Parlament configurat per rebutjar Comissió #TaxHaven llista negra

Els eurodiputats estan pressionant a la Comissió Europea per tornar a avaluar quins països han de ser inclosos en la llista negra de les jurisdiccions de rentat de diners no cooperativa. Un vot conjunt dels Afers Econòmics i Monetaris (ECON) i Llibertats Civils (LIBE) comitès demanar a la Comissió a reconsiderar la llista en una resolució el dimecres (3 de maig). La resolució serà ara sotmesa a votació en la propera sessió plenària.


MEP Sven Giegold, portaveu de política financera i econòmica del grup Verds / ALE, va dir: "llista negra de la Comissió dels països que porten un alt risc de rentat de diners és ridícul. La llista no conté cap centre financer offshore important sola. Substitució de Guyana amb Etiòpia en resposta a les crítiques del Parlament Europeu sembla com una mena de broma de mal gust de la Comissió. És obvi que no fa cap esforç per prendre les preocupacions del Parlament de debò.

"La Unió Europea necessita una veritable llista negra de països de rentat de diners. Enfront de les recents filtracions sobre el blanqueig de diners i l'evasió d'impostos, és inacceptable que Panamà i altres paradisos fiscals importants encara no estan inclosos en la llista negra de la Comissió.

"En comptes de seguint les limitades recomanacions del Grup d'Acció Financera (GAFI), la Comissió ha de dur a terme la seva pròpia avaluació i assignar amb urgència més personal per combatre el rentat de diners i el finançament del terrorisme. La Comissió de la UE no és capaç de dur a terme les seves tasques importants en la lluita contra els delictes financers amb només sis persones que treballen al soterrani de la Direcció General de Justícia i Protecció del Consumidor. El personal i els recursos han de ser impulsats a almenys 20 emprats en el curt termini ".

La Comissió identifica tercers països d'alt risc que són després sotmesos a mesures de deguda diligència augment de clients. La més recent llista negra a partir del juliol 2016 inclou onze països. Al gener de 2017, el Parlament Europeu va rebutjar una Llei de la Comissió Delegada per eliminar l'Estat de Guyana. La Comissió proposa ara simplement seguint les recomanacions del Grup d'Acció Financera (GAFI), el fòrum internacional contra el rentat de diners i el finançament del terrorisme, i la substitució de Guyana amb Etiòpia. ECON i LIBE han rebutjat aquesta 'còpia enganxar' com insuficient.

llista negra de juliol 2016 de la Comissió Europea per als països de rentat de diners d'alt risc inclou els següents països 11: Afganistan, Bòsnia, Guaiana, l'Iraq, Laos, Síria, Uganda, Vanuatu, el Iemen, Corea del Nord i l'Iran. L'últim acte delegat de la Comissió té com a objectiu eliminar de la llista d'Guaiana negre i reemplaçar amb Etiòpia. La llista no inclou cap dels principals centres financers offshore.

Fons

Al gener 19 2017, el Parlament Europeu va adoptar una resolució sobre el rebuig de la Comissió Delegada acte de novembre 24 2016.

acte delegat de la Comissió Europea de març de 24 2017 es modifica la Llista de rentat de diners tercers països no cooperatius.

Carta del Comissionat de Justícia Věra jourová als presidents de les comissions ECON, LIBE i PANA.

Resolució del Comitè LIBE ECON-rebutjant l'acte delegat de la Comissió de març de 24 2017.

Esmenes presentades a la resolució de la ECON-LIBE Comitè rebutjar l'acte delegat de la Comissió de març de 24 2017.

Criteris per a la llista negra països d'acord amb la quarta Directiva contra el blanqueig de diners (article 9 2 paràgraf de la Directiva (UE) 2015 / 849):

la política de tercers països - Article 9

1. S'identificaran jurisdiccions de països tercers que tenen deficiències estratègiques en els seus règims nacionals AML / CFT que representen importants amenaces per al sistema financer de la Unió ("països tercers d'alt risc") per protegir el bon funcionament del mercat interior.

2. La Comissió estarà facultada per adoptar actes delegats d'acord amb l'article 64 per identificar països tercers d'alt risc, tenint en compte les deficiències estratègiques, en particular en relació amb:

(A) el marc ALD / CFT legal i institucional del tercer país, en particular:

(I) La penalització del blanqueig de diners i el finançament del terrorisme;
(Ii) les mesures relatives a la deguda diligència del client;
(Iii) els requisits relatius al manteniment de registres, i;
(Iv) els requisits per informar de transaccions sospitoses.

(B) les facultats i procediments de les autoritats competents del tercer país a l'efecte de combatre el rentat de diners i el finançament del terrorisme, i;

(C) l'eficàcia del sistema ALD / CFT en el tractament de rentat de diners o finançament del terrorisme riscos del tercer país.

3. S'adoptaran els actes delegats a què fa referència el paràgraf 2 termini d'un mes després de la identificació de les deficiències estratègiques que es fa referència en aquest paràgraf.

4. La Comissió haurà de tenir en compte, quan correspongui, en l'elaboració dels actes delegats a què es refereix el paràgraf 2, les avaluacions, les avaluacions o els informes pertinents elaborats per organitzacions internacionals i establiments habituals amb competència en l'àmbit de la prevenció del blanqueig de capitals i la lluita contra el finançament del terrorisme, en relació amb els riscos que plantegen els països tercers.

etiquetes: , , , , , , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Economia, EU, EU, Comissió Europea, Parlament Europeu, evasió d'impostos, impostos