Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

Lloguers a curt termini: un gran pas per a habitatges més assequibles i ciutats més habitables

COMPARTIR:

publicat

on

Aquesta setmana els eurodiputats han votat a favor de l'acord del triòleg sobre la recollida de dades sobre lloguers a curt termini. Amb aquesta regulació, es millorarà la recollida i l'accés a les dades sobre els serveis d'allotjament de lloguer de curta durada, permetent a les autoritats locals fer complir les normes vigents. El Grup Verds/ALE celebra l'acord assolit en el triàleg, que inclou l'harmonització dels requisits de registre per als amfitrions, la clarificació de les regles per garantir que els números de registre es mostrin i es comprovi, una obligació per a les plataformes de combatre els lloguers il·legals mitjançant la realització de controls aleatoris i la racionalització de l'intercanvi de dades entre plataformes en línia i autoritats públiques.

Kim van Sparrentak, eurodiputat dels Verds/ALE i ponent de l'expedient, comenta:

"El lloguer ocasional d'habitacions va passar de ser una manera per a la gent de guanyar diners extra a un model de negoci en tota regla impulsat pels inversors. En treure els habitatges del mercat i augmentar els preus, els lloguers a curt termini tenen un impacte negatiu en l'habitatge assequible a les grans ciutats i zones turístiques, i posen pressió sobre la habitabilitat dels barris.

"Algunes ciutats ja han introduït normes per abordar aquest problema, però les plataformes s'han negat a compartir dades amb les autoritats. Aquesta normativa posa les bases per millorar la recollida i l'accés a aquestes dades, permetrà a les ciutats d'arreu d'Europa fer complir les seves normes locals i contribuirà a un millor accés a un habitatge assequible. Aquest és un gran pas per a ciutats més habitables. No podem permetre que les plataformes en línia converteixin les nostres ciutats en closques buides destinades exclusivament al benefici corporatiu".

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències