Connecteu-vos amb nosaltres

Energia

Europa es prepara per fer realitat l’energia de fusió

COMPARTIR:

publicat

on

eurofusion-saLa Comissió Europea i els laboratoris europeus de recerca en fusió llancen avui un programa conjunt europeu sobre fusió a Horizon2020: "EURO"fusió'- que garantirà un progrés significatiu en el camí cap a la realització de l'energia de fusió. Aquest programa conjunt té un pressupost global d’almenys 850 milions durant el període 2014-18, dels quals aproximadament la meitat provindran del programa d’investigació en energia de fusió Euratom Horizon 2020.

El vicepresident Oettinger, responsable d'energia, va dir: "La fusió té el potencial de convertir-se en una font d'energia fiable, segura, que no emeti CO2 i sigui sostenible. El llançament d'avui del nostre programa conjunt europeu sobre fusió mostra com Europa beneficia si unim la nostra força investigadora. EUROfusion proporciona el marc perquè Europa mantingui la seva posició de lideratge mundial en recerca sobre fusió: ara complim el repte."

A finals del 2012, tots els laboratoris de recerca de la UE van acordar un full de ruta detallat orientat a objectius cap a l'energia de fusió per al 2050. Aquests mateixos laboratoris ja han creat l'EUROfusió consorci i implementarà un programa conjunt de cinc anys per abordar els principals reptes científics i tecnològics identificats en la fase inicial del full de ruta. El focus principal durant aquest període serà el suport científic i tècnic al Reactor Experimental Termonuclear Internacional (ITER), actualment en construcció a França, i garantir que Europa estigui en condicions de capitalitzar l’èxit d’aquest projecte pioner. En particular, la infraestructura de recerca sobre fusió més gran del món en funcionament actualment - JET, el Joint European Torus, situat a Culham, Regne Unit - continuarà sent explotada per EUROfusió fins al 2018 i tindrà un paper clau en el suport a ITER.

EUROfusió també abordarà qüestions fonamentals relacionades amb el reactor de demostració de fusió de la pròxima generació, DEMO, que estarà connectat a la xarxa i proporcionarà un pla per al desplegament de reactors de fusió a tot el món, permetent a la fusió contribuir a satisfer les creixents necessitats energètiques del món després del 2050 juntament amb les energies renovables com l’energia eòlica i solar. En aquest esforç, EUROfusió continuarà la seva estreta cooperació amb la indústria europea i Fusion for Energy, l'Agència Europea d'ITER.

Més informació

EUROfusió
Mapa de carreteres Fusion
EFDA
Organització ITER
JET
MEMO / 14 / 570

anunci

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències