Connecteu-vos amb nosaltres

Negocis

Programa de treball de la Comissió 2015: "Bon embalatge, però el contingut encara no s'ha descobert"

COMPARTIR:

publicat

on

Juncker-prensatelasEUROCHAMBRES considera que el Programa de treball de la Comissió 2015 publicat el 16 de desembre marca moltes de les caselles adequades per a la comunitat empresarial. Les noves propostes sobre el mercat interior, el mercat únic digital, la unió dels mercats de capitals, el comerç i la inversió, la unió de l'energia i la mobilitat laboral, així com la promesa d'un acord interinstitucional per a una millor legislació revisada, destaquen com a potencialment beneficioses. No obstant això, fins que no es disposi de més detalls sobre el contingut específic dels molts paquets lloables, és difícil estimar quina substància afegirà el programa de treball a la retòrica positiva sobre l'ocupació i el creixement de la nova Comissió.

El secretari general d'EUROCHAMBRES, Arnaldo Abruzzini, va dir: “La Comissió s'ha incorporat clarament a l'esperit nadalenc i ha proporcionat una sèrie de paquets ben embolcallats. Però haurem d'esperar fins que s'obrin i s'examinin abans de saber que es corresponen amb la llista de desitjos de la comunitat empresarial".

Accés al mercat amb raó destacat

El programa de treball de 2015 aborda moltes àrees que són crucials per impulsar la reactivació econòmica de la UE, cap més que l'accés al mercat. Avui dia, la tecnologia digital permet fins i tot a les empreses més petites i joves comerciar immediatament a tot Europa i a tot el món. La política de la UE en una sèrie de dossiers ha de permetre, no limitar, aquesta tendència del mercat. “No necessitem un nou conjunt de normes per a l'anomenat mercat únic digital; hem de garantir que les disposicions del mercat únic en general siguin adequades per a l'era digital. El programa de treball del 2015 reflecteix amb raó aquesta necessitat”, va dir Abruzzini.

els recessos

EUROCHAMBRES també avala l'èmfasi en la retirada de propostes que es considerin subòptimes, obsoletes o políticament inabastables. És important que la nova Comissió se centri en una gamma limitada d'iniciatives polítiques que contribuiran als objectius de l'estratègia Europa 2020 i on la intervenció a nivell de la UE tingui un valor afegit.

“Les administracions anteriors han adoptat de vegades un enfocament de 'legislar primer, justificar després' i això ha donat lloc a un catàleg de normes que no compleixen el seu objectiu polític. Menys és de vegades més i interpretem el programa de treball del 2015 com un senyal encoratjador que la formulació de polítiques basades en l'evidència no serà substituïda per un imperatiu polític a la nova Comissió", va concloure Abruzzini.

anunci

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències