Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

Ofensiva d'inversió de la UE: la Comissió i el BEI presenta un nou servei d'assessorament sobre els instruments financers

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

còpia BEIA 19 de gener, es posa en marxa la Comissió Europea, en col·laboració amb el Banc Europeu d'Inversions (BEI) fi-compass, un nou servei d’assessorament en instruments financers per als Fons Europeus Estructurals i d’Inversió (Fons ESI). Aquest servei forma part del centre d'assessorament "finestreta única", que es llançarà com a part important de la UE Pla d'inversió.  
 
El treball per lliurar el Pla d’inversions avança ràpidament. Només 50 dies després que el president Jean-Claude Juncker hagi anunciat plans per a una ofensiva d'inversió a la UE, i la Comissió ja ha posat en marxa un proposta legislativa per al Fons Europeu d’Inversions Estratègiques (EFSI) - mobilitzar com a mínim 315 mil milions d’euros en inversions públiques i privades a tota la Unió Europea. Amb el llançament de fi-compass, la Comissió i el BEI ara es mouen ràpidament per complir el segon pilar del pla d'inversions per fer que la inversió real passi a l'economia. Aquest segon pilar té com a objectiu millorar l'assistència tècnica (amb un centre d'assessorament per proporcionar tot el suport tècnic i financer necessari per als promotors públics i privats) i proporcionar transparència als inversors. A finals d’any es posarà en marxa un projecte de transparència de projectes viables amb el BEI.  
 
Aquesta nova plataforma de fi-brúixola es llançarà durant dos dies conferència assistit pel vicepresident de la Comissió Europea, Jyrki Katainen, responsable de la feina, el creixement i la competitivitat, la comissària regional, Corina Creţu i el vicepresident del BEI, Wilhelm Molterer. Uniran els estats membres i les regions en aquesta conferència d’alt nivell per intercanviar experiències i bones pràctiques sobre el disseny i l’ús d'aquests instruments.
Parlant abans del llançament, el vicepresident Jyrki Katainen va dir: "Hi ha diners, però els inversors ens diuen que necessiten projectes ben estructurats i accés a informació clara per tornar a connectar el finançament d'inversions amb una sèrie de projectes de confiança. Volem ràpid fer un seguiment dels treballs per establir un centre tècnic que proporcionarà una finestreta única per assessorar i donar suport a possibles inversors. El llançament de fi-compass és un pas important en la bona direcció ".
 
Creţu va dir: "Acull amb satisfacció el llançament del fi-compass per agrupar el nostre coneixement conjunt per obtenir el millor impacte sobre el terreny. Exemples excel·lents serveixen d'inspiració per a altres països, en particular aquells que lluiten per obtenir finançament de la UE i garantir-ne un ús eficient Animo els estats membres a duplicar la quantitat d’inversions canalitzades a través d’instruments financers en el nou període de programació. "
Molterer va dir: "El BEI, amb la seva experiència tècnica, sectorial i específica per país, té un potencial per fomentar un ús més generalitzat dels instruments financers. Aquesta experiència ha estat àmpliament reconeguda per la Comissió i els estats membres. L’utilitzarem per ajudar els destinataris de fons de la UE a dirigir-se a projectes amb una elevada viabilitat econòmica ".
 
La plataforma de fi-brúixola serà un important facilitant que els estats membres facin ús d'instruments financers sota els fons de l'IES, ja que la política de cohesió tindrà un paper fonamental per assolir els objectius del pla d'inversió, en termes d'inversions estratègiques i fructíferes, d'ocupació creació i creixement sostenible.
 
El pla d'inversió es va fixar com a objectiu doblar l'ús d'instruments financers a 2014-2020; mitjançant l’ús d’ells, augmentarà la rendibilitat de cada euro invertit als estats membres. Fi-compass, creada per la Comissió Europea i el BEI, té com a objectiu millorar i enfortir l’experiència de les autoritats de gestió i dels agents que treballen amb aquests instruments financers.
 
Fons
Els instruments financers inclouen préstecs, garanties, fons propis, capital risc i altres instruments que pateixen riscos, possiblement combinats amb subvencions a tipus d'interès o subvencions a la quota de garantia. Representen una manera eficient d’utilitzar els fons del pressupost de la UE per permetre la inversió en l’economia. 
 
La normativa sobre fons ESI per a 2014-2020 ha ampliat l'abast dels instruments financers per incloure tots els objectius temàtics i els cinc fons estructurals i d'inversió europeus: el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), el Fons de Cohesió (FC), el Social Europeu Fons (FSE), el Fons Europeu Agrícola per al Desenvolupament Rural (FEADER) i el Fons Europeu Marítim i de Pesca (FEMP). 
 
Els comissaris de política regional, agricultura i desenvolupament rural, ocupació, competències socials i mobilitat laboral, medi ambient, afers marítims i pesca, el vicepresident del BEI i director general del Fons europeu d'inversió (FEI) han signat un memoràndum d'enteniment (MdE) d’una associació d’assistència tècnica i serveis d’assessorament per donar suport a l’ús d’instruments financers en el marc de l’ESIF i del Programa per a l’ocupació i la innovació social (EaSI). 
 
La conferència és la primera d’una sèrie d’actuacions d’acord amb el MoU, que serà un compromís de set anys entre la Comissió i el BEI. La plataforma consultiva fi-compass proporcionarà als estats membres i les seves autoritats de gestió, així com als proveïdors de microcrèdits, oportunitats d'aprenentatge i de suport per al desenvolupament d'instruments financers. 
 
La plataforma consultiva fi-compass es complementarà a finals d’any amb el llançament d’una iniciativa d’assistència multi-regional que reuneix autoritats de gestió i institucions financeres. Aquesta iniciativa té com a objectiu donar suport a l’ús potencial d’instruments financers en àrees prioritàries d’inversió compartides per regions d’almenys dos estats membres diferents.

Banc Central Europeu (BCE)

Lagarde, del BCE, manté les portes obertes a una inflació més elevada

publicat

on

By

La inflació a la zona de l’euro podria superar les previsions ja elevades del Banc Central Europeu, però hi ha pocs indicis que això passi, la presidenta del BCE, Christine Lagarde (A la foto) va dir el dilluns (27 de setembre), escriu Balazs Koranyi, Reuters.

"Tot i que la inflació podria resultar més feble del previst si l'activitat econòmica es veiés afectada per un renovat enduriment de les restriccions, hi ha alguns factors que podrien conduir a pressions de preus més fortes del que s'espera actualment", va dir als parlamentaris del Parlament Europeu.

"Però fins ara veiem signes limitats d'aquest risc, cosa que significa que el nostre escenari de base continua preveient que la inflació es mantingui per sota del nostre objectiu a mitjà termini", va afegir.

anunci

Seguir llegint

agricultura

Agricultura: llançament d'una jornada orgànica anual de la UE

publicat

on

El 24 de setembre, el Parlament Europeu, el Consell i la Comissió van celebrar el llançament d'una "jornada orgànica de la UE" anual. Les tres institucions van signar una declaració conjunta que establia a partir d'ara cada 23 de setembre com a dia orgànic de la UE. Això segueix el Pla d'acció per al desenvolupament de la producció ecològica, adoptada per la Comissió el 25 de març de 2021, que anunciava la creació d’aquest dia per donar a conèixer la producció ecològica.

A la cerimònia de signatura i llançament, el comissari d’Agricultura, Janusz Wojciechowski, va dir: “Avui celebrem la producció ecològica, un tipus d’agricultura sostenible on la producció d’aliments es fa en harmonia amb la natura, la biodiversitat i el benestar animal. El 23 de setembre també és l’equinocci de tardor, quan el dia i la nit són igualment llargs, símbol de l’equilibri entre l’agricultura i el medi ambient que s’adapta idealment a la producció ecològica. M’alegra que juntament amb el Parlament Europeu, el Consell i els actors clau d’aquest sector puguem iniciar aquesta jornada anual ecològica de la UE, una gran oportunitat per donar a conèixer la producció ecològica i promoure el paper clau que té en la transició cap a la sostenibilitat. sistemes alimentaris ".

L’objectiu general del pla d’acció per al desenvolupament de la producció ecològica és impulsar substancialment la producció i el consum de productes ecològics per contribuir a l’assoliment dels objectius de les estratègies de granja a forquilla i de biodiversitat, com ara la reducció de l’ús de fertilitzants, pesticides. i antimicrobians. El sector orgànic necessita les eines adequades per créixer, tal com s’estableix en el pla d’acció. Estructurat al voltant de tres eixos - augmentar el consum, augment de la producciói millorar encara més la sostenibilitat del sector - Es presenten 23 accions per garantir un creixement equilibrat del sector.

anunci

Accions

Per impulsar el consum, el pla d’acció inclou accions com informar i comunicar sobre la producció ecològica, promoure el consum de productes ecològics i estimular un major ús d’orgànics als menjadors públics mitjançant la contractació pública. A més, per augmentar la producció ecològica, el Política Agrícola Comuna (PAC) seguirà sent una eina clau per donar suport a la conversió a l'agricultura ecològica. Es complementarà, per exemple, amb esdeveniments d'informació i xarxes per compartir bones pràctiques i certificació per a grups d'agricultors en lloc de per a particulars. Finalment, per millorar la sostenibilitat de l’agricultura ecològica, la Comissió dedicarà almenys el 30% del pressupost a la investigació i la innovació en el camp de l’agricultura, el bosc i les zones rurals a temes específics o rellevants per al sector ecològic.

Fons

anunci

La producció ecològica comporta una sèrie d’avantatges importants: els camps orgànics tenen al voltant d’un 30% més de biodiversitat, els animals de cultiu ecològic gaudeixen d’un major grau de benestar animal i prenen menys antibiòtics, els agricultors ecològics tenen ingressos més elevats i són més resistents i els consumidors saben exactament què fan. estan obtenint gràcies al Logotip ecològic de la UE.

Més informació

El pla d’acció per al desenvolupament del sector orgànic

Estratègia de granja a forquilla

Estratègia de biodiversitat

L’agricultura ecològica a simple vista

Política Agrícola Comuna

Seguir llegint

agricultura

Política agrícola comuna: Com dóna suport la UE als agricultors?

publicat

on

Des de donar suport als agricultors fins a protegir el medi ambient, la política agrícola de la UE cobreix diversos objectius. Esbrineu com es finança l’agricultura de la UE, la seva història i el seu futur, Societat.

Què és la política agrícola comuna?

La UE dóna suport a l'agricultura a través del seu Política Agrícola Comuna (CAP). Creada el 1962, ha sofert diverses reformes per fer l’agricultura més justa i sostenible per als agricultors.

anunci

Hi ha prop de 10 milions d’explotacions a la UE i els sectors agrícola i alimentari junts proporcionen prop de 40 milions de llocs de treball a la UE.

Com es finança la Política Agrària Comuna?

La Política Agrària Comuna es finança a través del pressupost de la UE. Sota la Pressupost de la UE per al 2021-2027, S’han destinat 386.6 milions d’euros a l’agricultura. Es divideix en dues parts:

anunci
  • 291.1 milions d’euros per al Fons Europeu de Garantia Agrària, que proporciona ajuts als ingressos per als agricultors.
  • 95.5 milions d’euros per al Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural, que inclou finançament per a zones rurals, accions climàtiques i gestió dels recursos naturals.

Com es veu l’agricultura de la UE avui en dia? 

COVID-19 va afectar els agricultors i el sector agrícola i la UE va introduir mesures específiques per donar suport a la indústria i als ingressos. Les normes actuals sobre com s’haurien de gastar els fons de la PAC s’executen fins al 2023 a causa dels retards en les negociacions pressupostàries. Això requeria un acord de transició per protegir els ingressos dels agricultors i garantir la seguretat alimentària.

La reforma significarà una política agrícola comuna més respectuosa amb el medi ambient?

L’agricultura de la UE suposa aproximadament 10% de les emissions de gasos d’efecte hivernacle. La reforma hauria de conduir a una política agrícola de la UE més respectuosa amb el medi ambient, més justa i transparent, van dir els eurodiputats, després d'un es va arribar a un acord amb el Consell. El Parlament vol relacionar la PAC amb l'acord de París sobre el canvi climàtic, alhora que augmenta el suport als joves agricultors i a les petites i mitjanes explotacions. El Parlament votarà l’acord final el 2021 i entrarà en vigor el 2023.

La política agrícola està lligada a la Acord Verd Europeu i la Estratègia Farm to Fork de la Comissió Europea, que té com a objectiu protegir el medi ambient i garantir aliments saludables per a tothom, alhora que garanteix els mitjans de subsistència dels agricultors.

Més informació sobre agricultura

Sessió d'informació 

Comprovar el progrés legislatiu 

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències