Connecteu-vos amb nosaltres

Energia

Declaració conjunta dels EUA i Alemanya sobre el suport a Ucraïna, la seguretat energètica europea i els objectius climàtics

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Els Estats Units i Alemanya han publicat una declaració conjunta després de la recent visita de la cancellera alemanya Angela Merkel a Washington per reunir-se bilateralment amb el president dels Estats Units, Joe Biden. La declaració tracta del controvertit projecte Nordstream 2, que ha dividit l'opinió a la UE.

"Els Estats Units i Alemanya són ferms en el seu suport a la sobirania, la integritat territorial, la independència i el camí europeu elegits d'Ucraïna. Ens comprometem avui mateix (22 de juliol) a recular contra l'agressió russa i les activitats malignes a Ucraïna i més enllà. Els Estats Units es compromet a donar suport als esforços d'Alemanya i França per portar la pau a l'est d'Ucraïna a través del Format Normandia. Alemanya intensificarà els seus esforços dins del Format Normandia per facilitar la implementació dels acords de Minsk. Els Estats Units i Alemanya afirmen el seu compromís amb la lluita contra la crisi climàtica i prenent mesures decisives per reduir les emissions durant els anys 2020 per mantenir a l'abast un límit de temperatura d'1.5 graus Celsius.

"Els Estats Units i Alemanya estan units en la seva determinació de responsabilitzar Rússia de les seves agressions i activitats malignes imposant costos mitjançant sancions i altres eines. Ens comprometem a treballar junts a través del recentment establert diàleg d'alt nivell EUA-UE sobre Rússia, i a través de canals bilaterals, per garantir que els Estats Units i la UE continuïn preparats, inclosos els mecanismes i les eines adequades, per respondre junts a les agressions i activitats malignes de Rússia, inclosos els esforços russos per utilitzar l'energia com a arma. Si Rússia intenti utilitzar l'energia com a arma o cometrà altres actes agressius contra Ucraïna, Alemanya prendrà mesures a nivell nacional i pressionarà per adoptar mesures efectives a nivell europeu, incloses sancions, per limitar les capacitats d’exportació russes a Europa en el sector energètic, inclòs el gas, i / o en altres Aquest compromís està dissenyat per garantir que Rússia no faci un ús indegut de cap oleoducte, inclòs Nord Stream 2, per aconseguir diversos objectius polítics mitjançant l’ús de l’energia com a arma.

anunci

"Donem suport a la seguretat energètica d'Ucraïna i d'Europa central i oriental, inclosos els principis clau consagrats al Tercer paquet energètic de la UE sobre diversitat i seguretat del subministrament. Alemanya subratlla que respectarà tant la lletra com l'esperit del Tercer paquet energètic. pel que fa a Nord Stream 2 sota jurisdicció alemanya per garantir la separació i l'accés de tercers. Això inclou una avaluació de tots els riscos derivats de la certificació de l'operador del projecte per a la seguretat del subministrament d'energia de la UE.

"Els Estats Units i Alemanya estan units en la seva creença que és de l'interès d'Ucraïna i Europa que el trànsit de gas a través d'Ucraïna continuï més enllà del 2024. En línia amb aquesta creença, Alemanya es compromet a utilitzar tot el palanquejament disponible per facilitar una extensió de fins a 10 anys a l'acord d'Ucraïna sobre el trànsit de gas amb Rússia, inclòs el nomenament d'un enviat especial per donar suport a aquestes negociacions, que comenci tan aviat com sigui possible i no més tard de l'1 de setembre. Els Estats Units es comprometen a recolzar plenament aquests esforços.

"Els Estats Units i Alemanya estan decidits en el seu compromís amb la lluita contra el canvi climàtic i asseguren l'èxit de l'Acord de París mitjançant la reducció de les nostres pròpies emissions en línia amb el zero net per al 2050 com a màxim, fomentant el reforç de l'ambició climàtica d'altres països les principals economies i col·laborar en les polítiques i tecnologies per accelerar la transició global zero-zero. Per això, hem llançat l'associació climàtica i energètica EUA-Alemanya. L'associació fomentarà la col·laboració EUA-Alemanya en el desenvolupament de fulls de ruta accionables per assolir el nostre ambiciós objectius de reducció d’emissions; coordinació de les nostres polítiques i prioritats nacionals en iniciatives sectorials de descarbonització i fòrums multilaterals; mobilització d’inversions en transició energètica; i desenvolupament, demostració i escalat de tecnologies energètiques crítiques com ara l’energia i l’emmagatzematge renovables, l’hidrogen, l’eficiència energètica i la mobilitat elèctrica.

anunci

"Com a part de l'associació climàtica i energètica entre els Estats Units i Alemanya, hem decidit establir un pilar per donar suport a les transicions energètiques a les economies emergents. Aquest pilar inclourà el suport a Ucraïna i altres països de l'Europa central i oriental. Aquests esforços no només contribuirà a la lluita contra el canvi climàtic, sinó que donarà suport a la seguretat energètica europea reduint la demanda d'energia russa.

"En línia amb aquests esforços, Alemanya es compromet a establir i administrar un Fons Verd per a Ucraïna per donar suport a la transició energètica, l'eficiència energètica i la seguretat energètica d'Ucraïna. Alemanya i els Estats Units intentaran promoure i recolzar inversions d'almenys 1 milions de dòlars Fons verd per a Ucraïna, inclosos tercers, com ara entitats del sector privat. Alemanya donarà una donació inicial al fons d'almenys 175 milions de dòlars i treballarà per estendre els seus compromisos en els propers exercicis pressupostaris. El fons promourà l'ús de energia renovable; facilitar el desenvolupament de l’hidrogen; augmentar l’eficiència energètica; accelerar la transició del carbó; i fomentar la neutralitat del carboni. Els Estats Units preveuen donar suport a la iniciativa mitjançant assistència tècnica i suport polític coherent amb els objectius del fons, a més dels programes donant suport a la integració del mercat, la reforma reguladora i el desenvolupament de les energies renovables al sector energètic d'Ucraïna.

"A més, Alemanya continuarà donant suport als projectes energètics bilaterals amb Ucraïna, especialment en el camp de les energies renovables i l'eficiència energètica, així com el suport a la transició del carbó, inclòs el nomenament d'un enviat especial amb un finançament dedicat de 70 milions de dòlars. Alemanya també està preparada llançarà un paquet de resistència a Ucraïna per donar suport a la seguretat energètica d'Ucraïna, que inclourà esforços per salvaguardar i augmentar la capacitat de fluxos inversos de gas cap a Ucraïna, amb l'objectiu de protegir Ucraïna completament dels possibles futurs intents de Rússia de tallar els subministraments de gas al país També inclourà assistència tècnica per a la integració d’Ucraïna a la xarxa elèctrica europea, basant-se en la coordinació i treballs en curs de la UE i l’Agència dels Estats Units per al Desenvolupament Internacional. A més, Alemanya facilitarà la inclusió d’Ucraïna a la instal·lació cibernètica de construcció de capacitats d’Alemanya. , recolzar els esforços per reformar el sector energètic d'Ucraïna i ajudar a identificar les opcions t o Modernitzar els sistemes de transport de gas d’Ucraïna.

"Els Estats Units i Alemanya expressen el seu ferm suport a la Iniciativa Three Seas i als seus esforços per reforçar la connectivitat d'infraestructures i la seguretat energètica a l'Europa central i oriental. Alemanya es compromet a ampliar el seu compromís amb la iniciativa amb l'objectiu de donar suport financer als projectes dels Tres Seas Initiative en els camps de la seguretat energètica regional i les energies renovables. A més, Alemanya donarà suport a projectes d’interès comú en el sector energètic mitjançant el pressupost de la UE, amb aportacions de fins a 1.77 milions de dòlars entre 2021-2027. Els Estats Units segueixen compromesos amb invertint en la Iniciativa Three Seas i continua fomentant inversions concretes per part dels membres i d'altres ".

Robert Pszczel, oficial superior de Rússia i els Balcans Occidentals, Divisió de Diplomàcia Pública (PDD), seu de l’OTAN, no va quedar massa impressionat amb l’acord:

interconnectivitat d'electricitat

La Comissió aprova mesures gregues per augmentar l'accés a l'electricitat dels competidors de PPC

publicat

on

La Comissió Europea ha adoptat mesures legalment vinculants, d'acord amb les normes antimonopoli de la UE, mesures proposades per Grècia per permetre als competidors de Public Power Corporation (PPC), l'empresa elèctrica de propietat estatal grega, comprar més electricitat a llarg termini. Grècia va presentar aquestes mesures per eliminar la distorsió creada per l'accés exclusiu de PPC a la generació de lignit, que la Comissió i els tribunals de la Unió havien trobat per crear una desigualtat d'oportunitats als mercats elèctrics grecs. Els remeis proposats caducaran quan les plantes de lignit existents deixin de funcionar comercialment (cosa que s’espera actualment per al 2023) o, com a molt tard, el 31 de desembre de 2024.

En el seu decisió de març de 2008, la Comissió va trobar que Grècia havia infringit les regles de competència atorgant a PPC drets d'accés privilegiats al lignit. La Comissió va demanar a Grècia que proposés mesures per corregir els efectes anticompetitius d’aquesta infracció. A causa dels recursos presentats tant al Tribunal General com al Tribunal de Justícia Europeu, i a les dificultats per implementar una presentació de recursos previs, aquestes mesures correctores no s’han implementat fins ara. L'1 de setembre de 2021, Grècia va presentar una versió esmenada dels recursos.

La Comissió ha conclòs que les mesures proposades aborden plenament la infracció identificada per la Comissió en la seva decisió de 2008, a la llum del pla grec de desmantellar tota la generació de lignit existent el 2023 d’acord amb els objectius mediambientals de Grècia i la UE. La vicepresidenta executiva, Margrethe Vestager, encarregada de la política de competència, va dir: "La decisió i les mesures proposades per Grècia permetran als competidors de PPC protegir-se millor de la volatilitat dels preus, que és un element vital perquè puguin competir en el mercat de l'electricitat al detall i oferir preus estables als consumidors. Les mesures funcionen de la mà del pla grec de desmantellar les centrals elèctriques de lignit, altament contaminants, desincentivant l'ús d'aquestes plantes, totalment en línia amb el Tracte Verd Europeu i els objectius climàtics de la UE ".

anunci

Hi ha disponible un comunicat de premsa complet online.

anunci
Seguir llegint

Biocombustibles

La Comissió aprova la pròrroga d’un any de l’exempció d’impostos per als biocombustibles a Suècia

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat, d'acord amb les normes de la UE sobre ajuts estatals, la prolongació de la mesura d'exempció fiscal per als biocombustibles a Suècia. Suècia eximeix els biocombustibles líquids dels impostos sobre l’energia i el CO₂ des del 2002. La mesura ja s’ha allargat diverses vegades, l’última vegada octubre 2020 (SA.55695). Per decisió d'avui, la Comissió aprova una pròrroga addicional d'un any de l'exempció fiscal (de l'1 de gener al 31 de desembre de 2022). L'objectiu de la mesura d'exempció fiscal és augmentar l'ús de biocombustibles i reduir l'ús de combustibles fòssils en el transport. La Comissió va avaluar la mesura segons les normes sobre ajuts estatals de la UE, en particular la Directrius sobre ajuts estatals per a la protecció del medi ambient i l’energia.

La Comissió va considerar que les exempcions fiscals són necessàries i adequades per estimular la producció i el consum de biocombustibles nacionals i importats, sense distorsionar indebitament la competència al mercat únic. A més, l’esquema contribuirà als esforços de Suècia i de la UE en el seu conjunt per complir l’acord de París i avançar cap als objectius de renovables i CO₂ del 2030. El suport als biocombustibles basats en els aliments hauria de romandre limitat, d'acord amb els llindars imposats pel Directiva revisada d'energia renovable. A més, l’exempció només es pot concedir quan els operadors demostrin que compleixen els criteris de sostenibilitat, que Suècia transposarà tal com exigeix ​​la Directiva revisada sobre energia renovable. Sobre aquesta base, la Comissió va concloure que la mesura s’ajusta a les normes d’ajuts estatals de la UE. Hi haurà més informació a la Comissió competència lloc web, en el Registre d'ajudes estatals sota el número de cas SA.63198.

anunci

Seguir llegint

Energia

L'administració de Biden té com a objectiu reduir els costos dels projectes eòlics i solars en terrenys públics

publicat

on

By

Les plaques solars es veuen al projecte Desert Stateline a prop de Nipton, Califòrnia, EUA el 16 d’agost de 2021. REUTERS / Bridget Bennett
Les plaques solars es veuen al projecte Desert Stateline a prop de Nipton, Califòrnia, EUA el 16 d’agost de 2021. Imatge presa el 16 d’agost de 2021. REUTERS / Bridget Bennett

L’administració de Biden té previst fer que les terres federals siguin més barates d’accedir als desenvolupadors d’energia solar i eòlica després que la indústria de l’energia neta argumentés aquest any en una acció de pressió que les taxes i taxes d’arrendament són massa altes per atraure inversions i podrien torpedinar l’agenda del canvi climàtic del president, escriure Nichola Groom Valerie Volcovici.

La decisió de Washington de revisar la política terrestre federal per a projectes d'energia renovable forma part d'un esforç més ampli del govern del president Joe Biden per combatre l'escalfament global impulsant el desenvolupament d'energia neta i desincentivant la perforació i la mineria de carbó.

"Reconeixem que el món ha canviat des de l'última vegada que hem analitzat això i cal fer actualitzacions", va dir a Reuters Janea Scott, consellera principal de la secretària adjunta de terra i minerals del Departament d'Interior dels Estats Units.

anunci

Va dir que l'administració estudia diverses reformes per facilitar el desenvolupament de les terres federals a les empreses eòliques i solars, però no va donar cap detall.

L’afany per facilitar l’accés a vastes terres federals també subratlla la voracitat de la nova superfície de la indústria de les energies renovables: Biden té l’objectiu de descarbonitzar el sector de l’energia el 2035, un objectiu que requeriria una àrea més gran que els Països Baixos només per a la indústria solar, segons la firma d’investigació Rystad Energy.

En qüestió hi ha un pla de tarifes i tarifes de lloguer per a arrendaments solars i eòlics federals dissenyat per mantenir les tarifes en línia amb els valors de les terres agrícoles properes.

anunci

Segons aquesta política, implementada per l'administració del president Barack Obama el 2016, alguns projectes solars majors paguen 971 dòlars per acre a l'any en lloguer, juntament amb més de 2,000 dòlars anuals per megawatt de capacitat d'energia.

Per a un projecte a escala de serveis públics que cobreixi 3,000 hectàrees i que produeixi 250 megawatts d'energia, és a dir, una xifra aproximada de 3.5 milions de dòlars cada any.

Els lloguers de projectes eòlics solen ser més baixos, però la quota de capacitat és més elevada, amb 3,800 dòlars, segons un calendari federal de tarifes.

La indústria de les energies renovables argumenta que els càrrecs imposats pel Departament de l'Interior no estan sincronitzats amb els lloguers de terres privats, que poden ser inferiors a 100 dòlars per hectàrea, i no inclouen tarifes per l'energia produïda.

També són superiors a les rendes federals per a arrendaments de perforació de petroli i gas, que costen 1.50 dòlars o 2 dòlars anuals per hectàrea abans de ser substituïts per una regalia de producció del 12.5% un cop el petroli comença a fluir.

"Fins que no es resolguin aquests costos excessivament pesats, el nostre país probablement es perdrà a l'alçada del seu potencial per desplegar projectes d'energia neta de producció pròpia a les nostres terres públiques - i els llocs de treball i el desenvolupament econòmic que comporta", va dir Gene Grace, consell general per al grup de comerç d'energia neta American Clean Power Association.

La indústria de les energies renovables ha confiat històricament en superfícies privades per situar grans projectes. Però les grans extensions de terreny privat ininterromput són cada cop més escasses, convertint les terres federals en les millors opcions per a la futura expansió.

Fins ara, el Departament d’Interior ha permès menys de 10 GW d’energia solar i eòlica en els seus més de 245 milions d’acres de terres federals, un terç del que es preveia que les dues indústries s’instal·laran a tot el país aquest any, segons l’Administració d’informació energètica (Energy Information Administration). .

La indústria solar va començar a pressionar sobre el tema a l’abril, quan la Large Scale Solar Association, una coalició d’alguns dels principals desenvolupadors solars del país, inclosos NextEra Energy, Southern Company i EDF Renewables, va presentar una petició a l’Oficina de Gestió del Territori d’Interior per demanar rendes més baixes en projectes a escala de serveis públics als deserts ampollers de la nació.

Un portaveu del grup va dir que la indústria es va centrar inicialment a Califòrnia perquè acull algunes de les superfícies solars més prometedores i perquè la terra al voltant de les principals zones urbanes com Los Angeles havia inflat avaluacions per a comtats sencers, fins i tot sobre superfícies desèrtiques no adequades per a l'agricultura.

Funcionaris de NextEra (NEE.N), Del sud (SO.N), i EDF no va fer cap comentari quan va ser contactat per Reuters.

Al juny, l'Oficina va reduir els lloguers a tres comtats de Califòrnia. Però els representants d'energia solar van considerar que la mesura era insuficient, argumentant que els descomptes eren massa petits i que la taxa de capacitat de megawatts es mantenia al seu lloc.

Els advocats de les empreses solars i BLM han debatut el tema en les trucades telefòniques des de llavors, i hi ha previstes noves converses per al setembre, segons Peter Weiner, l'advocat que representa el grup solar.

"Sabem que les noves persones de BLM han tingut molt a la cuina", va dir Weiner. "Agraïm la seva consideració".

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències