unit Rainbow, RBS, no posarà en perill la viabilitat del negoci. La Comissió també ha acordat canvis en els termes del dividend prioritari rebut pel Regne Unit. Els canvis aprovats avui alinearan millor els incentius de RBS amb els del Regne Unit sense donar lloc a dividends més baixos en comparació amb el que realment es podria esperar que RBS pagui en els termes existents.

El vicepresident de la Comissió encarregat de la política de competència, Joaquín Almunia, va dir: "Establir Rainbow com a actor independent del mercat és clau per augmentar la competència al mercat britànic de serveis bancaris a les pimes. La Comissió ha acordat ampliar el termini per desinvertir Rainbow perquè Les autoritats britàniques i RBS han demostrat el seu compromís amb crear i desinvertir Rainbow com un banc independent sòlid ".

El 2009, la Comissió va aprovar el pla de reestructuració de RBS (vegeu IP / 09 / 1915). Com a part del pla de reestructuració, el Regne Unit es va comprometre a desinvertir de les operacions bancàries de pimes britàniques de RBS, Rainbow, per solucionar els problemes de competència del sector bancari concentrat de pimes britàniques i mitjanes empreses, on RBS és el banc líder. RBS va intentar desinvertir Rainbow proposant transferir els actius i passius de Rainbow a un comprador amb operacions bancàries existents al mercat minorista i de pimes del Regne Unit. No obstant això, després de tres anys de negociacions sense èxit amb possibles compradors, RBS va haver de modificar els seus plans i, en canvi, procedir a establir Rainbow com un banc independent.

Això significava que RBS no va poder respectar la data límit compromesa a finals de desembre de 2013 i el Regne Unit va sol·licitar ajornar la disposició de Rainbow diversos anys. Les autoritats britàniques es van comprometre a que RBS desenvolupés el negoci Rainbow com un banc totalment viable de forma autònoma i preservés la viabilitat i la competitivitat del negoci Rainbow fins a la completa desinversió. La Comissió està satisfeta que la viabilitat i la competitivitat de Rainbow no es posin en perill pel retard.

El pla de reestructuració de 2009 també preveia que RBS pagués un dividend prioritari (Dividend Access Share - DAS) a l'estat del Regne Unit abans de pagar dividends sobre accions. Tanmateix, les expectatives que RBS obtingui beneficis significatius a partir del 2011 no s'han materialitzat i no s'ha efectuat cap pagament en virtut del DAS. De cara al futur, els termes anteriors del DAS i la rendibilitat inferior a l'esperada de RBS probablement haurien desincentivat els pagaments de dividends i afavorit la retenció de capital. Per a per solucionar aquesta situació, segons els termes modificats, el DAS se substitueix per un import de dividend fix, que RBS pagarà a HM Treasury. La Comissió considera que un inversor privat hauria acceptat aquests canvis i que no confereixen cap avantatge a RBS. Per tant, la Comissió va concloure que les modificacions dels termes del DAS no comporten ajudes estatals addicionals a RBS.

Fons

RBS és un dels grups de serveis financers més grans d'Europa. Durant la crisi financera, a finals del 2008, RBS va estar a punt de col·lapsar.

anunci

Entre altres mesures de suport estatal, RBS va rebre una recapitalització de 25.5 milions de lliures per part de l'Estat del Regne Unit contra l'emissió d'accions B. Juntament amb l'emissió d'accions B, HM Treasury va rebre el dret a una única "acció d'accés al dividend" (DAS) global, que és un dividend prioritari no acumulatiu discrecional. A la pràctica, RBS no ha pagat dividends segons el DAS. Des de l’1 de gener de 2012, per a qualsevol nova recapitalització, si un banc no pot pagar el dividend d’un instrument híbrid estatal en efectiu, l’ha de pagar en accions noves (vegeu IP / 11 / 1488).

Les versions no confidencials d’aquestes decisions es posaran a disposició amb el número de cas SA.38304 a Registre d'ajudes estatals al competència lloc web un cop les qüestions de confidencialitat s'han resolt. Les noves publicacions de decisions sobre ajuts estatals a Internet i en el Diari Oficial es troba en el State Aid Weekly e-News.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències