Connecteu-vos amb nosaltres

Energia

#BP Pot iniciar el canvi de lideratge en rus magnat del petroli Rosneft

COMPARTIR:

publicat

on

Pàgina d'inici-Carrusel-1Una font entre els accionistes de BP plc va informar que els accionistes no estan satisfets amb la propietat d'aquest sospitós actiu rus d'una participació del 19.75% a Rosneft. Segons la font, el descontentament és causat per una declaració del director general de la companyia, Robert Dudley, que diu que no té sentit augmentar la propietat més enllà del 20%. El valor de les accions de Rosneft propietat de BP ha caigut en 5.5 milions de dòlars des de la seva adquisició el març de 2013 a causa de la depreciació del ruble. escriu Steve McKay.

Aquest any, el govern rus té previst vendre el 19.5% de la seva participació del 69.5% per cobrir un enorme dèficit pressupostari federal. L'11 d'abril, el Russian Business Service, un mitjà independent, va informar que el cap de Rosneft, Igor Sechin, va instar el govern a evitar que BP obtingués la participació de bloqueig de l'empresa que li permetria canviar la direcció de Rosneft.

El servei de premsa de l'empresa va refutar aquesta informació gairebé immediatament i ho va qualificar de fantasia. En un comunicat de premsa preparat precipitadament, va elogiar "una associació entre Rosneft i BP, el major accionista minoritari, com a estratègica, a llarg termini i basada en la confiança mútua". No obstant això, els accionistes de BP tenen serioses raons per estar insatisfets amb la gestió de la major empresa productora de petroli russa. Els estats financers de l'any 2015 de la companyia recentment disponibles al lloc web de l'empresa demostren que la direcció manipula conscientment els resultats financers amb l'objectiu d'embellir significativament una situació real.

L'empresa utilitza les Normes Internacionals de Comptabilitat, també conegudes com IAS, a la seva manera especial. Els auditors especifiquen que l'1 d'octubre de 2014 la societat, d'acord amb la NIC 39 'Instruments financers: reconeixement i valoració', va designar com a part dels seus passius denominats en dòlars sobre préstecs i préstecs com a instrument de cobertura dels ingressos d'exportació, que també eren en dòlars. denominat.

La informació sobre aquest enfocament innovador de la comptabilitat només es va revelar el febrer de 2015, el que significa que un canvi en la comptabilitat es va fer en secret i contràriament als requisits de les IAS. Les normes d'informació exigeixen que una empresa hagi de preparar i aprovar la documentació detallada del mecanisme comptable abans d'utilitzar instruments de cobertura. No obstant això, cap document corporatiu anterior menciona cap canvi en el mètode de comptabilitat relacionat amb la cobertura (incloent l'informe intermedi de la NIC, publicat el 29 d'octubre de 2014 que va mostrar una caiguda significativa del benefici).

A partir de llavors, la política comptable de l'empresa es va "corregir" per obtenir el resultat desitjat. Segons els analistes, l'ús d'aquest mètode comptable de passius de deute va permetre a Rosneft evitar pèrdues de 498 milions de rubles (excepte l'efecte fiscal de 100 milions de rubles) com a component d'"altres fons i reserves", però no a l'estat de resultats. Així, en lloc d'una pèrdua de 48 milions de rubles (500 milions de GBP), Rosneft va mostrar un benefici net de 350 milions de rubles (3.5 milions de GBP) el 2014.

El 2015, Rosneft continua utilitzant aquestes manipulacions per designar i tornar a designar els instruments de cobertura (probablement, també amb caràcter retroactiu) i va registrar un benefici positiu en divises de 86 milions de rubles (860 milions de GBP) als seus llibres. Al seu torn, les pèrdues de ForEx de 215 milions de rubles (2.5 milions de GBP) es van atribuir a "altres fons i reserves", mostrant així un efecte positiu de la cobertura sobre el P&L. L'objectiu d'aquestes reclassificacions és clarament presentar una millor imatge als accionistes de Rosneft.

anunci

Tanmateix, aquesta estratègia reflectirà malament la de l'empresa en el futur. Els analistes estimen que l'empresa haurà de registrar pèrdues anuals d'almenys 118 milions de rubles (1.1 milions de GBP) fins al 2019. Però això no és tot el truc. La companyia també informa de pèrdues de divises de 194 milions de rubles (2 milions de GBP) atribuïbles a les seves "operacions a l'estranger".

Per generar aquesta pèrdua, aquestes "transaccions i operacions a l'estranger" no revelades han de tenir uns actius nets mitjans de 690 milions de rubles o gairebé 7 milions de GBP si es procedeix de la taxa de devaluació del ruble del 28%. Rosneft no va revelar què són aquestes "transaccions i operacions".

Aparentment, els 7 milions de GBP del valor dels accionistes no són cap preocupació per a la direcció de Rosneft. La valoració dels derivats s'ha convertit en una eina més de manipulació dels resultats financers. D'acord amb la política comptable de les NIC, el valor raonable dels derivats s'ha de determinar utilitzant les dades de mercat disponibles.

No obstant això, la companyia no té en compte la seva pròpia política comptable i els requisits de les NIC que estableixen a la Nota 31 que estima el valor dels derivats sobre la base del "valor actual descomptat dels fluxos d'efectiu futurs amb l'ús d'informació sobre la previsió consensuada de tipus de canvi", però no basat en en les cotitzacions a termini de canvi. Aquest mètode de comptabilitat tergiversa el valor real dels derivats. Segons els analistes, la suma de les pèrdues declarades el 2015 va ser d'uns 40 milions de rubles (400 milions de GBP) i la major part de les pèrdues es van traslladar a períodes futurs a mesura que s'acosta el venciment.

Tal com va informar la font, els accionistes de BP han enviat una carta a Bob Dudley, que també forma part del consell de Rosneft, explicant els problemes i demanant a BP que prengui mesures per rectificar la situació. La carta expressa una posició consolidada sobre la participació a Rosneft. Una de les possibles solucions seria vendre'l a pèrdues, que pot convertir-se en el fracàs més important del CEO de BP des del desastre de Macondj, l'accident al golf de Mèxic.

Tanmateix, aquesta acció seria benvinguda per la direcció de Rosneft, ja que donarà a Igor Sechin l'oportunitat de salvar el seu seient. Un altre seria comprar accions addicionals del govern rus a un preu de ganga i implementar una remodelació de la gestió molt necessària.

Dudley, un antic conseller delegat de TNK-BP rus que va ser adquirida per Rosneft el 2013, sap com operar una empresa russa i fer-la un èxit. La pilota està a la seva pista, però no serà una decisió fàcil.

 

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències