Connecteu-vos amb nosaltres

agricultura

Acord aconseguit en normes que permeten flexibilitat per als països de la UE per prohibir els cultius transgènics

COMPARTIR:

publicat

on

19g300gtle2k6jpgEl 3 de desembre, les delegacions del Parlament i del Consell van acordar una nova legislació per permetre als estats membres de la UE restringir o prohibir el cultiu de cultius que contenen organismes modificats genèticament (OMG) al seu propi territori, encara que estigui permès a nivell de la UE.
"L'acord assolit ahir a la nit sobre la directiva, que entrarà en vigor la primavera del 2015, garantirà més flexibilitat als estats membres que vulguin restringir el cultiu d'OMG al seu país. A més, marcarà un debat que està lluny d'haver acabat. entre posicions pro i anti-OMG. Pel que fa al que vindrà després, confio en la promesa formal del president de la Comissió, Jean-Claude Juncker, d'enfortir el procés democràtic sobre els transgènics a Europa i garantir que la investigació sigui realment independent", va dir Frédérique Ries ( ALDE, BE) que dirigeix ​​la legislació a través del Parlament.

"Aquest acord feia temps que s'esperava i acollim amb satisfacció aquest resultat, si el Consell i la Cambra ho confirmen. Els estats membres que vulguin restringir o prohibir els transgènics ara tindrien la possibilitat de fer-ho, sense córrer el risc de ser portats als tribunals. És important deixar que els estats membres prenguin una decisió amb total subsidiarietat i escoltar els nostres ciutadans, que, en determinats estats membres, es neguen a que els obliguin els transgènics", va dir la presidenta del Comitè de Medi Ambient, Giovanni La Via.

Avaluació i gestió de riscos

El text aprovat donaria dret als estats membres a aprovar actes legalment vinculants que restringeixin o prohibeixin el cultiu de cultius transgènics fins i tot després que hagin estat autoritzats a nivell de la UE.

Les noves regles permetrien als estats membres prohibir els transgènics que indiquen els objectius de la política ambiental com a justificació. Aquests objectius es relacionarien amb impactes ambientals diferents dels riscos per a la salut i el medi ambient avaluats durant l'avaluació científica del risc. Les prohibicions també podrien incloure grups d'OMG designats per cultiu o tret.

Zones tampó/contaminació creuada

Els estats membres també haurien de garantir que els cultius transgènics no contaminin altres productes, i s'ha de prestar especial atenció a prevenir la contaminació transfronterera amb països veïns, diu l'acord.

anunci

Propers passos

L'acord informal es discutirà al Comitè de Representants Permanents (COREPER) dels estats membres el 10 de desembre i encara necessita el suport de la Comissió de Medi Ambient del Parlament i el ple de la Cambra, així com els estats membres. Es preveu que la llei sigui votada al ple el gener de 2015.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències