Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

El BCE retalla les expectatives d'inflació i s'estén programa d'alleugeriment quantitatiu

COMPARTIR:

publicat

on

Mario Draghi,Mario Draghi, president del BCE, Vítor Constâncio, vicepresident del BCE, Frankfurt am Main, 3 desembre 2015

"Senyores i senyors, el vicepresident i jo estem encantats de donar-vos la benvinguda a la nostra roda de premsa. Ara informarem del resultat de la reunió d'avui del Consell de Govern, a la qual també va assistir el vicepresident de la Comissió, el senyor Dombrovskis. .

"Basant-nos en les nostres anàlisis econòmiques i monetàries periòdiques, avui hem realitzat una avaluació exhaustiva de la fortalesa i la persistència dels factors que actualment frenen el retorn de la inflació a nivells inferiors, però propers al 2% a mitjà termini, i reexaminats Com a resultat, el Consell de Govern va prendre les decisions següents per assolir el seu objectiu d’estabilitat de preus:

"En primer lloc, pel que fa als tipus d'interès clau del BCE, vam decidir baixar el tipus d'interès de la facilitat de dipòsit en 10 punts bàsics fins al -0.30%. El tipus d'interès de les principals operacions de refinançament i el tipus de la facilitat de préstec marginal es mantindran sense canvis. en els seus nivells actuals del 0.05% i del 0.30% respectivament.

"En segon lloc, pel que fa a les mesures de política monetària no estàndard, vam decidir ampliar el programa de compra d’actius (APP). Les compres mensuals de 60 milions d’euros en virtut de l’APP es pretenen que s’executin fins a finals de març de 2017 o més enllà, si és necessari, i en qualsevol cas, fins que el Consell de Govern vegi un ajustament sostingut en el camí de la inflació consistent amb el seu objectiu d'aconseguir taxes d'inflació inferiors, però properes, al 2% a mitjà termini.

"En tercer lloc, vam decidir reinvertir els pagaments principals dels títols adquirits amb l'APP a mesura que vencin, durant el temps que sigui necessari. Això contribuirà tant a condicions de liquiditat favorables com a una posició de política monetària adequada. Els detalls tècnics es comunicaran a en el moment oportú.

"En quart lloc, vam decidir incloure, en el programa de compres del sector públic, instruments de deute negociables denominats en euros emesos per governs regionals i locals ubicats a la zona de l'euro a la llista d'actius elegibles per a les compres regulars dels respectius bancs centrals nacionals.

anunci

"En cinquè lloc, vam decidir continuar realitzant les principals operacions de refinançament i operacions de refinançament a llarg termini de tres mesos com a procediments de licitació a tarifa fixa amb assignació completa durant el temps necessari i, com a mínim, fins al final del darrer període de manteniment de les reserves del 2017.

"Les decisions d'avui s'han pres per garantir un retorn de les taxes d'inflació cap a nivells inferiors, però propers, al 2% i, per tant, per ancorar les expectatives d'inflació a mitjà termini. Les darreres projeccions del personal incorporen l'evolució favorable del mercat financer després de la nostra última Encara indiquen riscos negatius continuats per a les perspectives d'inflació i una dinàmica d'inflació lleugerament més feble del que s'esperava anteriorment. Això segueix les revisions a la baixa en exercicis de projecció anteriors. entorn extern.

"Les nostres noves mesures garantiran condicions financeres acomodatícies i reforçaran encara més l'impacte substancial de la relaxació de les mesures preses des del juny del 2014, que han tingut efectes positius significatius sobre les condicions de finançament, el crèdit i l'economia real. Les decisions d'avui també reforcen l'impuls de la zona de l'euro recuperació econòmica i enfortir la seva resistència davant els recents xocs econòmics mundials. El Consell de Govern supervisarà de prop l’evolució de les perspectives d’estabilitat de preus i, si es justifica, està disposat i és capaç d’actuar mitjançant l’ús de tots els instruments disponibles dins del seu mandat per tal de mantenir un grau adequat d’acomodació monetària. En particular, el Consell de Govern recorda que l’APP proporciona una flexibilitat suficient quant a l’ajust de la seva mida, composició i durada.

"Permeteu-me explicar ara la nostra avaluació amb més detall, començant per l'anàlisi econòmica. El PIB real de la zona de l'euro va augmentar un 0.3%, intertrimestral, en el tercer trimestre del 2015, després d'un augment del 0.4% en el trimestre anterior, el més probable a causa d'una contribució positiva continuada del consum, junt amb l'evolució més silenciosa de la inversió i les exportacions. Els indicadors de l'enquesta més recents apunten al creixement del PIB real en curs durant l'últim trimestre de l'any. De cara al futur, esperem que es mantingui la recuperació econòmica. La demanda interna haurien de ser recolzats per les nostres mesures de política monetària i el seu impacte favorable sobre les condicions financeres, així com pels avenços anteriors realitzats en la consolidació fiscal i les reformes estructurals. , per tant, el consum privat i la inversió. A més, és probable que la despesa pública augmenti en algunes parts de l'euro a, reflectint mesures de suport als refugiats. Tot i això, la recuperació econòmica a la zona de l’euro continua esmorteïda per les perspectives de creixement moderades dels mercats emergents i el comerç mundial moderat, els ajustos necessaris del balanç en diversos sectors i el lent ritme d’implementació de les reformes estructurals.

"Aquesta perspectiva es reflecteix àmpliament en les projeccions macroeconòmiques del personal de l'Eurosistema de desembre de 2015 per a la zona de l'euro, que preveuen un PIB real anual augmentant un 1.5% el 2015, un 1.7% el 2016 i un 1.9% el 2017. En comparació amb les projeccions macroeconòmiques del personal del BCE del setembre del 2015 , les perspectives de creixement del PIB real es mantenen en gran mesura inalterades.

"Els riscos per a les perspectives de creixement de la zona de l'euro es relacionen en particular amb les incerteses augmentades sobre l'evolució de l'economia mundial, així com amb els riscos geopolítics més amplis. Aquests riscos poden influir en el creixement mundial i la demanda exterior d'exportacions de la zona de l'euro i en la confiança més àmpliament.

"Segons l'estimació ràpida d'Eurostat, la inflació IPCH anual de la zona de l'euro va ser del 0.1% al novembre del 2015, sense canvis respecte a l'octubre, però inferior a l'esperat. Això va reflectir increments de preus una mica més febles en els serveis i els béns industrials, compensats principalment per una contribució menys negativa dels preus de l'energia Basant-se en la informació disponible i els preus actuals de futurs del petroli, s’espera que les taxes d’inflació anuals de l’IPCH augmentin al començament de l’any, principalment a causa dels efectes bàsics associats a la caiguda del preu del petroli a finals del 2014. Durant el 2016 i el 2017 , es preveu que les taxes d’inflació augmentin encara més, amb el suport de les nostres mesures de política monetària anteriors –i complementades per les anunciades avui–, la recuperació econòmica esperada i el traspàs de les caigudes passades del tipus de canvi de l’euro. El Consell de Govern supervisarà de prop l’evolució de les taxes d’inflació durant el període següent.

"Aquest patró ampli també es reflecteix en les projeccions macroeconòmiques del personal de l'Eurosistema de desembre de 2015 per a la zona de l'euro, que preveuen una inflació anual de l'IPCH del 0.1% el 2015, de l'1.0% el 2016 i de l'1.6% el 2017. En comparació amb la macroeconòmica del personal del BCE del setembre del 2015 previsions, la perspectiva de la inflació HICP s’ha revisat lleugerament a la baixa.

"Quant a l'anàlisi monetària, les dades recents confirmen un sòlid creixement de la moneda monetària (M3), amb una taxa de creixement anual de M3 que va augmentar fins al 5.3% a l'octubre de 2015, passant del 4.9% al setembre. El creixement anual de M3 continua sent recolzat principalment per els components més líquids, amb l’agregat monetari estret M1 que creix a un ritme anual de l’11.8% a l’octubre, després de l’11.7% al setembre.

"La dinàmica dels préstecs va continuar el camí de la recuperació gradual observada des de principis del 2014. La taxa de variació anual dels préstecs a les empreses no financeres (ajustada per vendes de préstecs i titulització) va augmentar fins al 0.6% a l'octubre, davant del 0.1% al setembre. Malgrat aquestes millores, l’evolució dels préstecs a empreses continua reflectint la relació endarrerida amb el cicle empresarial, el risc de crèdit i l’ajust continu dels balanços del sector financer i no financer. La taxa de creixement anual dels préstecs a les famílies (ajustada per titulització) va augmentar fins a l’1.2% a l’octubre, en comparació amb l’1.1% al setembre. En general, les mesures de política monetària adoptades des del juny del 2014 han millorat clarament les condicions d’endeutament de les empreses i les llars i els fluxos de crèdit a tota la zona de l’euro.

"En resum, una comprovació creuada del resultat de l'anàlisi econòmica amb els senyals provinents de l'anàlisi monetària va confirmar la necessitat d'un estímul monetari addicional per tal de garantir un retorn de les taxes d'inflació cap a nivells inferiors, però propers a, 2%.

"La política monetària se centra a mantenir l'estabilitat de preus a mitjà termini i la seva posició acomodatícia dóna suport a l'activitat econòmica. No obstant això, per obtenir els beneficis complets de les nostres mesures de política monetària, altres àrees de política han de contribuir de manera decisiva. Donat un alt nivell d'atur estructural continuat i baix el creixement potencial de la producció a la zona de l’euro, la recuperació cíclica en curs hauria d’estar recolzada per polítiques estructurals efectives. En particular, les accions per millorar l’entorn empresarial, inclosa la provisió d’una infraestructura pública adequada, són vitals per augmentar la inversió productiva, impulsar la creació d’ocupació i La implementació ràpida i eficaç de les reformes estructurals, en un entorn de política monetària acomodatòria, no només conduirà a un creixement econòmic sostenible més alt a la zona de l’euro, sinó que també augmentarà les expectatives d’ingressos permanentment més alts i accelerarà els efectes beneficiosos de les reformes, de manera que la zona de l'euro serà més resistent a xocs globals. Les polítiques fiscals haurien de donar suport a la recuperació econòmica, tot mantenint el compliment de les normes fiscals de la Unió Europea. La implementació completa i coherent del Pacte d’Estabilitat i Creixement és crucial per a la confiança en el nostre marc fiscal. Al mateix temps, tots els països haurien d’esforçar-se per aconseguir una composició de polítiques fiscals més favorable al creixement ".

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències