Connecteu-vos amb nosaltres

Educació

cecs guies crida a la ratificació del tractat de Marràqueix

COMPARTIR:

publicat

on

Llibre Braille + + xgold + 2012Al Parlament Europeu de Brussel·les el 17 de desembre, líders cecs de tota Europa van instar la UE a donar-los un regal de Nadal vencit: ratificació del Tractat de Marràqueix. El tractat, si es ratifica, els ajudaria a acabar amb la "fam de llibres", en què només hi ha un poc per cent dels llibres disponibles en formats accessibles, com ara àudio o lletra gran.

Diversos membres del Parlament Europeu i del Diàleg TransAtlàntic sobre el Consumidor (TACD) es van unir a aquesta crida.

Fins ara, sis mesos després de l’acord del tractat, la UE encara no ha fet res per ratificar-lo. Si el tractat no es ratifica, no pot fer res per ajudar les persones cegues a obtenir els llibres que necessiten per a l'educació, la instrucció i la inclusió a la societat.

El president de la Unió Europea de Cecs, Wolfgang Angermann, que va dirigir la diputació de la UER, va dir: “La informació és el que necessitem per a les nostres decisions i decisions en tots els aspectes de la vida. Per tant, l’accés a la informació és un dret humà bàsic. Després de tot el treball dur per obtenir aquest tractat, la comunitat cega i amb visions parcials ha esperat prou. És escandalós que sis mesos després d’acordar el text del Tractat, la UE encara no hagi signat el Tractat i ni tan sols hagi decidit sobre el procediment legal que hauran d’utilitzar els Estats membres i el Parlament Europeu en el procés de ratificació. La UER insta tots els estats membres a signar i ratificar urgentment el tractat. Demanem als membres del Parlament Europeu que continuïn donant suport a la nostra campanya, com han fet fantàsticament fins ara, per aconseguir una ratificació total i ràpida de la UE ".

L'eurodiputada Eva Lichtenberger va dir: "Aquest tractat és un gran pas endavant per als drets de les persones cegues i amb deficiències de vista. Només serà efectiu després de la ratificació per un nombre màxim de països. Ofereixo el meu suport a aquesta campanya i impulso la ratificació d’aquest tractat amb la màxima celeritat possible i animo a tots els meus companys a fer el mateix ".

Els participants van acollir amb satisfacció la resposta de Pierre Delsaux, que representava la Comissió Europea, quan va assegurar que la Comissió estava a favor que el procés de ratificació es dugui a terme abans i per separat de la revisió intensiva de la legislació de la UE sobre drets d'autor que s'espera durant els propers anys.

Segona campanya en curs

anunci

L’obtenció del tractat va requerir una dura campanya durant diversos anys, sobretot a la mateixa UE. Tot i això, el tractat només tindrà algun benefici si entra en vigor. Per fer-ho, almenys vint països l’han de ratificar. Tot i així, perquè sigui útil, cal que la ratificació estigui el més estesa possible. Només les organitzacions dels països que ho han ratificat poden enviar-se llibres entre si segons els termes del tractat. Ara mateix, la UER espera que la Comissió Europea iniciï el procés de ratificació. No ha demostrat cap urgència, de fet, ha mostrat reticència a fer-ho.

Part superior de la llista de desitjos de Nadal

Els delegats de la UER van deixar clar un fet senzill; no demanen caritat i bona voluntat nadalenca. EBU insta la UE a mostrar la humanitat i respectar els drets de les persones cegues ratificant el tractat ARA!

Més informació sobre el tractat de Marràqueix

Al centre d’aquest tractat hi ha un article que dóna permís a les biblioteques i organitzacions de persones cegues per compartir les seves col·leccions de títols accessibles amb altres comunitats del mateix idioma. Alguns exemples d'això són Espanya i Argentina, que poden compartir les seves col·leccions combinades de més de 150,000 títols a tota Amèrica Llatina tan bon punt el govern de cada país destinatari ratifiqui i apliqui el tractat. En definitiva, proporciona un marc legal crucial per a l’adopció d’excepcions nacionals de drets d’autor en països que no en tenen. També crea un règim internacional d’importació / exportació per a l’intercanvi de llibres accessibles a través de les fronteres.

Vegeu aquí un vídeo de Pare Nadal cec parlant al Parlament Europeu.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències