Connecteu-vos amb nosaltres

Discapacitat

Les persones amb discapacitat són els "treballadors invisibles"?

COMPARTIR:

publicat

on

cadira de rodes-ordinador portàtilSegons les últimes dades de la UE, encara hi ha una diferència del 26% en les taxes d'ocupació de les persones amb i sense discapacitat a tota la UE. Això és 30 punts inferior a l'objectiu d'Europa 2020 del 75% d'ocupació per a les persones amb discapacitat. Malgrat la implementació de diferents polítiques nacionals i regionals encaminades a augmentar la participació de les persones amb discapacitat en el mercat de treball, en general la taxa de participació de les persones amb discapacitat és significativament inferior a la de les persones sense discapacitat, fet que reforça les desigualtats socials. En el marc de la seva implicació en el Projecte DISCIT, On 10 2014 desembre, EDF va organitzar una discussió amb Eurostat i els principals responsables polítics de la UE per intercanviar informació i dades sobre aquest important tema i recollir idees innovadores sobre el camp. Amb el títol 'Les persones amb discapacitat en el treball: els treballadors invisibles?', la trobada va tenir lloc al Parlament Europeu acollida per l'eurodiputada Jutta Steinruck, coordinadora de S&D de la Comissió d'Ocupació.

En obrir el debat, la vicepresidenta d'EDF, Gunta Anca, ha subratllat la importància del dret al treball de les persones amb discapacitat: “L'accés al treball és un dret fonamental i la condició perquè les persones amb discapacitat puguin viure de manera autònoma i tenir qualitat de vida. millor. Malauradament, la taxa d'ocupació de les persones amb discapacitat encara és baixa i la mateixa UE i cadascun dels seus estats membres haurien de treballar per assegurar la participació activa de les persones amb discapacitat a la societat".

Per la seva banda, l'eurodiputada Jutta Steinruck, va dir que eliminar les barreres per a les persones amb discapacitat i fer que Europa sigui accessible per a tothom és un deure social. També va subratllar que els drets de la discapacitat no s'han de considerar com una petita part de les polítiques socials, sinó que s'han d'integrar a totes les polítiques de la UE.

Més informació sobre el debat, fotos de la trobada i totes les presentacions dels ponents estan disponibles al web d'EDF

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències