Connecteu-vos amb nosaltres

medi ambient

Preguntes i respostes sobre la ratificació de la UE del segon període de compromís del Protocol de Kyoto

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

web_vindkraft_31. Què proposa la Comissió Europea?

La Comissió ha presentat una proposta per a la ratificació de l’anomenada esmena de Doha a la Protocol de Kyoto. L’esmena de Doha, acordada a la conferència climàtica de l’ONU a Doha, Qatar, al desembre de 2012, comprèn una sèrie d’esmenes al Protocol de Kyoto que estableixen un segon període de compromís amb compromisos d’emissions vinculants legalment per als anys 2013-2020. Un cop adoptada pel Consell (amb el consentiment del Parlament Europeu), la proposta de decisió de ratificació permetria que els compromisos jurídicament vinculants de la UE en el segon període de Kyoto entressin en vigor en el dret internacional quan l’esmena de Doha hagi rebut les ratificacions suficients per fer-se efectiva.

La decisió de ratificació proposada per la Comissió conclouria l’esmena de Doha en nom de la UE. No obstant això, atès que el Protocol de Kyoto és un acord pel qual tant la UE com els seus estats membres són partits, cada estat membre també haurà de ratificar l’esmena de Doha en nom propi. Això també s'aplica a Islàndia, amb la qual la UE i els seus estats membres tenen la intenció de complir conjuntament el seu compromís.

anunci

Un cop finalitzats tots els processos de ratificació nacionals, la Unió Europea, els seus estats membres i Islàndia dipositaran els seus instruments de ratificació amb l'ONU simultàniament per assegurar que l'entrada en vigor es produeixi per a tothom al mateix temps. En presentar la seva proposta ara, la Comissió pretén que aquest dipòsit d’instruments de ratificació per part de la UE, els seus estats membres i Islàndia tingui lloc abans de la primera 2015.

La Comissió també ha proposat una esmena al Reglament del mecanisme de seguiment de la UE1 per als gasos d'efecte hivernacle per permetre l'aplicació d'una sèrie de qüestions tècniques relacionades amb el segon període de compromís.

2. Les propostes canvien els objectius o les obligacions dels estats membres segons el "paquet climàtic i energètic" de la legislació 2009?

anunci

En preparar-se per al compromís conjunt de la UE, els seus estats membres i Islàndia, el Consell va concloure el març 2012 que el compromís conjunt s'hauria de "determinar a partir del total (emissions de gasos d'efecte hivernacle) permès per El paquet climàtic i energètic ", reflectint així el compromís unilateral de la UE de reduir les seves emissions per 20% per sota dels nivells 1990 de 2020. El Consell també va concloure que, amb aquest enfocament, "les obligacions de reducció d'emissions dels estats membres de la UE no haurien de superar les obligacions acordades en la legislació de la UE".

La Comissió ha preparat la seva proposta sobre aquesta base. Per tant, la proposta no altera els objectius i les obligacions establertes a la legislació de la UE en el marc del paquet Clima i Energia.

3. La UE ja no compleix les segones normes de compromís? Per què és necessària la ratificació?

Sí, a partir del paquet Clima i Energia, la UE i els seus estats membres ja estan implementant una reducció de les emissions de 20% per part de 2020. Això els va permetre acordar implementar els seus compromisos de mitigació per al segon període de compromís del Protocol de Kyoto a partir del seu començament a 1 January 2013.

No obstant això, la ratificació és necessària per permetre l'entrada en vigor de l’esmena de Doha com a compromisos vinculants amb la legalitat.

Permetre l'entrada en vigor dels compromisos europeus com a compromisos legals a la llei internacional envia un fort senyal sobre el compromís de la UE i els seus estats membres en un règim multilateral basat en regles per abordar el canvi climàtic a nivell internacional, tant ara com en el futur amb el nou acord internacional sobre el clima que hauria de completar 2015.

4. Què significa l'acompliment conjunt?

"Compliment conjunt" és un terme tècnic del Protocol de Kyoto. Significa que diverses parts poden acordar assolir conjuntament els seus compromisos d’emissions.

Un cop aconseguit el compromís conjunt, es considera que totes les parts que participen en el "compliment conjunt" compleixen les obligacions d'emissió del Protocol de Kyoto. Només si no s'aconsegueix el compromís conjunt, cadascuna de les parts es fa responsable del seu nivell d'emissió individual, segons els "termes de compliment conjunt".

5. Què passaria si un estat membre o Islàndia no complís el seu objectiu nacional segons la legislació de la UE i el Protocol de Kyoto?

Els objectius nacionals d’emissions s’estableixen a la legislació de la UE a través de la decisió de compartició d’esforços de 2009.2 Si un Estat membre no compleix aquest objectiu, això pot constituir una infracció de la legislació de la UE, cosa que significa que la Comissió pot obrir l'anomenat "procediment d'infracció".

Mentre s’aconsegueixi el compromís de reducció conjunta de la Unió Europea, els seus estats membres i Islàndia, l’avaluació del compliment del Protocol de Kyoto no considera si els estats membres individuals han complert els seus objectius nacionals.

El incompliment del Protocol de Kyoto per un estat membre individual pot produir-se només si:

1. El compromís conjunt entre la UE, els seus estats membres i Islàndia no s'aconsegueix; i

2. L’estat membre individual no compleix l’objectiu nacional; i

3. L’estat membre no compra prou unitats d’emissió de Kyoto internacionalment vàlides per compensar el dèficit de les reduccions internes de les emissions.

A més, la UE i cadascun dels membres de l'acord de compliment conjunt, incloent-hi els estats membres, també estaran en incompliment si no es pot aconseguir el compromís conjunt entre la UE, els seus estats membres i Islàndia.

L'avaluació de la conformitat per al segon període de compromís de Kyoto no tindrà lloc fins que 2023. Fins llavors, la UE, els seus estats membres i Islàndia controlaran les seves tendències d'emissions i les projeccions fins a 2020 per assegurar-se que continuaran en camí per assolir els seus objectius. Quan s’han establert les emissions per a tot el segon període de compromís (per 2023), hi haurà un període de temps addicional perquè totes les parts comprin unitats d’emissió per tal d’evitar el incompliment.

6. Què passaria si la UE, els estats membres i Islàndia no aconseguissin complir el seu compromís conjunt?

Si no es va aconseguir el compromís conjunt de la UE, els seus estats membres i Islàndia, és a dir, la reducció de les emissions de 20% per 2020, la valoració del compliment de la conclusió del segon període de compromís consideraria si la UE, els seus estats membres i Islàndia tenia complir els nivells d’emissions sota les seves responsabilitats individuals. Cal establir els nivells individuals d’emissions en termes de compliment conjunt, juntament amb la ratificació, precisament per a aquest propòsit.

7. Per què la UE es compromet a complir amb Islàndia?

Com a membre de l'Espai Econòmic Europeu, Islàndia ja participa en el sistema de comerç d'emissions de gasos d'efecte hivernacle de la UE. El 2009, Islàndia va expressar la seva intenció de complir conjuntament els seus compromisos en un segon període de compromís juntament amb la UE i els seus estats membres. El Consell va acollir amb satisfacció aquesta sol·licitud i va concloure que el compliment conjunt en el segon període de compromís hauria d'incloure Islàndia. El Consell també va demanar a la Comissió que preparés les propostes pertinents al respecte.

8. Quin serà l'objectiu d'Islàndia?

L'objectiu d'Islàndia es definirà en un tractat que encara cal negociar amb Islàndia.

9. La realització conjunta amb Islàndia depèn de la incorporació d'Islàndia a la UE?

Islàndia està interessada en el compliment conjunt amb la UE i els seus estats membres, independentment de si s'uneix a la UE o no. Per tant, la suspensió de les negociacions d'adhesió entre Islàndia i la UE no té cap impacte en el compliment conjunt del compromís acordat per la UE, els seus Estats membres i Islàndia per al segon període de compromís del Protocol de Kyoto.

10. Què implica el procés de ratificació?

El procés de ratificació, ja que el procés que condueix a la força vinculant legalment de l’esmena de Doha per a la UE, els seus estats membres i Islàndia, implica processos de ratificació nacionals de 30 perquè cadascun d’aquests partits ha de ratificar l’esmena de Doha.

Cal acordar l’acord amb Islàndia sobre l’objectiu d’Islàndia abans que es pugui adoptar formalment la decisió de ratificació de la UE, ja que cal incloure-la. Un cop finalitzats tots els processos de ratificació nacionals, la UE, els seus estats membres i Islàndia dipositaran simultàniament els seus instruments de ratificació amb l'ONU.

Quan les parts de 144 al Protocol de Kyoto han dipositat els seus instruments de ratificació, l’esmena de Doha entrarà en vigor per als partits que ja ho han ratificat.

11. Quantes altres parts participen en el segon període de compromís?

Les 192 parts del Protocol de Kyoto han acordat que l'esmena de Doha estableixi el segon període de compromís. Tot i això, només els països desenvolupats que figuren a l’annex B del Protocol de Kyoto assumeixen compromisos d’emissions en virtut del Protocol.

Trenta-vuit països desenvolupats, incloent-hi la UE, els seus estats membres i Islàndia, han assumit compromisos d'emissió vinculants legalment per al segon període i han suposat una reducció mitjana d'almenys 18% per sota dels nivells de 1990.

El nombre de països desenvolupats amb compromís per al segon període és un més que en el primer període de compromís. Quatre partits que no van tenir cap compromís en el primer període - els estats membres de la UE, Xipre i Malta, així com Bielorússia i Kazakhstan - n'han pres un per al segon període. Tot i això, el Japó, Nova Zelanda i la Federació Russa, que sí que tenien compromisos per al primer període, no han assumit compromisos per al segon període. Això significa que el segon període de compromís cobreix una quota d’emissions globals molt més petita (al voltant d’un 14-15%) que la primera.

El Protocol de Kyoto no és, tanmateix, l’únic instrument per abordar les emissions. Més que els països desenvolupats i desenvolupats de 70 que no tenen compromisos en el segon període de Kyoto, incloent Xina, els EUA, l'Índia, el Japó i Rússia, han pres compromisos voluntaris per limitar o reduir les seves emissions per 2020.

12. Quina és la contribució de la UE a les emissions mundials de GEH?

Actualment, la Unió Europea compta amb alguns 11% de les emissions mundials de gasos d'efecte hivernacle. Això inclou les emissions procedents dels boscos i les terres agrícoles, o les absorbeixen.

13. Quins són els principals canvis en el Protocol de Kyoto modificat?

Els canvis principals són l’establiment del segon període de compromís i els nous compromisos d’emissió inscrits per al període.

Un altre canvi, introduït a la iniciativa de la UE, permet als partits reforçar els seus compromisos d'emissió durant el període sense un procés formal de ratificació. A més, l’esmena de Doha inclou una provisió que garanteix que els compromisos del segon període no siguin menys ambiciosos que els del primer període.

14. Què aborda la proposta de la Comissió sobre qüestions tècniques?

Hi ha una sèrie de problemes tècnics relacionats amb la gestió d’unitats d’emissió amb fins comptables en el segon període de compromís que cal implementar a través del sistema de registres de la UE i dels estats membres. La decisió proposada sobre qüestions tècniques proporciona la base legal per modificar el Reglament de registres existent3 i implementar aquests problemes tècnics per garantir un sistema comptable completament operatiu en el segon període de compromís. Es requereix l'aprovació del Parlament Europeu i del Consell a través del procediment de codecisió.

15. Quan entrarà en vigor el segon període de compromís?

L’esmena de Doha, que estableix el segon període de compromís, entrarà en vigor el dia 90 després de la 144 de les parts 192 del Protocol de Kyoto que han dipositat els seus instruments de ratificació a l’ONU.

16. Algunes parts han ratificat l’esmena de Doha?

Fins ara, tres partits han ratificat: Barbados, els Emirats Àrabs Units i Maurici.

Vegeu també IP / 13 / 1035

Canvi climàtic

Eleccions alemanyes: els vaguistes de la fam volen una acció més gran contra el canvi climàtic

publicat

on

Un grup de joves es troba a la tercera setmana de vaga de fam a Berlín, afirmant que els partits polítics alemanys no aborden adequadament el canvi climàtic abans de les eleccions generals d’aquest mes, escriu Jenny Hill, Canvi climàtic.

Els manifestants, de 18 a 27 anys, han promès continuar la vaga de fam fins que els tres principals candidats que competeixen per substituir Angela Merkel acceptin conèixer-los.

Entre les petites tendes i les pancartes pintades a mà, hi ha un ambient moderat a prop de la cancelleria alemanya de Berlín.

anunci

Els sis joves que porten més de quinze dies en vaga de fam diuen que se senten febles.

Als seus 27 anys, Jacob Heinze és el més gran dels manifestants aquí (els organitzadors diuen que altres quatre persones s'han unit a la vaga de fam fora del camp). Parla lentament, lluitant clarament per concentrar-se, però va dir a la BBC que, tot i que té por de les conseqüències de la seva "vaga de fam indefinida", la seva por al canvi climàtic és més gran.

"Ja els vaig dir als meus pares i amics que hi havia la possibilitat de no tornar-los a veure", va dir.

anunci

"Ho faig perquè els nostres governs no aconsegueixen salvar la jove generació d'un futur que està més enllà de la imaginació. El que és horrible. Ens enfrontarem a la guerra pel que fa a recursos com aigua, menjar i terra i això ja és una realitat per a molta gent al món ".

Amb menys de dues setmanes per a les eleccions generals d’Alemanya, Jacob i els seus companys de manifestació exigeixen que els tres principals candidats a substituir Angela Merkel com a cancellera alemanya vinguin a parlar amb ells.

Vagants de fam per la política climàtica a Berlín, 2021

El canvi climàtic és, sens dubte, el principal tema electoral aquí. Els polítics alemanys han estat influenciats per les protestes massives al carrer dels joves activistes del canvi climàtic dels darrers anys, però les inundacions mortals d’aquest estiu a l’oest del país també han centrat la preocupació pública.

Tot i això, asseguren els vaguistes de fam, cap dels principals partits polítics, inclòs el partit Verd, no proposa mesures adequades per abordar el problema.

"Cap dels seus programes no té en compte els fets científics reals fins ara, especialment el perill de punts d'inflexió (canvis climàtics irreversibles importants) i el fet que estem molt a prop d'arribar-hi", diu la portaveu Hannah Luebbert.

Ella diu que els manifestants volen que Alemanya institueixi l'anomenada assemblea ciutadana (un grup de persones escollides per reflectir totes les parts de la societat) per trobar solucions.

"La crisi climàtica també és una crisi política i potser una crisi de la nostra democràcia, perquè la creació de les eleccions cada quatre anys i la gran influència dels grups de pressió i dels interessos econòmics als nostres parlaments sovint condueixen al fet que els interessos econòmics són més importants que la nostra civilització, la nostra supervivència ", diu la senyora Luebbert.

"Aquestes assemblees ciutadanes no estan influenciades per grups de pressió i no són els polítics els que tenen por de no ser reelegits, només són les persones que utilitzen la seva racionalitat".

Una vista d’un campament d’activistes climàtics a prop de l’edifici del Reichstag el 12 de setembre de 2021 a Berlín, Alemanya.
Els vaguistes de la fam diuen que cap dels candidats fa prou per prevenir una catàstrofe climàtica

Els vaguistes de fam asseguren que només una de les candidatures a la cancellera –Annalena Baerbock, del partit Verd–, ha respost, però que els ha parlat per telèfon en lloc de satisfer la seva demanda de conversa pública. Els ha apel·lat perquè posin fi a la vaga de fam.

Però el grup, que atrau cada vegada més publicitat, ha promès continuar, tot i que reconeixen l’angoixa de les seves famílies i amics.

Tot i així, diu Jacob, la seva mare el recolza.

"Té por. Té molta por, però entén per què faig aquests passos. Plora cada dia i truca cada dia i em pregunta si no és millor parar? I sempre arribem al punt que diem que no, cal continuar ", va dir.

"És realment necessari despertar la gent a tot el món".

Seguir llegint

Inundació

Una persona encara desapareguda després de les inundacions al sud de França

publicat

on

By

Vent, calamarsa i pluja bufen a Rodilhan, Gard, França, el 14 de setembre de 2021, en aquesta captura de pantalla obtinguda d’un vídeo a les xarxes socials. @ YLONA91 / a través de REUTERS

Segons el ministre de l'Interior, Gerald Darmanin, que va visitar la zona, una persona encara va ser desapareguda dimarts (14 de setembre) després que les pluges torrencials van afectar la regió del Gard, al sud de França. escriu Dominique Vidalon i Benoit Van Overstraeten, Reuters.

S'han trobat altres persones que havien estat denunciats desapareguts, segons van informar les autoritats locals.

"Prop de 60 pobles han estat parcialment afectats", va dir Darmanin a BFM TV.

anunci

"La situació meteorològica ha millorat des de mitja tarda, però tornarà a empitjorar durant la nit", va dir el prefecte de la regió en un comunicat, que va afegir que les escoles de la zona es tancarien el dimecres (15 de setembre).

anunci
Seguir llegint

Els assajos amb animals

El Parlament Europeu votarà sobre investigació, proves i educació sense animals

publicat

on

Qualsevol que estigui familiaritzat amb Ralph, una mascota de conill de prova que es sotmet a la prova d’irritació ocular Draize als laboratoris de cosmètica i que pateixi ceguesa, es preguntarà com aquesta crueltat encara és acceptable en una època de ciència i tecnologia avançades. El Salva Ralph el vídeo es va fer viral a tot el món i probablement es va convertir en el motiu pel qual Mèxic es va unir recentment a les files dels estats, que prohibien les proves de cosmètics en animals. També ho va fer la UE el 2013. La UE té previst anar encara més enllà adoptant una resolució sobre "una acció coordinada a nivell de la Unió per facilitar la transició a la innovació sense l'ús d'animals en investigació, proves i educació" aquesta setmana ( 15 de setembre), Escriu Eli Hadzhieva.

Tot i que la UE fomenta l’ús de mètodes no animals, com la nova tecnologia d’òrgans a xip, simulacions per ordinador i cultius tridimensionals de cèl·lules humanes, la investigació demostra que els mètodes arcaics, com la “dosi letal del 3%”, maten la meitat dels milions d’animals de prova, encara s’utilitzen àmpliament. A més, les evidències mostren cada cop més que alguns animals, com ara conills i rosegadors, són espècies completament diferents de les humanes, per considerar-se representants fiables de la protecció de la salut humana contra els riscos químics. Per exemple, medicaments, com la talidomida, la TGN50 o la fialuridina, destinats a tractar malalties del matí, leucèmia i hepatitis B, respectivament, es van demostrar totalment segurs per als animals, però no van poder ser tolerats pels humans.

Segons la Comissió Europea, l'estratègia europea de productes químics per a la sostenibilitat va augmentar el suport a l'ús de metodologies no animals (NAM) en l'avaluació del risc químic, especialment amb diversos projectes d'Horitzó 2020 (el clúster ASPIS que inclou RISK-HUNT)3R, Projectes ONTOX i PrecisionTOX), les properes revisions del Reglament REACH i Cosmetics, el nou projecte de l’Associació Europea per a Enfocaments Alternatius sobre l’ús de NAM en l’avaluació de riscos, PARC amb l’objectiu de passar a l’avaluació de riscos de nova generació i una Agenda Estratègica de Recerca i Innovació . L’acceptació mundial d’enfocaments innovadors i no animals sobre la seguretat química també és una prioritat a l’agenda de l’OCDE.

anunci

Un seminari web organitzat el 9 de setembre per EU-ToxRisk i PATROLS, dos projectes multiparticipats finançats pel programa H2020 de la UE, va il·lustrar les limitacions de la detecció de riscos in vitro (experiments amb tubs d’assaig) i in silico (experiments simulats per ordinador) existents sistemes alhora que mostra una nova caixa d’eines per dur a terme avaluacions de productes químics i nanomaterials sense animals. El coordinador del projecte EU-ToxRisk, Bob van der Water, de la Universitat de Leiden, va destacar la seva visió “per impulsar un canvi de paradigma en la toxicologia cap a un enfocament integrat lliure d’animals basat en mecanismes per a l’avaluació de la seguretat química” mitjançant una caixa d’eines NAM establerta basada en in vitro i in eines silico i nous components de caixa d’eines NAM de nova generació. Va posar èmfasi en nous sistemes de proves avançats, com ara reporters fluorescents basats en CRISPR en cèl·lules mare, model derivat de cèl·lules mare derivades de cèl·lules mare, micro-teixits hepàtics malalts i xip de quatre òrgans, alhora que va destacar que els NAM s’haurien d’integrar ràpidament a la regulació. marcs de proves.

Shareen Doak, coordinador de PATROLS de la Universitat de Swansea, va destacar les mancances de coneixement sobre els efectes a llarg termini de les exposicions realitzades a nanomaterials d’enginyeria (ENM) per a l’entorn humà i de salut, mentre que va demostrar mètodes innovadors, com ara propietats ENM extrínsecs, proves avançades d’ecotoxicitat, models in vitro heterotípics. del pulmó, GIT i fetge, etc. "Aquests mètodes estan dissenyats per entendre millor els perills humans i ambientals i s'han d'implementar com a part de l'estratègia segura i sostenible per disseny de la UE per minimitzar la necessitat de proves en animals", va dir.

“El repte més gran és l'acceptació i la implementació de NAM. Els requisits de validació estàndard són massa llargs i cal establir el domini d’aplicabilitat dels NAM tenint en compte les noves tecnologies emergents ”, va afegir.

anunci

En un comunicat anterior, el clúster ASPIS expressava el seu suport a la proposta de resolució del Parlament Europeu que la descrivia com "oportuna per accelerar una transició lliure d'animals i complir amb l'ambició de la UE de liderar la propera generació d'avaluació de riscos a Europa i a tot el món". donant la benvinguda als esforços de la UE "que es traduiran en pràctiques reguladores i industrials que protegiran millor la salut humana i els ecosistemes, permetent-nos identificar, classificar i, en última instància, eliminar substàncies perilloses del medi ambient".

La moderadora del seminari web Tilly Metz (Greens, Luxemburg), que també ombra la resolució del Parlament Europeu, va dir que espera que la resolució final contingui els elements següents: enfocament coordinat per agències de la UE, com l'Autoritat Europea de Seguretat Alimentària i l'Agència Europea de Productes Químics, i implementació ràpida de nous mètodes avançats ”.

Això dóna molta reflexió als responsables de la presa de decisions en un moment d’enfrontament per a Ralph i els seus amics animals i humans. És hora que les paraules es tradueixin en acció i l’entorn regulador evolucioni d’acord amb les noves realitats sobre el terreny, alhora que dóna un respir a aquestes tecnologies lliures d’animals prometedores i segures adoptant un enfocament dinàmic per acceptar-les i utilitzar-les. Això no només ens permetrà estar a l’altura de l’ambició de contaminació zero del Tracte Verd, sinó que també oferirà “un entorn lliure de tòxics” tant per als animals com per als humans.

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències